Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Počasí III

Počasí III 19. dub 2017 08:02 #317722

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Jano, u nás podobně.Včera prudký severní vítr, malé krupky, které na zemi roztály, ale za chvíli klid, bezvětří a vytrvalý déšť. Dnes ráno +3 st, pod mrakem. V podhůří je to podle zpráv mnohem horší, sníh, mráz, ledovka.
Ráno mně na parapetu ťukaly sýkorky a kosák, dostali slunečnice. Bláznivý apríl, normální, nebýt předchozího nenormálního tepla. The Mayflower má dokonce 1 poupě, je ranná a nechala se ošálit. Nové malé růže jsou přiklopené, velké jsou už tak olistěné, že půjdou hůře ochránit. Aspoň ty nejchoulostivější zabalím odpoledne před čtvrtečnými mrazy. Nově zasazené trvalky jsem přiklopila malými plastovými květináči, ještě, že jsem je nevyhodila.
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 19. dub 2017 08:04 #317723

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN3149.jpg

no-- mohlo by být i hůř ;) teplota-1st
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 19. dub 2017 08:18 #317725

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
U nás stejný pohled z okna jak má Kaja. Pod zabalenými rybízy bylo -1,6, ve skříni v šopě s květináči lilií 0,9. Ještě mám v další šopce na stole volně ložené květináče s trvalkami, tam půjdu zkusit dat nějaký zdroj tepla, teploměr tam nemám.
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 19. dub 2017 08:37 #317726

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
No, jo, skleník. Úplně jsem zapomněla strachem o růže, že tam mám v sadbovačích koupené převislé muškáty. 60 kusů.Jednoduché, cihlově červené miluji, bez nich by léto na terase nebylo létem. Odpoledne je musím přikrýt aspoň dvěma vrstvy igelitu a nechat přes čtvrtek a pátek. Zdá se, bohužel, že předpověď vychází.
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 19. dub 2017 09:34 #317727

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Bradhal, trvalky by měly i v květináčích něco vydržet ;) . Válí se mi jich tu po zemi na dvoře několik desítek celou zimu. Uklízela jsem teď jen srdcovky ( ty jsou hodně háklivé) a uvažuju, že schovám škornice, páč jsou v poupatech. Takže zdroj vytápění asi není třeba, stačí, že na ně nefouká.

Alcearoso, zkus koupit do skleníku hřbitovní svíčku, to by mohlo aspoň částečně pomoct. A nedávej igelit rovnou na listy ( buď něčím podepřít nebo nejdřív nějakou textilku a pak až igelit)
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 19. dub 2017 09:49 #317728

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
U nás v noci jeden stupeň, teď 1.5 a od půl sedmé, co jsem vzhůru, sněží a je hnusný vítr. Sníh na zemi ale neleží. Dcerka chtěla do školky rukavice. Kordesky se sotva zmátožily, ovocné stromy kvetou a teď tohle... :(
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 19. dub 2017 10:26 #317729

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3702
U nás k ránu -4, některý tulipány svěšený, ale už se narovnávají........něco jsem přikryla, hlavně aby už tolik nefoukalo, uvidíme......no prostě, co tý přírodě neurveme, tak nemáme.....ona je přece jen pořád silnější než člověk a dává nám to znát ;)......a vlastně je to dobře, ne ? :laugh:
Poslední úprava: 19. dub 2017 10:28 od quendery.
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 19. dub 2017 10:43 #317730

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Quendery, zabývám se meteorologií už mnoho let, ale teprve před časem jsem od nějakého meteorologa slyšela informaci, že když je bezvětří, bývá mráz větší, než když fouká :unsure: .
Možná pocitově je to horší za větru, ale když jsou v zimě jasné noci a je bezvětří, jsou prostě naměřeny větší mrazy než za větru...
Ještě jsem nepřišla na to, jaká je v tom logika, ale už dvě zimy to pozoruju a vychází to :unsure: Takže možná zaplaťpámbu za ten vítr :whistle: ( možná by bylo hůř)
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 19. dub 2017 11:12 #317731

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3702
Jani, tak to je fakt zajímavý......no ale zase mráz i vítr vysušuje, tak myslím na ty chudinky růžičky co jedou od krčků a měkký výhonky se flákají ve větru :unsure: no držme si palce, ať ztráty jsou co nejmenší......jak napsala Jája na weeku...." Co přežije přežije, ještě, že úrodu máme jen pro radost a nejsme na ni existenčně závislí.". :)
Téma bylo zamčeno.

Počasí III 19. dub 2017 12:42 #317732

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Tady od rána fučí a chumelí. Půjdu nasypat ptákům slunečnici, jestli v tom větru vylezou z úkrytů. Loni to tu bylo podobné, to nachumelilo fest, odnesl to rybíz a angrešt, japonská hruška to celkem ustála, sloupcová jabloň taky. To ostatní mám odolné, kamčatky, borůvky, muchovníky, ty se tomu zasmály. O meruňky a spol se tu ani nepokouším, kiwi zmrzne každoročně, ale ty rybízy máme moc rádi, tak snad to letos nebude tak špatné jak loni. Pořád jsem váhala nad skleníkem, ale myslím, že letos je definitivně rozhodnuto, že nějaký prostě potřebujeme.
Trvalky mám maličké v květináčích, zimu to přežilo jakž takž zahnuté v záhoně, teď už začaly lézt ven. Taky jsem nakoupila nějaké nové a ty jak byly v zahradnictví v teple skleníku, tak už byly dost vyskočené. Část byla tak narostená, že jsem to i dělila na menší (řetězovka, kakosty), to nevím, jak by to daly venku.
Už chci teplo a jaro. Zimu nemám ráda.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa