Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání III

Dělání, dělání III 03. říj 2018 11:42 #323897

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
to víte že procházím některá vlákna x měsíců zpět, abych se pokochala, jak vám to v sezóně kvetlo .... Kaja se činila máš ty růže opravdu krásné ... Lukáš taky ... a i přes ta sucha vám to kvetlo jedna radost ...

btw děkuju za empatické soucítění se stavbou .. teď už to bylo v poho celé prázdniny jsme měli podlahu takže jsem si nemusela ve stoje s hrůzou oblékat kalhoty, aby se náhodou nedotkla nohavice zaprášeného betonu :-)
naopak než jsme z domova privezli robo vysavač, tak jsem 14 okusila jaké to je 2x denně vysávat ručně ... grrr ... no ani jsem necekla, ale ten hmyz co prolítnul v mžiku při otevření dveří a pak ve vedrech chcípli na podlaze plus stovky miniaturních milimetrových mušek ... to bych fakt nevěřila ...
tento týden měli montovat linku, ale někde se to zadrhlo, tak třeba příští týden ... musíme si to vytěšit :-)
sousedi z vesnice neustále pozorují (čumí do oken) a mamouškek je neustále podrobován špionážnímu výslechu ... grr největší starost mají proč nemáme nainstalovanou linku že to je hned a pak proč nemáme záclony a jestli je budeme mít a kdy ...
jedna sousedka dokonce vlezla dovnitř a celé to tam bez dovolení prolezla ... od té doby když je tam mamoušk sám tak jak vejde dovnitř automaticky zamkne ...
tohle jednání fakt nechápu ... já se taky nestarám o to kdo kdy a jakou má kuchyň a záclony ... grr ...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, alenak

Dělání, dělání III 03. říj 2018 13:04 #323899

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Lucko, ono sousedy ani nenapadne, že dělají věci špatné, které ti vadí, bohužel je to běžné. Až budeš bydlet, poznáš je z té lepší stránky, J.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Dělání, dělání III 03. říj 2018 14:53 #323902

• luci
  • Platinum Boarder
ty sousedy znám od malička :-) bydlíme v Praze a tam to máme jako chalupu už několik generací ... jen nám není srdcově blízký venkovštější styl jak to měli naši, tak tomu dáváme dotek civilizace :-)
ve finále je to praktičtější na údržbu i vytápění, je to vzdušnější a víc světla .... hlavně všichni tam jezdíme mnohem raději i když ještě nemáme ten komfort ....
na vlezlé dotazy jsem odpovídala že nevím nebo ať si počkají 10 let :-) oni zabrblají že toho už se nedožijí a mám klid ale útoky se přesunuly na mamouška ....
sranda byla včera, kdy soused se divil, když tam nikdo není, jak se tam může topit a kouřit z komína :-)
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Dělání, dělání III 03. říj 2018 15:10 #323904

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
:) Luci - a kdo je mamoušek ?? maminka? . všechno bude - nic nejde najednou ..
pokud jde o zahradu ,- u nás na sev. Moravě nebylo takové sucho jako jinde. podle mapek jsme měli nejvíce srážek v republice. takže to není zas až taková moje zásluha.

Dělání, dělání III 03. říj 2018 15:22 #323906

• Kaja
  • Platinum Boarder
DSCN1142.jpg

od minulého týdne pleju ,obrývám , k růžím přidávám kompost z kalifornských žížal . jde to ztuha. pomalu , ale jistě . ;) zítra by mělo být zase slušnější počasí , tak uvidím . na řadě jsou angličanky. v pátek přijdou pomocníci .
Následující uživatel poděkoval: chrast, Ajka, luci

