Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání III

Dělání, dělání III 09. kvě 2018 09:30 #322540

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
Konečně jsme dosázeli a dopřesazovali co jsem chtěla ... uff sice něco povadá, ale snad se to vzchopí ... max pořídím pár nitid a brachytrichy a končím už nic nekupuju :-)
jeden večerní pohled před odjezdem ... a loňské fotky z konce léta ...

20180508_185013-490x1008.jpg

20180508_184937-1008x490.jpg

20170723_142150_RichtoneHDR_2018-05-09.jpg

20170723_160616_RichtoneHDR_2018-05-09.jpg

20170813_164615_2018-05-09.jpg

20170827_192414.jpg

20180508_142207-1452x532.jpg
Přílohy:
Poslední úprava: 09. kvě 2018 09:33 od luci.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: chrast, Kika, Kamcule1, Jikra, Ajka, alenak, Luša, babkaela, alcearosa, rok.zaruka a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Dělání, dělání III 18. kvě 2018 09:21 #322691

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Oblouk zatím nerozkvetl a lavička je spíše dekorací, protože stále kmitám.Škleník vypadá jak pracoviště v zahradnictví, truhlíky půjdou ven o víkendu a rozsázené letničky čekají, až si je kamarádky odvezou. Teprve potom se uvolní místo pro papriky. Loni jsem dala jedinou sazenici Hokaido do skleníku a úplně ho Adéla roztahovačná zamořila - výsledkem pěstování byla 1 malá dýně. Letos jsem ji dala na kompost , snad ji slimejši nezlikvidují. Ještě nejsou vidět,zatím jsem našla jen několik hlemýžďů a ti mně nevadí, nejsou tak nenasytní, do naší přírody patří a jsou to hezcí ž
živočichové na rozdíl od španěláků.
P1030034.jpg

P1030069.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kika, Jikra, alenak, Gabča, babkaela, luci, rok.zaruka

Dělání, dělání III 18. kvě 2018 21:52 #322697

• babkaela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 414
Náš skleník vypadá dost podobně, taky čekám až si kamarádi odvezou přísady paprik, rajčat, dýní, okurek, bazalky a dalšího. Papriky a části vysázené jsou a truhlíky s přísadami jsou mezi nimi ...
Proč ale vlastně píšu - máš-li přístup k hoblovačkám nebo pilinám zkus obsypat kolem dokola dýně (ale ne až úplně ke "krčku" rostliny, nechat tak 1 cm od ní) na kompostu. Slimejši to nemají rádi - u nás se to aspoň osvědčilo na záhonu.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, alenak

Dělání, dělání III 13. čec 2018 23:07 #323255

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Letošní a první část loňského léta jsou moc horké (tady u nás nejsou nezi vlnami veder přestávky) a strašně suché. I když náhodou ve městě prší, tady spadne maximálně pár mm. Růžím jsem míchal zdejší jíl se substrátem (strašná práce). Dřív se to vyplatilo ale teď je to mínus, protože je půda moc vysychavá. Zalévám do mís kolem růží, ke každé tak 5 l, pak přihrnu. Hadicí to nemá význam. Neprosperují podle odrůd ale podle toho, jestli jsou zasazené alespoň 5 let. U těch novějších uvadají či usychají poupata. Pálí se květy i u odrůd, které to nikdy nedělaly. Navíc jsem už neměl místo a tak jsem zlikvidoval část starého záhonu Satchmo, kde bývají růže obalené kyticemi květů. Na jejich místě rostou Massadovky,loni téměř bez květů a letos trochu lepší. Pověst zachraňují lílie, které jsem díky Aleně a jejím fotkám zasadil mezi růže. Některé krásně voní na dálku. Záhony trvalek jsou zdecimované i přes zalévání hadicí. Závidím těm, u kterých prší nebo mají spodní vodu. Pokud se počasí nezmění, tak asi radikálně omezím počet růží nebo si budu hledat jiné hobby. Ale měl bych myslet optimisticky, hlavně že jsme zatím zdraví.
Následující uživatel poděkoval: chrast

