Jano, díky za info. Abych se přiznal - jedinou předpovědí počasí, kterou sleduji,
je to, že zvednu hlavu a podívám se nahoru. Ono to jinak ani nemá cenu.
Kolikrát je tu černo, že bych zašlápl i 45 kg bílého psa , rady ukazují
srážky, a ono tak maximálně fičí. To sucho "natmavo", kdy voda je nad tebou a ne
a ne spadnout, je snad horší, než sucho "slunečné", to je takové přirozenější...
Honzo, to chce dlouhou špičatou tyč a mrak napíchnout. To by v tom byl čert, aby voda nevytekla
U nás Žofka už asi 6x ucmrndla neměřitelné množství ( ani jednou nebyl celý chodník mokrý), ale už chápu, jak jsem přišla k těm 2x 5mm, to ty podsedáky na lavičce , ty už tam zmokly asi 4x. Už jsem rezignovala, prostě po dešti jen postavím na hranu a nechám vytéct a doschnout ...
Já do dopolední zálivky přimíchala tekutý Cererit s guánem a řasami, páč do 500l v kubitaineru to bylo málo, vznikla koncentrace akorát na ten postřik na listy. Jsem doufala, že to bude něco platné - no, než jsem dozalévala, začla ta přeprška . Se vsadím, že kdybych vytáhla Polyversum v postřikovači, že zaručeně sprchne, ale v tom větru nevím, jak bych to dělala .
Šiš, tak teda o Žofce žádnou pranostiku neznám. Jako má pršet a bejt hnusně?
No, hnusně bylo, pět stupňů, a pak jsme dokonce dostali jednu expresní zásilku
z krušného Klínovce, takže i padaly krupky a sněžilo. Juch.
Asi to Žofka spunktovala s těma třema klukama a bude veselý mejdlo. Ráno, na chodníku.
Teď se vyjasnilo, takže by se hodila Mišpulina metoda rosného bodu/namočeného kahanu,
snad nebude mrznout, švestičky z vlastní zahrádky bych tuze rád.
Jinak teda jak přivolat ten sníh a kroupy (čili srážky, neměřitelné) - táta si namíchal
Mospilan a jal se v sadu postřikovat dokvétající slivoně proti pilatce. Čili to funguje.
Tak u nás poránu zataženo, ale bez mrazíku ( ještě aby to vyšlo i zítra ráno ...).
Z okna to na první pohled vypadá, že by psa nevyhnal, ale tentokrát jsem za to ráda
Tak u nás ani ťuk, asi 6x pár kapek a nic...nechápala jsem po předpovědi počasí, u nás prý tak krásně prší každý den no vytáhnu hadice a zaleju, čekám od minulého pondělí a nic..