Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Kavárna u Krásné růže

Kavárna u Krásné růže 03. lis 2015 17:23 #301515

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jdu sem,protože mě sžírá zvědavost :sick: Marijko,co to máš za hafany?
Myslela jsem,že to je labrador zezadu,pak v Keřích je jeden(jedna)z boku a nějak nemůžu přijít na rasu.To je nějaký asiat nebo středorus?
Mmch ta první fotka v Počasí je přímo umělecká,ta atmosféra-šedobílá,mrazivá,jediný teplý akcent barevné listí nenápadně v rohu,no palcehore všechny!
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Marijka

Kavárna u Krásné růže 03. lis 2015 18:59 #301516

• Marijka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 222
hafani - no, když jedem třeba dogtrek, zapisuju je jako černý kominický mix - prostě křižovatka a zcela náhodou jsou si podobní.
To mohutnější má 40kg a asi 68cm v kohoutku, maminka je od Brna - evropský saňový pes (mix ohařů s chrtem) a tatík je malamut, byl vybíraný speciálně na výlety do hor a na běžky, jediné chlupaté štěndo ve vrhu, ostatní krátkosrsťáci po mamince. Pro jistotu jsme v jeho roce zjistili, že se v mraze tolik drbe proto, že má extra suchou kůži, takže mrazivé výlety padly :huh:
Druhé, to jemnější s bílou přední ponožkou je útulková fenka z Bíliny, ta ke mně přišla asi ve dvou letech, 28kg/60cm kohoutek. No, když je oba zapřehnu do postroje, tak mám co dělat :whistle:
Navíc kluk je vytrvalec, fenka sprinterka a než si uvědomí, že nemá makat hned od začátku a že taky výlet může trvat celý den... no, bývá to veselé :silly:

A ad dopoledně-svítací foto - čistá náhoda, já si jen nemohu zvyknout na ten bordel za plotem, soused si vyrobil hospodářství a je to tedy mazec. Nakonec se nám povedlo koupit alespoň kus louky přímo před námi, jinak jsme tu měli hotové parkoviště.ˇStejně je to záplavové území, v tom dolíku pod kopcem teče Sázava, jsme tu nad jezem, takže stabilní minimální hloubka cca 2-3m, jak vyleze průtok na 140 cbm tak se valí z koryta, ale k plotu ji máme až nad cca 540cbm, to bylo jednou jedenkrát, na louku se toho vejde...
Teď ještě vyřizujeme schválení osazovacího plánu na část u plotu, tím, že je to záplavové, tak se vyjadřuje Povodí Vltavy i místní odbor životního prostředí. Bude tam pár stromů a domácí keře - kalina, svída krvavá, bezinky... zatím jsou napíchané růže jednak vedle branky (John Davis) a u pahýlu mezi mladou jedlí a hromádkou kamení pro ještěrky je Nevada. Zítra to cvaknu, jestli chceš, spolu s hafanama.
To se pak růže špatně kombinují, jednak to musí být držáci a jednak navazovat na to "přírodno". A nechtěj vědět, kolik sem z vlhké louky naleze denně slimáků :sick:
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 03. lis 2015 20:43 #301519

• mišpule
  • Platinum Boarder
Marijko dík :laugh: mixáž povedená,za bližší foto budu ráda.
Se sousedy bordeláři máme taky zkušenosti.
Zprava dobrý,tam jsou slepice,takže nepřeleze nic živého,zato bordel mimořádný,zbytky jídel i s obalama,větve-zeleň pipky oberou,dřevo zůstane-občas vše,včetně plastů shrnou na hromadu a zapálí.Podél plotu máme vyskládané dřevo a taky tam bude stále,J.nechce na ten čurbes koukat.
Zleva další extrém-zpustlá zahrada,2m kopřivy,zjara žluto pampeliškama,staré stromy,proschlé,ale stále plodící.U plotu polomrtvé josty a rybízy,slimáčí ráj a vše se plotem dere k nám,včetně snad metráků jablek-nepoužitelných.Tuhle se J.naštval,vzal štafle a přečuhující větve ořezal.Podél plotu taky máme dřevo,ale to příští rok zmizí a budu tam mít 10m dlouhý záhon,tak teď tady projíždím staré diskuze o barvách a kombinacích a vaří se mi mozek,co tam dám za růže :woohoo: .
Záplavový pozemek měli rodiče pod chatou(na Střele),nesměl tam být pevný plot,nasázeli jsme živý,z místně příslušných rostlin,bylo to pěkné.Brslen,bezinky,obyč.šeřík,šípkové růže,pak se tam naučili chodit divočáci,když lidi zazimovali.Tam to vypadalo!Nejdřív nás napadlo,že zešílel nějaký bagrista.Dát to zjara dokupy a srovnat terén bylo peklo :angry:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Marijka

Kavárna u Krásné růže 04. lis 2015 10:28 #301528

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
Jdu si fňuknout.

Dnes dorazil balík s vytouženou Louise Odier. Nadšeně jsem rozbalila, abych zjistila, že je v něm zabalená Susan Williams Ellis.

