Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže

Kavárna u Krásné růže 09. zář 2015 08:40 #300571

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3936
Také vítám staronového Jeníka. (Ale předem se omlouvám, kdybych se spletla).Honzí, mně k tobě Honza pásnul. Nedivím se, že jsi nechtěl být rudej, ale Honza...
Manžel je Jan, syn je Jan a celé jejich příbuzenstvo jsou vesměs Janové. Aby se kapku odlišili, tak jeden je Jeník z Varů, druhý Jenda z Prahy, další Janek z Kotěhůr, Honza z Kocourkova, manžel dokonce Šáňa. Začala jsem ho oslovovat ryze pěkně česky Honza a dneska mu nikdo jinak neřekne. Syn byl jako malej Honzík a v rodině mu to zůstalo, jinde je to taky Honza. Honzové byli odjakživa chytří a u tebe jsem si to potvrdila. Mimochodem, poslední tvůj příspěvek o kompostech nemá chybu. A tak je mi trochu líto, že si jméno chytrolína Honzu odsunul, ale samozřejmě respektuju tvoje rozhodnutí, když je ti bližší Jeník. :)
Poslední úprava: 09. zář 2015 20:50 od Ajka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jenik

Kavárna u Krásné růže 09. zář 2015 09:16 #300576

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Jeniku, aj ja Ťa zdravím, ako staro-nového člena. Možno mi potrvá, kým si zvyknem na nové meno, lebo už roky Ťa "poznám" ako Honzu, ale hádam to nebude veľký problém. A propos, aj ja mám brata Jána, a aj keď má 60 rokov, v rodine mu stále hovoríme Janik. Je to veľmi pekné meno.
Anka
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 09. zář 2015 21:10 #300603

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Jeniku, ať jsi červený Honza nebo modrý Jenik, tvoje příspěvky si přečtu stejně ráda....
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 13. zář 2015 18:57 #300697

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Jdu sem do kavárny,ale odpovídám na poslední příspěvky v Austinových růžích.

já to mám jinak než JanaV a Láďa.Když chci koukat na obrázky,jdu na Google,kde jsou jich miliony.
Zdejší diskuze oceňuji pro sdílení zkušeností a tříbení názorů,ne pro bezduché áchání.
A když má někdo zkušeností víc,vážím si ho a nenutím ho, aby sdílel moji roztomilou popletenost.
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 14. zář 2015 07:55 #300700

• AlenaC
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 257
Konec omluv, mám den díků, takže :

Nedá mi to a musím napsat a poděkovat Vám všem, co na toto forum píšete a dáváte fotky. Těm znalým a zkušeným, co pomáhají nám začátečníkům a mají s námi tu trpělivost Ale i těm začátečníkům, co se nebojí a dají sem své fotky a svůj příspěvek. Vždyť nikdo neví, jaký "profesionál" se ze začátečníka vyklube a ten zas bude rozšiřovat řady této krásné, voňavé zaliby, co zkrášluje zahrady i obce.
Moc ráda chodím na toto fórum a čtu ty různé rozbory, diskuze a názory Vás všech.

A tím bych chtěla poděkovat i všem co toto förum založili a nám rozšiřovat své znalosti a poznávat jiné názory a nová přátelství umožnili.
Poslední úprava: 15. zář 2015 09:37 od AlenaC.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., sany, Marijka, Jikra, Ajka, Genovesa, alenak, Luša

Kavárna u Krásné růže 14. zář 2015 09:42 #300702

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Ač jsem si už včera sedla na ruce, nakonec mi to nedá a musím to napsat. Ač si těchto stránek, zakladatelů, adminů i "obyčejných" zkušených růžařů velmi vážím, přijde mi, že je toto forum trošku úzkoprsé. Chápu, že není možné plevelit diskuse všelikými OT příspěvky, ale na druhou stranu se tu kolikrát trochu bojím, jestli za příspěvek nedostanu přes prsty...
Moc děkuji všem, co mi, coby totálnímu začátečníkovi, ochotně poradí. Patří Vám dík i za hodnocení kvalit růží, která si tu můžu vyhledat, za Vaše neocenitelné zkušenosti, které tu předáváte.
DSC04126.jpg
Poslední úprava: 14. zář 2015 09:45 od Genovesa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: AlenaC, Jikra, Ajka

Kavárna u Krásné růže 14. zář 2015 19:07 #300707

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Genoveso, máš pravdu, že někdy jsme tu trošku víc "akurátnější" ;) , ale jinak jsme celkem normální lidi, kteří ty růže a jiné kytky jen "žerou" kapku víc než je asi běžné :P .