Dělání, dělání III 03. říj 2018 15:47 #323907

• luci
  • Platinum Boarder
tak to jsi s počasím asi jako jedna z mála měla štěstí ....
když jsem viděla tvou růži olivetskou ... nádhera ... stejně jako leander a Chandos Beauty ... co mě dostalo je Lovely Meidilland ... děkuju za inspiraci tu asi musím mít :-)

jj maminka :-) co není technický typ a občas řešíme problém jak si dálkovým ovladačem na chalupě pustit topení :-) ovládání přes wifi je pro ni jednodušší ale nestíháme a chceme tyhle detaily řešit až v zimě ... tak teď poprvé přikládala do krbové vložky a protože to neumí tak se jí kouřilo z komína :-) ale to třeba časem vychytáme ...
snažím se jí to dávkovat postupně každý týden něco :-)

letos bylo hrozné sucho u nás opravdu nepršelo a měli jsme problém to uzalévat hlavně zeleninu jako dýně a cukety s patizonama ... okurky nám posychaly na oporách ....
loni sazené růže jsou pidi tak jsem byla zvědavá jak povyrostly kice ty její ...
Dita, alenak, ninkwen, quendery, Lukáš s gabčou nádherné fotky ...
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Ajka, alenak

Dělání, dělání III 03. říj 2018 16:56 #323908

• Kaja
  • Platinum Boarder
snad se to Luci v dobré obrátí .. mamince přeju hodně zdraví -- :kiss:
ted´ jsem byla venku pofotit kompost s kalifornskými žížalkami . letos vybírám . vsedě a pomalu .. dávám k růžím a přihrnu zeminou . mám více než deset let a je to výborná věc- bezpracná . při sekání dáváme trávu a pak na podzim listí . nebo pár slupek z brambor během roku .zpracují i padaná jablka.

DSCN1200.jpg
Poslední úprava: 03. říj 2018 16:57 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: chrast, quendery, Jikra, Ajka, alenak, alcearosa, luci

Dělání, dělání III 04. říj 2018 06:47 #323914

• luci
  • Platinum Boarder
Kajo koukám že sis na to obrývání dala špagátek :-) s ostrou hranou trávníku hned vypadá záhon upraveněji že? :)

můžeš mi prosím objasnit ten kompost? koupíš na netu žížaly ... mrskneš je na hromadu a oni se zavrtají a neutečou?
jdu googlit :-)

Dělání, dělání III 04. říj 2018 11:31 #323917

• Kaja
  • Platinum Boarder
Luci násadu mi dal soused - na lopatku i s materiálem . je to už fůra roků . více než deset. do ohrady z pražců- dno tam není - dáváme trávu , listí , slupky , nahnilá jablka. ohrada je pod stromem , nahoře mám pár starých desek kvůli stínu. zepředu je takový panel - sbitý taky s desek a zavěšený na hřebech -vůbec nic se nedělá , jen přihazuje materiál . žádné prosívání nebo přehazování .pokud se jedná o chov - nekříží se , neutečou.v normální hlíně a v zimě by uhynuly. ještě podotknu , že soused jim trávu suší - aspoń částečně. kdesi se dočetl , že z čerstvé trávy je pak ta hlína kyselá . dává do skleníku a o něco více si s tím hraje- na rozdíl ode mně.
jsou drobnější než naše české a bývá jich velmi mnoho . v hotovém kompostu skoro nejsou - nemají tam už potravu .
www.kalifornske-zizaly.unas.cz/o_zizalach.php
Poslední úprava: 06. říj 2018 07:16 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: chrast, Jikra, Ajka

Dělání, dělání III 12. říj 2018 08:05 #323940

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3940
Začala jsem s pletím a rytím záhonů a přesazuji. Letos to odnesly 3 růže Falstaff, snad jsem jim vybrala příznivější stanoviště, uvidím. Pálily se jim květy a objevila se u nich černá skvrnitost. Listy jsem obrala a spálila. Má cenu ještě nyní slabě postříkat, nebo to raději nechat na jaro? Já jsem letos postřik nepoužívala. Díky za radu.
DSC00553.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja
Moderátoři: Eva L., Květa