Nějak mi není LO souzená, toužím po ní a mám pro ni exkluzivní místo u terasy od loňského léta, to už k mání nebyla, ani na podzim. Teď na jaře jsem čekala na otevření nabídky, kontrolovala každý den a když vyvěsili, myslím, že mezi prvními objednala.
Těšila se těšila a teď toto.
Nejvíc se bojím, že už prostě nebude. Navíc je to komplikované tím, že jdu příští týden na operaci, potřebovala jsem růži dostat do země teď o víkend.
Ach jo ach jo, bojím se jak to celé dopadne.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Kavárna u Krásné růže 04. lis 2015 10:39 #301529

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no jo - k omylům dochází .. ale Louiska zas není tak nedostupná .. objednáš si k podzimu .. já ji mám , ale zas moc nadšená nejsem . kvete slabo ,. asi se jí tam nelíbí . ovšem dvoumetrový keř vykopávat nemíním .
a držím ti palce s tou operací :kiss:
Poslední úprava: 04. lis 2015 10:40 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kamcule1

Kavárna u Krásné růže 04. lis 2015 10:42 #301530

• Marijka
  • Gold Boarder
Kamcule,
to je škoda... odkud byla, smím-li se zeptat?
Má mi ještě přijít od Pelců (když to nevymění), bych Ti ji kdyžtak přeposlala, já ji mám jen jako výplňovku bez které se obejdu a jelikož přijde nejdřív za týden, tak než budeš v pořádku, může tu počkat založená.
Navíc u nás bude zima určitě delší než u vás, takže nestihne narašit než bude u vás rozmrzlo.
Pak se jen modli, aby ji hryzci nesežrali, mají to tu rádi.
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 04. lis 2015 11:27 #301533

• mišpule
  • Platinum Boarder
Kamcule,držím palce,ať vše dopadne k tvé spokojenosti :)
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 04. lis 2015 15:53 #301537

• Marijka
  • Gold Boarder
Kamcule neděkuj, ale písni, jestli ji mám teda nechat bokem, klidně SZ.

Krom toho ku všeobecnému veselí překopíruju komunikaci s českou poštou, upozorňuji na datum první odpovědi :evil:
Dresla mi poslala balíček v úterý 27.11., budiž, středa státní svátek, ale ani v pátek nic, přitom na jaře tu byl druhý den. Zkusila jsem písnout na poštu, jestli teda by to nešlo prošťouchnout (jsem na gymplu jeden měsíc brigádně taky třídila - ještě na Masaryčce, tak vím, co je tam za hromady),
neb od středy večer se to dle sledování zásilek válelo v Malešicích na centrálním třídění zásilek.

v poledne, 29.11. - pátek:
Dobrý den,
moc prosím, lze jakkoliv popohnat "zaseklou" zásilku č. BX.......?
(odkaz na sledování zásilek)
Obsahuje prostokořenné rostliny, hrozí úplné znehodnocení obsahu.
Děkuji za informaci,
M. ....

Datum: 3. 11. 2015 13:04:29 - úterý

Dobrý den, paní M,
zásilky (bez sjednané doby dodání, tzn. ty, které nemají v přepravě přednost) jsou dodávány zpravidla během 2 - 5 pracovních dnů po dni podání.
Tato lhůta je však pouze orientační a v případě nepravidelnosti může být i delší.
Dle dostupných datových záznamů byla zásilka Vámi uvedeného podacího čísla dne 2.11.2015 dodaná.
S pozdravem
XY
Call centrum
4.11. ráno
Děkuji za informaci,
opravdu, po dalších 3 dnech než jsem se odpovědi dočkala, "to vyhnilo", doslova.
Hodně spokojených zákazníků přeji.
M.
14:15:28

Dobrý den, paní M,
velmi lituji, ale všechna e-mailová podání se zpracovávají dle pořadí, v jakém do centrální schránky přicházejí.
Technologické podmínky tohoto pracoviště nám bohužel nedovolují odpovídat na e-mailová podání bezprostředně po jejich příchodu.
Za způsobené nepříjemnosti přijměte, prosím, omluvu.
Hezký den
XY
Call centrum
Téma bylo zamčeno.

Kavárna u Krásné růže 04. lis 2015 17:11 #301540

• mišpule
  • Platinum Boarder
Jo pošta,to je moloch lenoch.Věčně dohady.
Nedávno jsem si objednávala povlečení,v den dodání jsem měla volno a číhala jsem u okna,až uvidím auto,protože mám zkušenost,že se ani neobtěžujou zazvonit a rovnou hodí do schránky lístek "adresát nezastižen" :angry: Tentokrát přijela mladá posádka,mladík a děvče a vše bylo jak má být.I mi tu bednu vynesl na schody.Bylo toho hodně-vč.Ježíška pro věčně ledonohou mamku :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Marijka

Kavárna u Krásné růže 04. lis 2015 20:39 #301545

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
Moc Vam vsem dekuji za podporu! A Marijce za velkorysou nabidku, ktere nevyuziji, viz. dale.

Sypu si popel na hlavu, moc se omlouvam a nadavam si do blbcu, nebot ruze je zcela v poradku Louise Odier. Mela totiz DVE cedulky, jednu tu spravnou radne zabalenou u korenu, kterou jsem ale rano nevidela, neb tak hluboko jsem se nepropracovala a sly na me mrakoty. Videla jsem jen tu prvni, povesenou vyse, na ktere bylo z jedne strany me jmeno a z druhe jmeno Susan WE, byla to jen recyklace cedulky...

Vse jsme si vysvetlili a ja jsem pro priste radne poucena, ze mam ruzi vybalit celou nez zacnu panikarit...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jarka
Moderátoři: Eva L., Květa