Dělání, dělání III 13. čec 2018 23:20 #323256

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Láďo, jsem ráda, že jsem tě inspirovala.Vydrž, stojí to za to. Taky doufám, že zaprší, u nás to je také nanic, hadice nepomáhá. Ani na to nemám nějak energii. U mně se osvědčila letos bílá gaura, ta vodu vůbec nepotřebuje, sucho ji svědčí. Není špatná do sucha marulka šantovitá, hodně dlouho kvete, též bez vody. Máš stachys - čistec, taky je v růžích dobrý, žluté krásnoočko, šanta, perovskie. Pár tipů, které jsou u mně v suchu osvědčené. :)Však ono zaprší.
DSC08760.jpg
gaura, přesévá se mi
Poslední úprava: 13. čec 2018 23:55 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., chrast, Láďa, babkaela

Dělání, dělání III 13. čec 2018 23:27 #323257

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3706
Láďo, neházej flintu do žita.......prostě časem se ti růže samy "vyselektují".....spoustu koupíš, potom pošleš dál nebo odejdou, ale spousta jich přežije a bude OK. Já má zahrádku na skále plnou kameni, hlíny velmi málo, už jsem to tady mnohokrát psala. Prší všude okolo nás a tady, i když je naše vesnička uprostřed lesů, srážek minimum. Zimy většinou bez sněhu a pěkně studené a přesto to u mně roste, i když zalévám minimálně, no voda není .... Záhony mám tedy pěkně husté...zapojené růže, trvalky, lilie, hortenzie, clematisy....prostě džungle. Až se někdy divím, že mi to vůbec roste a kvete......zahradní architekt by se asi chytal za hlavu, ale mně se to tak líbí a ráno se projít mezi tím barevným bejlím je super relax. :laugh: :whistle:

DSC08762.jpg

DSC08763.jpg

DSC09279.jpg

DSC09405.jpg

DSC09440.jpg
Poslední úprava: 13. čec 2018 23:28 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, chrast, Láďa, Jikra, alenak, babkaela, alcearosa

Dělání, dělání III 13. čec 2018 23:38 #323259

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Quen, krásně napsané, chce to džungli :laugh:
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Dělání, dělání III 02. říj 2018 14:11 #323889

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
hlásím že jsme po třech ano třech měsících posekali trávu ... vedra byla hrozná, ale helplo nám to :-)
pohnuli jsme se stavbou a konečně začínáme žít jako lidi ... jakože podlaha a relativně čisto :-) ufff ještě nám zbývá spousta dodělávek, ale to snad do vánoc dáme ... to už vnímám jako drobnosti :-)
za těch x let žití na stavbě člověk zjistí, že toho k přežití až tak moc nepotřebuje :-) okna, postel, lednička, myčka a wc .. a pak nějaké to teplo když jsou mrazy ...
teď už se ale přepínám do režimu, že chci víc když má člověk ten základ ... teplá voda je super :-) ... takže se těším z každé osazené zásuvky byť je stále bez proudu, ale mám vizuální posun ... v danou chvíli jde zahrada bokem ... tu jsem zvládla jen zalévat a jinak jsem na to kašlala ... kupodivu zahrada žije ale potřebovala by ostříhat :-)
Následující uživatel poděkoval: Kaja, alenak, babkaela

Dělání, dělání III 02. říj 2018 15:33 #323892

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
oh Luci - nezávidím . my už bydlíme roky/ 29/, ale pořád si to pamatuju .. :whistle:

Dělání, dělání III 03. říj 2018 05:33 #323896

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3940
Luci, máš pravdu, člověk k životu zase tak moc nepotřebuje, ale zvykli jsme si na pohodlí. Nová zahrada je výzva a výzvy, to mám ráda. Těším se na tvojí zahradu. Každý tady na fóru má nějaký nápad a radu, dá se tu čerpat a jsem za to moc ráda.
Moderátoři: Eva L., Květa