Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Počasí III

Počasí III 17. dub 2017 15:44 #317675

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Bradhal nechápu, máš doma růže v konetejnerech co už byly vysazené? To je ta předpověď pro vás tak katastrofická :ohmy: ?
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 17. dub 2017 15:50 #317676

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Letos je to u nás strašně moc popředu, tak tři, čtyři i pět týdnů.

Kvetou třešně, letní jablůńka, Rosa omeiensis f. pteracantha má poupata, většina růží, které nešly k zemi, má rozvinuté lístky, pivońky jsou opoupatované, lilie jsou i třicet centimetrů vyrostlé, nechápu. Jestli uhodí ty silnější mrazy, bude škody hodně.

Sleduji bedlivě všechny předpovědi - accuweather.com u nás ted´ vychází nejvíce - a uvidím, možná ještě posbírám staré cíchy, ručníky, prostě, co dům dá, a obalím to. Nezachráním ani náhodou všechno, ale co půjde, zkusím. Jen aby se mi nevrátil zase zánět dutin.

DSC_0338.jpg

DSC_0335.jpg

DSC_0306.jpg
Kirsten
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Počasí III 17. dub 2017 17:31 #317677

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Celou noc a jen s malou dopolední přestávkou leje a leje, všude bláto. Také nevydržím a přes hnutou plotýnku jdu dát na nové růže aspoň pár květníků. 2 roky chráním zakrslou komuli Blue Chip v přenosné nádobě a před 14 dny jsem ji v jarní euforii vysadila na zákon. Tam dám pod květník navíc noviny. Je to k vzteku.Po zimě jsem odbalila přes sto růží ,všechno ostříhané, odhrnuté , vyčištěná celá zahrada a houby houbičky. Mnozí z vás jsou ale v horším očekávání , tak už neremcám . Severní vítr je krutý...Jdu něco dělat .
Větší už hodně narašené růže snad zítra - viz nízko zkrácená Teasing Georgia
P1010354.jpg
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 17. dub 2017 19:29 #317679

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Jana V. napsal:
Bradhal nechápu, máš doma růže v konetejnerech co už byly vysazené? To je ta předpověď pro vás tak katastrofická :ohmy: ?

Asi píšu zmateně - část nových růží z podzima i jara je v zemi, větší část mám nasazenou v nádobách (kvůli přezimování, nedohotoveným záhonům, kvůli pozorování barvy, některé půjdou časem dál jako dárky...). Strašně nerada něco přesazuju vyrýváním ze země, pokud si nejsem jistá, kam s tím, radši to mám třeba jeden (dva) roky v nádobě. Klematisy, trvalky a nově i růže.

Zima u nás bývá, jsme v poli, ve svahu, věčně větrno, odspodu údolí k nám pro změnu stoupá studený vzduch (v létě je to krásně vidět na mlze, jak mléko postupně zalévá dolík pod námi). Zimu tu většina sazenic přežila, tak panikařím, ať přežijí i teď a ať už kvetou. Kdyby to byly starší keře, tak jsem asi víc v klidu.
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 17. dub 2017 19:55 #317680

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Bradhal aha :P , jsem se lekla, žes to čerstvě zasázené vytahala a znovu nakontejnerovala :S .

Já loni přešla s hortenziemi ( macrophylami) prakticky výhradně na pěstování v květináčích, takže jsem dnes všechno nanosila preventivně do skleníku. Dtto syslené clematisy. Syslené růže, co byly skoro celou zimu venku na mrazu, zatím nechávám venku a budu ve střehu :unsure:
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 18. dub 2017 07:31 #317681

• Kirsten
  • Platinum Boarder
Předpovědi se naplńují, ach jo. Ještě v noci jsem vyběhla v noční košili ostříhat tulipány, právě nasadily poupata, tak at´z nich aspoń něco mám. Třešně to mají spočítané.

DSC_0042.jpg

DSC_0033.jpg
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 18. dub 2017 07:34 #317682

• Smuma
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 186
-1,5, narcisy polehlé, ale hádám, že se zvednou, spoléhám na to, že předtím pršelo, tak by následky nemusely být katastrofální. Meruňky jsem už odepsala, broskvím zmrzly květní pupeny už v zimě...
Zakrývání jsem vzdala, už měsíc se hrabu ze zánětu dutin a následného kašle a řešit něco v dešti se mi nechtělo...Tak se uvidí...
Chtěla bych normální jaro, léto, podzim a zimu, tyto skoky ze zimy do léta a opačně devastují nejen přírodu, ale i nás, na druhou stranu se ale nedivím, že se nás příroda snaží zbavit, lidi jsou její největší nepřítel a pár osvícených to nestíhá zvrátit... :sick:
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 18. dub 2017 07:51 #317683

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Kirsten, to je mi líto :( . Když jsi včera dávala ty fotky s krabicemi, jen jsem zírala, jak máš všechno narašené úplně stejně, jako já tady ve 200m.n.m. :unsure: .
Držím ti palce, aby aspoň to poschovávané vydrželo.

Stromy bohužel letos neurodí, ale ostatní se vzpamatuje. Když loni v květnu holkám zahrady totálně sklidily kroupy, tak to taky nakonec nebyla taková katastrofa, většina toho vykvetla se zpožděním.

U nás těsně nad nulou, okolní kopečky v Českém středohoří mají bílé čepičky, ale u nás jen slaboulince poprchává. Dneska jsme vyvázli, uvidíme další dny....
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 18. dub 2017 08:00 #317684

• Kirsten
  • Platinum Boarder
U nás jsou za poslední roky ty pohromy celkem obvyklé, úrodu už jsme neměli hodně dlouho. Ty třešně už jsou staré, užitek z nich mají jen kosáci. Nemám srdce je ale pokácet, jsou krásné a vytvářejí proti těm protějším kopcům pěkné měřítko.

Nerada bych přišla o letošní kvetení pivoněk, o muškátovou šalvěj, geránia, camp. lactiflory atd. - uvidíme, jak se s tím holky srovnají.

Jano, taky jsem hodně překvapená, jak jsme letos s vegetací popředu, to je velmi neobvyklé.

Smumo, zánět dutin je mrcha, trpím na něj, vyzkoušela jsem ted´ hned v počátku čaj z jablečníku obecného, zdá se mi, že hodně pomohl, ale je velmi nedobrý. A v zimě na hodně rozjetý zánět zabral až Nasodren - extrakt z bramboříku evropského - to je tedy nářez, ale účinný.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 18. dub 2017 08:19 #317686

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Kirsten přesně, stromy nejsou jen o jídle ;) . Já nestíhám zpracovat úrodu ani švestek ani ořechů, co nerozdám, to holt popadá, ale přeci kvůli tomu nebudu ty stromy kácet, jsou ozdobou zahrady B) ( a nejen v květu).

Čekala bych, že kytky u vás budou opožděné a tím proti takovým výkyvům chráněné. Honzovi to taky kvete všechno se zpožděním a to je myslím o kus "níž" než ty.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa