Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže

Kavárna u Krásné růže 19. srp 2015 14:57 #299769

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3936
Kájo, klobouk dolů, ale jsou to zlatíčka a jsou pro potěšení.
Mnohem, mnohem hůř je na tom moje známá, které se v sobotu zabil na motorce 21 letý synek. S babičkou měli úžasný vztah a i když má babička více vnuků - najednou má náruč prázdnou. Tak to je potom tragédie, také se s tím nemohu srovnat, byl to fajn kluk, který měl život před sebou.
Poslední úprava: 19. srp 2015 14:57 od Ajka.
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 19. srp 2015 20:11 #299777

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ach jo - tak to je mi líto -- chudáci rodina a škoda mladého života .

. ten náš mamlásek má 17 let - no je šikovný - studuje informatiku , dělá už stránky na kšeft . taky je velmi nadaný na muziku . hraje v komorním orchestru na housle .takže hospoda nebo cigárka - to nepěstuje . chválabohu .
a ten nejmenší - toho jsem měla na hlídání od tří měsíců až do čtyř let - denně - do večera . to je můj mazlík . má pět a půl :kiss: já je hlídala všechny - celkem deset roků .. ted´ už jenom v prázdniny .
první měsíc byly dovolené a tábor - jedni byli ve Švédsku ,druzí Chorvatsko .potom ještě ta 12 letá tábor s výukou angličtiny, taky druhá babi . ale srpen - to je nápor ;)
Poslední úprava: 22. srp 2015 12:22 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Kavárna u Krásné růže 19. srp 2015 23:53 #299784

• AlenaC
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 257
Genoveso děkuji za náměty. Z toho co píšeš jsme hrály všechno, kromě krtečka,rybiček a prstové barvy - to mají doma a sebou si hračky nevzaly. Ale zapojily jsme i dědu a dělaly tiskátka z brambor. Včera jsme vařily společně ovocné knedlíky. Když řeknu, že budeme potřebovat mlíko, tak obě letí do lednice a přetahují se kdo mi ho přinese. Dvě jsou tříleté a předhánějí se, ta chce míchat, ta druhá taky. Ta chce rozklepnout vajíčko, ta druhá taky. No budu muset vygruntovat. A ta šestiletá k sobě nikoho nemá a chce dělat jiné práce a hry pro větší děti. Dokud byla sama ta první, to bylo na pohodu.
Ale samozřejmě je všechny s dědou milujem a jsou to naše princezny.
- prostě jen je to fuška to všechno stihnout.
Ale, dnes odpolko už nepršelo. Tak jsme mohly ven a to je o něčem jiném. Prostě tam mají více prostoru. Stihnu s nimi i plet zahrádku, rovnat dříví. Chvílku nám pomáhají, pak si zahrají sami. Pak zase přijdou něco pomoc.

Kájo, moc pěkná rodinka - těm už teď asi nemusíš vymýšlet zábavu. Počítám, že až budou naše v tomto věku, tak se budou spíš někam zašívat, abych je moc nezaúkolovala.
Poslední úprava: 19. srp 2015 23:59 od AlenaC. Důvod: chybně přiřazen komentář
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra, Ajka

Kavárna u Krásné růže 20. srp 2015 05:11 #299786

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3936
Alenko, pracuji s dětmi různých věkových skupin a ze své zkušenosti vím, že téměř všechny děti velmi rády kreslí. Stačí pastelky a papír. Je fajn, když se vrátíme z návštěvy Zoo, aquaparku, Strašidelného podzemí, děti sednou ke stolečkům a své zážitky nakreslí. Vyprávíme si, co děti nakreslily, hodnotíme obrázky a zážitky. Děti si uvolňují ruku k pozdějšímu psaní, učí se při tom barvy a zdokonalují paměť a obrazotvornost. Také rády tancují, zpívají a hodně oblíbená je módní přehlídka, zvlášť u holčiček. Denně cvičíme, (také oblíbená činnost), hrajeme stolní hry, slovní fotbal. Holčičky si hrají na ordinaci, prodavačky, učitelky.Vyrábíme z papíru, z přírodnin. Vždy chci, aby si vymyslely nějaký námět, aby měly pocit, že to je jejich nápad a jejich tvoření, pravda, někdy je trochu navedu. Naposledy jsme dělaly dravce z ruliček od toaleťáku a barevných papíru a moc se jim to povedlo. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, AlenaC, Jikra, Genovesa, Luša

