Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání III

Dělání, dělání III 18. lis 2018 17:52 #324110

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Kájo, tady taky chlad - do rána -4 st.C. Vylít sudy a snad vše uklizeno, co jsem nestihla zasadit, tak do brázdy zaházela a až na jaře bude pokračování. Taky jsem odstřihala květy od latnatek. Nikdy jsem to nedělala,ale pak větrem zjara po celé zahradě rozfoukáno a ten úklid mi dal víc práce, než to ostříhání. Bez rukavic to nešlo. :)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Dělání, dělání III 19. lis 2018 13:38 #324114

• luci
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 995
nás to stříhání zahrady a zakrývání ještě čeká :-( venkovní vodu už máme vypuštěnou a studnu taky zazimovanou ... muškáty lehce namrzly ale snad to rozchodí ...
když jsme ráno jeli do práce tak sněžilo ...

Dělání, dělání III 01. pro 2018 08:35 #324189

• Luša
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 746
Tiež už máme na zahrádke vodu zazimovanú , zem zrýľovanú , fólia z fóliovníka umytá a uložená, akurát ruže nemám ostrihané, ale na budúci týždeň hlásia oteplenie, tak to dúfam stihnem. Tento rok je opäť všetko posunuté, ešte stále jeme čerstvé paradajky, ktoré ostali vo fóliovníku :blink: a predvčerom som zasadila tri ružičky a ešte čakám štyri a vyzerá to tak, že všetky v pohode zasadím
Následující uživatel poděkoval: Ajka, alcearosa

Dělání, dělání III 10. pro 2018 11:33 #324235

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Včera jsem konečně dobalila poslední choulostivější a oblíbené růže. Celkem 111 kousků.
Nebalím všechny, ostatní zimu zvládají a zatím nebyly žádné velké mrazy. V létě chyběla voda a teď bych brala sníh - podle meteorologů to na zasněžené vánoce nevypadá.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání III 10. pro 2018 16:36 #324236

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3706
Alceo, jsi dobrá. Já holky letos jen zasypala pár lopatkami kompostu a až teprve bude opravdu mráz, na těch pár choulostivek mám připravené chvojí. I když u nás už v noci párkrát pěkně mrzlo /- 7/, většina jich má ještě zelené listí ......no uvidím na jaře. :whistle: Taky bych chtěla sníh.....u nás ho normálně moc nebývá a sucho letos bylo opravdu děsné. Jsem zvědavá, až spočítám srážky za 2018 :(

Dělání, dělání III 11. pro 2018 15:40 #324240

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Quendery, raději bych růže chránila kompostem ( došel) a chvojím( kde nic tu nic). Tak občas krátím spodní větve 2 stříbrných smrků a jedle v koutě zahrady.Už musím přestat střihat zdola, stromy by potřebovali zkrotit růst vzhůru a tam se nevydám.Mají kolem 14 metrů a jsou blízko plotu.Hlavně ta jedle, kterou jsem si přinesla jako vyoraný nálet z lesní cesty. netuším co je to za druh , v krátké době přerostla smrky a jeden kolemjdoucí mně tvrdil, že je to kanadská jedle -proboha snad ne, ta jede hodně vysoko. Balila jsem brzy, ale v tom počtu a v mrazu uzlík neudělám. Doufám,že se holky za mou péči odvděčí.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, quendery

Dělání, dělání III 11. pro 2018 17:25 #324242

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
nemám zabaleno ani zakryto nic. není sil ani materiál . :silly:

Dělání, dělání III 10. led 2019 12:35 #324466

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Přeházel jsem kompost a rozvezl po záhonech, ostříhal víno, řízky založil do země, vypouštím vodu z nádrže, obcházím zahradu a vymýšlím, co místo uschlé meruňky a kam dát věnovaný gingko a taky růže, které bych chtěl. Schraňuju kelímky od velkých jogurtů na sadbu a přivolávám jaro. Růže mají stále listy, tak je nestříhám a využívám jako ochranu před mrazem, ani nekopčím, aby nezačaly rašit, je pořád ještě docela teplo, na zahrada.cz pročítám články o pěstování stromů a samozřejmě v první řadě si užívám Ufíčka a vnučičku! J.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery

Dělání, dělání III 10. led 2019 12:45 #324467

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Vnučičku , jo?? tak to moc gratuluju :kiss: :up
jinak jsi udělal fůru práce. :up
Poslední úprava: 10. led 2019 12:46 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Dělání, dělání III 10. led 2019 13:55 #324468

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Jirko, taky gratuluju k vnučičce :) . Co se ti stalo s meruňkou? Kup novou, není nad utržením ze stromu, taky záleží na podnoži. ;) Listy na růžích mám též, oberu to až při jarním stříhání. Ale mám radost z čemeřice Merlina, vypadá slibně, krabice už mám na ochranu přichystané, kdyby se počasí jako vloni zvrtlo... :laugh: naštěstí u nás čemeřice moc ke koupi nejsou, jsou choutky :laugh:
Poslední úprava: 10. led 2019 14:01 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, alcearosa
Moderátoři: Eva L., Květa