Přijde mi, že se tu poslední dobou nahromadilo trochu víc napětí, než bývalo zvykem :unsure: .
Ona doba je složitá, lidi jsou frustrovaní z kdečeho ( každý navíc z něčeho jiného), občas se asi někdo neudrží a vyventiluje víc, než by musel a chtěl. Navíc, psaný projev má velkou nevýhodu v tom, že není jisté, jak to dotyčný myslel. V přímém kontaktu lze vyčíst z tónu a barvy hlasu a především z obličeje hromadu dalších informací, které jsou velmi podstané. Takhle někdo něco nějak myslí, když to píše a někdo jiný si to jinak přebere, když to čte. Diskuse pod články na internetu i na FB jsou plné urážlivých i uražených příspěvků. Někdo to napíše na plnou hubu, někdo ne, napětí pak sílí a sílí a antipatie narůstají. Psaná komunikace je prostě obecně náročnější a občas to holt někde zaskřípe a někteří lidi mají paměť jako sloni.

Jak je vidět, každý od tohoto fóra očekává něco trochu jiného. Když se budeme držet toho, že fórum je čistě "vědecké", dopadne to tak, že tu za chvíli nebude mnoho těch, co mají co říct a komu, až sem lidi přestanou chodit úplně. Když se to zvrhne v čistě lajkovací fórum, přestane to ty zájemce o spíše odborné informace bavit a odejdou jinam a můžeme si tu pak tzv. áchat ( netuším, jak ten termín vznikl :P ) furt dokola, ale bez toho, že nás to posune někam dál. Mám za to, že jedni i druzí jsou na takovém fóru zapotřebí, jen by si to měli všichni uvědomit a s tím vědomím k tomu přistupovat ;) .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, sany, Evka, AlenaC, Iveta, Jikra, Ajka, Genovesa

Kavárna u Krásné růže 14. zář 2015 19:56 #300709

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Jano V. ano, přesně tohle jsem měla na mysli. Já jsem tu chvilku a to napětí tu právě cítím. Jiné časy jsem nezažila. Ale lidi mají své problémy (reálné) a navíc ta potíž se psaným projevem, tu jsem zažila už mockrát. Jen teda ty diskuse pod články na netu teda nečtu, mně se z nich kolikrát chce doslova "blejt, velebnosti". Nechápu, že ti lidé, co si tam zvyšují ego kolikrát totálně zvrácenými příspěvky, opravdu žijí mezi námi.
A k tomu, kdo "žere" kytky - já, ať už se "zažeru" do čehokoli, "žeru" to vždycky o kapku víc, než je asi běžné. Proto jsem tu furt, už dolaďuji objednávku z Lottumu :D.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta, Jikra, Ajka

Kavárna u Krásné růže 14. zář 2015 20:01 #300710

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Někdy mi to připadá mezi lidmi jako na zahradě: Když je dusno, přijde bouřka, vzduch se vyčistí a život jde dál...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Kavárna u Krásné růže 14. zář 2015 21:17 #300716

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Iveto, kdyby to bylo takhle jednoduché, bylo by to ještě fajn ;) .
Někdy mi to přijde spíš jak po přechodu tajfunu. Některé následky jsou neopravitelné a některé opravitelné těžko a po dlouhé době....
Lidské vztahy jsou prostě dost složité , stejně jako lidi sami :P
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: AlenaC, Ajka, Genovesa
Moderátoři: Eva L., Květa