Kavárna u Krásné růže 21. srp 2015 18:43 #299820

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
Kaja, krásna zostava... :lol: naši traja,keďže boli skoro po sebe (najstarší ešte nemal 3 roky a stredná mala 15 mesiacov,keď prišiel najmladšî), pohrali sa spolu bezo mňa,najradšej mali LEGO a pexeso.To Lego mali postupne podľa veku a veľmi ich to bavilo.keď iśli k babke, vżdy si zbalili pexeso a Lego. No a samo kreslenie..to bolo tież super,len so dala na stôl umelohm.obrus,im bryndáčiky a bolo. Všetci traja sú ľaváci a tí vraj majú umelecké sklony, a potvrdzujem,że kreslenie a maľovanie ich bavilo. A ešte kniżky, to bolo tiež u babky nadostač
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, AlenaC

Kavárna u Krásné růže 21. srp 2015 20:13 #299821

• Kaja
  • Platinum Boarder
no jo -- to měli humánní zábavu .
naši tři poslední dělají pořád dinosaury . chodí nahrbení , ryčí a sem tam se snaží kousat. v mezičase stříhají papíry a dělají vlaštovky a letadla , které pak sbírám po celé zahradě. občas kreslí ,dvě mají na to nadání - ovšem opět dinosaury a draky. taky je sranda pro ně vařit - někdy dva různé obědy . jeden nejí to a druhý ono .dnes byly třeba švestkové knedlíky a segedínský guláš. ale to se mně netýká - u nás vaří dědek . . momentálně mám volný víkend - jsou s rodiči. tak jsem rychle posekala půl zahrady - hlavně břeh -opožděně vyryla a nasadila zpět tulipány a hyacinty . taky jsem koupila cibulky nízkých kosatečků a tři ocúny .. no mám dnes dost ..taky tři koše odstřihů z růží .. zítra pokračování - pokud se postavím . ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: AlenaC, Ajka

Kavárna u Krásné růže 21. srp 2015 20:51 #299823

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
teda Kaja, máš toho dosť, ale je to práca, ktorá má aspoň nejaký zmysel a vidíš výsledok
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Kavárna u Krásné růže 21. srp 2015 22:16 #299830

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Kájo a musí se ty tulipány přesazovat? Je to nutné? Zatím je tam mám 2 roky a kvetly letos krásně. Tak jsem je tam zas nechala a dělám, že o vyndavání nic nevím... :blush:
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 22. srp 2015 06:36 #299831

• Kaja
  • Platinum Boarder
měly by se vyndat jak končí škola a znovu nasadit , když zase škola začíná - ovšem já neměla sílu ani čas - tak šly ze země do země . jinak se cibulky zatáhnou hluboko do země a pak nekvetou .netýká se to botanických . ty se nemusí vyndávat
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Genovesa

Kavárna u Krásné růže 25. srp 2015 19:57 #299901

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Mišpule, vzpomínám na tebe. Hlídáme sousedovic Sandynku.
DSCN39281.jpg

Hodňounká, zlatá, chutná jí, chodí si pro pohlazení a pomuchlání. Honěj se s Ufinem, Sandynka s krátkejma nožičkama srandovně běhá. Nepřetržitě chrochtá, chrčí, bublá, mlaská a vydává spoustu zvuků. Výborný je, že když se ozve zvuk trhanýho plátna a smrad, dá se to na ni svést, žůžo. Je to miláček, Jirka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., sany, Ajka, alenak
Moderátoři: Eva L., Květa