Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Počasí III

Počasí III 17. dub 2017 10:22 #317657

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
V této souvislosti mne napadá, že by bylo fajn mít tu samostatné fórum o ochraně rostlin před jarními mrazy. Pokud už tu tedy není.

Tady odkaz na web, kam nakukuji, když jsou nějaké meteoprůšvihy - tohle je nově založené vlákno právě k - ochraně rostlin před mrazem.

Fotka je také odtamtud.
Kirsten
Poslední úprava: 17. dub 2017 10:23 od Kirsten.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: alcearosa, Regina

Počasí III 17. dub 2017 10:27 #317658

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Hm, závidím, u nás je většina tulipánů ve fázi zelených poupat schovaných mezi listy nebo začínají vyčuhovat. Obávám se, že je kvést ani neuvidím. Kvetou jen ty botanické a pár těch nejobyčejnějších no name červených a žlutých. Kytici můžeš nastříhat i po tmě s baterkou, když to bude padat večer hodně nízko, ale třeba ten mráz nedojde.
My včera vyplašeně běhali do půlnoci, přenášeli růže, klematisy, zasypávali přesazené trvalky v květináčích hoblinami a přikrývali kde čím, balili hrušku a komule a nakonec to mínus nebylo tak velké. Dnes to chci trochu vylepšit. A veřím, že když to udělám dobře a včas, tak tu nakonec mrznout vůbec nebude.
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 17. dub 2017 10:53 #317659

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Kirsten, odkaz úžasný, ale k realizaci jsou třeba 2 věci : mít lidi a nemít závrať. Jsem v nižší n.v. nechám to osudu. Modlím se za růže,snad vydrží. Loni je zdecimovaly kroupy, zasloužily by si lepší sezonu. Na podzim jsem vysázela spoustu nových tulipánů, stačily rozkvést ranné odrůdy. Ostatní, zvláštní, na které jsem natěšená, jsou ve stadiu poupat. Broskev opět odepisuji jako loni. Nějak se mně stýská po normálním střídání ročních období.
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 17. dub 2017 11:44 #317662

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kirsten, hezký odhaz. Chystám se udělat něco podobného pro hortenzie. Růže nakopčím kompostem a přenosné věci nanosím kam půjde. Víc se dělat nedá :unsure: .

Snad ty předpovědi nevyjdou. Pátek je za 5 dní, už na 3 dny je předpověď méně spolehlivá, na delší dobu je to jen hra se statistikou :whistle: .
Tím, že jsi na horách, jsi samozřejmě na tom mnohem hůř a nějaká opatření určitě mají smysl. I já se o to pokusím, ale mám strach, aby textilka v kombinaci se silným větrem nakonec nebyla destruktivnější, než mráz, který tu reálně hrozí :unsure: .

Tulipány holt okudlám, doufám, že manžel alergik to přežije bez astmatického záchvatu ( normálně si kytky domů nenosím, max. párkrát za sezonu růže, na ty alergický není, to už je vyzkoušeno ;) )
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 17. dub 2017 13:02 #317669

• Regina
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 943
Ponechám osudu, to bych nikdy nebyla schopná všechno ochránit. že mě to štve, to štve. Jen se s obavami dívám, aby nebylo jasno. To by situaci ještě zhoršilo.
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 17. dub 2017 14:04 #317670

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Tak jsem vynosila odhadem 250l kompostu ( 10l kyblíkem) a nakopčila růže (zatím tu část co je od pole nechráněná). Vypadá to u mě, jako by v záhonech řádil obrkrtek :P , jen z hromádek tu a tam trčí čevené listí růží.
Venku je sice chladno a lehoulince mrholí, ale nefouká, takže pocitově není taková zima.

Blbé je, že tulipány jsou mokré, tak nevím, jestli je tříhatteď nebo počkat, jestli odpoledne tochu oschnou :unsure: . Dnes v noci by ještě nemělo být tak zle. Určitě neorvu všechno, to bych ani neměla kam dát, tak holt budou nechtěné pokusy, kolik toho tulipány a narcisy vydrží :(
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 17. dub 2017 15:00 #317671

• Kirsten
  • Platinum Boarder
Kompost se chystám k růžím nanosit, až v týdnu, budou-li opravdu ty předpovědi tak děsivé. Zatím jsem ty nejvíce vyhnané a na mrazy choulostivé trvalky a růže zasypala vrstvou sena a přikryla vším, co mi přišlo pod ruku. A protože je u nás hodně větrno, ještě jsem to zatížila kameny. No vypadá to tady hrozně. Skončila jsem až za tmy a vyhnaly mne až padající trakaře.

Jsem ráda, že některé záhony ještě nemám kvůli nemoci vypleté, říkám si, že by mohl plevel vytvořit nějakou ochrannou vrstvu.

Co jsem stihla vyfotit v průběhu, konečná apokalypsa vypadá mnohem hůře.

DSC_0346.jpg

DSC_0347.jpg

DSC_0348.jpg

DSC_0345.jpg
Kirsten
Poslední úprava: 17. dub 2017 15:06 od Kirsten.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Počasí III 17. dub 2017 15:08 #317672

• Kirsten
  • Platinum Boarder
Právě se rozesněžilo, jsou dva nad nulou, tak to hned taje, sudy přetékají. Aspoń že jde ta vláha, když už je to takové celé naprd.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 17. dub 2017 15:19 #317673

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Kirsten, koukala jsem na Nory a jsou tam oproti ostatním serverům celekm optimisti, tak třeba budou ta opatření zbytečná.
Já ten kompost stejně plánovala na záhony dát jako mulč, tak je tam jen o pár dní dřív a ve formě hromádek ( zatím).

Mmch. taky nemám některé záhony očištěné :unsure: ( taky kvůli dlouhé nemoci) a leze mi to na nervy, když vidím to půlmetrové česnekové lupení vedle těch neostříhaných trsů miscanthusů, ale taky to asi ještě pár dní nechám. Chtěla jsem to zmáknout včera, ale jak foukalo, zahnalo mě to domů. Musím si dávat pozor, aby se mi ten kašel nevrátil, jinak pro jeden den zas proležím celý týden :angry: .
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 17. dub 2017 15:25 #317674

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Tak jsem to nervově nezvládla, šla jsem to přikrýt znovu a lépe. Posypala jsem růže kupovaným substrátem, nahoru sem tam načančala trochu slámy a přikryla kýblem. Některé to musí přežít jak to půjde, kýbl dostaly jenom ty novější. Vypadá to super...Manžel bude teď po služebkách do noci, to ostatní pobalit bych sama nezvládla, tak jsme to udělali už dnes. Růže mají většinou jen malé puky, tak by jim zakrytí substrátem snad nemuselo vadit. Kýbl to udrží v suchu, houbová choroba nebo plíseň by se snad rozjet nemusela. Asi třicet nových růží mám v obyváku - naše momentálně nejvhodnější místnost ke skladování. Něco je v šopce, něco zavřené ve skříňkách na nářadí. Mám spoustu rostlin mladých z podzima nebo letošníha jara, nemám nervy to tam nechat jen tak.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa