Ahoj,
chcela by som ponúknuť pár kníh o ružiach zo svojej knižnice. Žijem v ČR, takže poštovné je podľa tarifu českej pošty. Upozorňujem, že
všetky knihy majú na prvej strane vo vnútri razítko Ex Libris našej rodiny
Helmut Steiner: Ruže
Kniha v slovenčine, vydanie z roku 1996, 144 strán pevný prebal, stav veľmi dobrý, v podstate len mierne zachytaný zadný tvrdý prebal knihy, ktorý je biely a všetko na ňom vidno. Obsahuje vysvetlenie triedenia ruží, rady k sadeniu a pestovaniu a 50 portrétov vybraných ruží. Cena bez poštovného 99,- czk
Hanneke Van Dijková - Mineke Kurpershoeková: Růže
Kniha v češtine, vydanie z roku 1997, 144 strán, pevný prebal, kriedový papier, veľké množštvo fotiek, stav skvelý, obsahuje krátky popis histórie ruží, ich pestovania, potom popisy odrôd ruží a doporučené sprievodné rastliny. PC 470,- czk, predám za 299,- czk plus poštovné.
Orietta Sala: The World's Best Roses REZERVACE
Kniha v angličtine, tvrdý prebal. Vydanie z roku 1990. Na 318 stranách na kriedovom papieri popis 1000 odrôd ruží, ktoré autorka považuje za najlepšie. Kniha pochádza z americkej knižnice, ktorá ju vyradila a predala, žiaľ je na nej používanie vidieť. V knihe sú razítka knižnice, obal na knižné lístky, nalepený ich vlastný čiarový kód. Väzba sa začína trhať, ale zatiaľ drží. Originálna cena 45,- USD, vzhľadom na stav ponúkam za 139,- czk.
Peter Beales a kolektív - Botanica's Roses REZERVACE
Encyklopédia ruží s predslovom Davida Austina, v angličtine, vydanie z roku 1998. Veľká kniha s pevným prebalom, na 640 stranách na kriedovom papieri encyklopedicky popisuje odrody ruží zoradené abecedne aj s fotkami plus na konci knihy na obyčajnom papieri asi na 60 stranách je stručná porovnávacia tabuľka odrôd. Najlepšia encyklopédia, akú som o ružiach mala, stav skvelý, až na to Ex Libris razítko ako nová. Cena 399,- czk
V prípade záujmu knihy nafotím, taktiež dodám webovú stránku s recenziami na mňa pre overenie spoľahlivosti.
Daniela