Vánoční svátky, nejkouzelnější svátky v roce se svou neopakovatelnou atmosférou, tak to si vždycky užíváme. Začínáme tradičním rozsvícením stromku na starobylém náměstí Jana Žižky v Táboře.Nikdy si nenecháme ujít Staročeský, dobročinný, adventní jarmark s vůní pečených kaštanů a horké medoviny. Tradičně navštěvujeme "Živý betlém. Nádherné, vyřezávané betlémy mají v Třešti u Jihlavy, (v poschoďové budově infocentra).V minulosti jsme navštívili i některé domácnosti v Třešti, kde se betlémy dědí z generace na generaci a stojí to určitě za zhlédnutí. Jediné, co mi vadí, je doba výstavy betlémů - od 25.12. do konce ledna.Já raději nasávám vánoční atmosféru právě v adventním čase. Někdy si stačím odnést domů i Betlémské světlo a navštívím aspoň jeden charitativní koncert, ale to už zbytek rodiny nemusí. Mám ráda vánoční chrámovou hudbu.
Letos chceme s manželem navštívit regionální muzeum v Mělníku, kde je výstava Ladových obrázků a finský advent.
A něco neplánovaného, co potkáme cestou. Ale každopádně všem i sobě přeji, ať si advent v klidu a radosti užijeme.