Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tip na vánoční atmosféru?

Tip na vánoční atmosféru? 25. lis 2015 12:05 #301823

• storm
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 20
Ahoj lidičky.

Kouzlo Vánoc už přece jenom začíná trochu pracovat :)
Jelikož jsou tu soustředěni bezva lidi z celé České republiky, ptám se:

Kam za vánoční atmosférou? Jaké jsou vaše zkušenosti? Může se jednat o cokoli - vánoční trhy, advent na zámcích a hradech... Nemusejí to být akce pro děti, pojedou jen dospělí ;)

Chtěli bysme s rodinou někam vyrazit druhou adventní neděli, tak vám předem děkuju za vaše tipy :kiss:
Poslední úprava: 25. lis 2015 18:07 od storm.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Tip na vánoční atmosféru? 27. lis 2015 07:31 #301832

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3940
Vánoční svátky, nejkouzelnější svátky v roce se svou neopakovatelnou atmosférou, tak to si vždycky užíváme. Začínáme tradičním rozsvícením stromku na starobylém náměstí Jana Žižky v Táboře.Nikdy si nenecháme ujít Staročeský, dobročinný, adventní jarmark s vůní pečených kaštanů a horké medoviny. Tradičně navštěvujeme "Živý betlém. Nádherné, vyřezávané betlémy mají v Třešti u Jihlavy, (v poschoďové budově infocentra).V minulosti jsme navštívili i některé domácnosti v Třešti, kde se betlémy dědí z generace na generaci a stojí to určitě za zhlédnutí. Jediné, co mi vadí, je doba výstavy betlémů - od 25.12. do konce ledna.Já raději nasávám vánoční atmosféru právě v adventním čase. Někdy si stačím odnést domů i Betlémské světlo a navštívím aspoň jeden charitativní koncert, ale to už zbytek rodiny nemusí. Mám ráda vánoční chrámovou hudbu.
Letos chceme s manželem navštívit regionální muzeum v Mělníku, kde je výstava Ladových obrázků a finský advent.
A něco neplánovaného, co potkáme cestou. Ale každopádně všem i sobě přeji, ať si advent v klidu a radosti užijeme. :)
Následující uživatel poděkoval: Kaja, sany, storm, Jikra, alenak, Luša

Tip na vánoční atmosféru? 27. lis 2015 11:23 #301837

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tak já mám dceru / ještě mám jednu / , která hraje ve dvou kapelách , taky zeťák i 17 letý vnuk . ted´ dávají vánoční koncerty s koledama , skotské , irské - hrají historickou hudbu / skupina Camerata .ještě taky Komorní orchestr Kopřivnice - tam je půl koncertu vážná hudba- druhá polovina operetní melodie i se zpěvačkou - moc hezké .. takže u nás je to opravdu vánoční . ve středu se stavěl na náměstí vánoční strom - děti druhé třídy zvonily naladěnými zvonečky na povely p. učitelky .naši hráli s dětmi co se učí na flétny , prodávaly se zdobené perníčky a ručně vyrobené dárečky . zisk šel dětem na akce -p. starosta se přidal s
basou .. dříve hrál v kapele s našima.je to takové hodně romantické pod tou naší Trúbou . koledy vydali i na CD www.camerata.info/ ---k vyvolání vánoční atmosféry a k zítřejšímu adventu si můžete pustit z jejich stránek video natočené v regionální televizi . taky jsou tam krátké NP3 ukázky.

WP_20151124_13_16_38_Pro.jpg

krásnou adventní pohodu :kiss:
Přílohy:
Poslední úprava: 29. lis 2015 09:10 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., sany, storm, Láďa, Jarka, Marijka, Jikra, Ajka, Genovesa, alenak a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Tip na vánoční atmosféru? 30. lis 2015 07:08 #301846

• Ajka
  • Platinum Boarder
Ahoj v adventním čase.
V sobotu se kolem páté hod. konalo rozsvícení stromku na nám. Přemysla Otakara II. v Č. Budějovicích. Vystoupila skupina Black Tower s vánočními melodiemi a pak houslista Pavel Šporcl s Českobudějovickým dětským sborem Carmína. Kdo jste byl, určitě mi dáte za pravdu, že to bylo hodně působivé, sváteční.
Kájo, máš šikovnou rodinku. U nás se také hodně muzicírovalo. V rodině tatínka zpěv a harmoniky, já se sestrou housličky a později kytary, (to už se přidal i manžel) a své dvě děti jsme k hudbě vedli také. Syn housle, varhany a z varhan přešel na klavír. Dcera varhany, klavír a s dědou heligonky. Muzicírujeme jen tak podomácku a u táboráku lidem pro radost. Ale s hudbou je určitě veselo a hudba a vánoce k sobě patří. Kájo, krásné perníčky. :kiss:
Následující uživatel poděkoval: Kaja, storm, Láďa, Marijka, Jikra, alenak

Tip na vánoční atmosféru? 02. pro 2015 12:50 #301854

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Byli jsme na výletě na vánoční trhy v Pasově,
DSCN43061.jpg

pro srovnání je to o hodně menší než v Drážďanech.
DSCN43271.jpg

Dali jsme si vynikající horký vaječný likér. A v dómu svatého Štěpána mají unikátní varhany.
DSCN42831.jpg

Takže poučení z výletu: doporučuju doma si udělat vánoční horký vaječný likér s čepičkou ze šlehačky, J.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, sany, storm, Marijka, Ajka, alenak

Tip na vánoční atmosféru? 15. pro 2015 06:45 #301942

• Ajka
  • Platinum Boarder
Ahoj.
Na doporučení Jirky jsem si včera udělala teplý vaječňák -Bombardino, které jsme si přivezli z Itálie. Kdo jezdíte do italských Alp a Dolomit, určitě jste ochutnali,je hodně podobný našemu vaječňáku - Bombardino je o něco řidší a také jej podávají s kopcem šlehačky, sypané strouhanou čokoládou. Pustila jsem si koledy a trochu odpočívala. Tento týden mám dovolenou, manžel jí bude mít od zítřka, tak někam vyrazíme, abychom z těch předvánočních příprav nezblbli.
Jirko, varhany a průčelí dómu svatého Štěpána je dechberoucí nádhera.
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Tip na vánoční atmosféru? 15. pro 2015 17:56 #301943

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Ajko, díky za tip, stejně ho budu muset koupit na vosí hnízda ;) . Nedávám do nich rum, ale rovnou vaječňák. Aby to mohly i děti, svařila jsem vaječňák se smetanou ke šlehání, aby alkohol vyprchal. Bylo to výborné, měla jsem co dělat, abych se udržela a něco mi do vosích hnízd zbylo :P .
Následující uživatel poděkoval: varouch, Jikra, Ajka

Tip na vánoční atmosféru? 20. pro 2015 21:56 #301954

• storm
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 20
Tak my jsme nakonec navštívili zámek v Loučni. Nemám to daleko a byla jsem opravdu mile překvapená. Poutavá historie s nekonvenční (v dobrém :)) paní průvodkyní dohromady tvořilo zajímavé odpoledne. Na vánoční atmosféru nás naladila výzdoba zámku spolu s podávaným svařáčkem a zdobením perníčků :cheer:
Takže Loučeň opravdu můžu doporučit :up
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Jikra, Ajka
Moderátoři: Eva L., Květa