pro Janu:
Aha, už vím, co ti vadilo na přirovnání s bouřkou....já to myslela mezi lidmi jako na zahradě, kde to samozřejmé nikdy už nebude stejné, jako před bouřkou, byť se vyčasí. Tŕeba citlivka Brother Cadfael má po květech....sazenička lobelky se utopila v blátě. Bříza nasává vláhu...Mšicová štáva je z listí smyta.
co jsem tím svým, uznávám, že hodně abstraktním přirovnáním chtéla říct, je to, že v každé komunikaci zákonitě vznikne napětí, právě proto, že jsme lidi a individuality. Tj dusno.
Pokud je tady na foru napětí, resp kdo cítí napětí a nespokojenost, pro mě je fajn, když to dát najevo, ťřeba i s hněvem (ano, nejsme stroje), aby se zbavil toho napětí...Tj ať je bouřka, aby se vzduch vyčistil. Aby dosáhl změny....třeba príklad: Genovesa si může po svém příspěvku přečíst, že druzí chtějí nějaká ůzkoprsá pravidla nebo že druzí chtějí vétší volnost. Může podnítit diskuzi... A forum se může změnit.....tak jsem vnímala kdysi v minulosti zřízení tŕeba této kecající kavárny na fóru.....byli tu hádky, néco se zméniło a fórum jede dál...tak to vnímám ze své existence tady.
nebo to může Genovesa v sobé dusit a bude mít dusno dál. Nebo to vyjádří a zjistí, že druhé to až tak neoslovuje. A může premýšlet, co jí teda vadí. Může podnítit i divokou diskuzi, a múžeme se do krve pohádat a fórum skončit....když ho necháme u ledu a nebude nikoho, kdo by ho vzkřísil, bude mrtvé. Ale tak tragicky to tady vůbec nevidím

Díky Jano za tvou otevŕenost, jak to máš s konflikty ty. Nemám je taky ráda, ale jen tehdy, pokud nevedou k vyjasnění.... Tj nekončíčí.
Cílem konfliktu pro mne není jen ventilace, ale i změna...měl by mít tedy následky. Ano, můžou být negativní, ale to je druhá strana mince. V tom antikonfliktnim týmu tomu říkají konstruktivní hádka...Jano, ty situace mezi lidmi, které popisuješ, jsou podle mě jen pokračování konfliktu, nevnímám z nich smír (možná jen falešný), tj opravdová spokojenost na obou stranách (ideální, ale existuje)
někdo tu psal, že fórum usíná...někdo cítí napětí....každý tu má svoji část zodpovédnosti za to, jak si to tady uděláme. Mě se třeba zpočátku líbily hlavně příspévky " védecké" a informativní. Bylo pro me téžké vstoupit se svými zkušenostmi, protože jsem růžař začátečník. Dnes ocením i sdilení obdivu krásy růží s vámi (to áchání

) ....najdu tu obojí, pro mě je fórum fajn. A poprvé dnes osobně oceňuji i tuhle kavárnu pro to popovídání si o tom, jak se tady kdo cítí