Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání III

Dělání, dělání III 25. úno 2019 09:03 #324746

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Tak co, už jste vyrazili na zahradu?
V sobotu u nás bylo překvapivě pěkně, tak jsem byla celé odpoledne na zahradě, vyplela jsem většinu záhonu a mám radost, protože je mi jasné, že až bude jaro, tak to nebudu stíhat. Ostříhala jsem i trávy (mám zatím provizorně jen 4 trsy), tak doufám, že už větší zima nepřijde.
A mám na růžích naházené větvičky z vánočního stromku, tak to už asi taky zlikviduju.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání III 25. úno 2019 18:59 #324748

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Dnes jsem vyrazila, je to hodně mokré. Potřebovali jsme hlavně ostříhat ostružinu a rybíz. Pučí to ale na slunci hodně, tak muž stříknul broskve. Když se rozhlížím po zahradě a vidím tu spoustu práce, tak jsem si říkala, že začnu redukovat. :laugh: Ostříhala jsem alespoň jednu hortenzii, která byla nejvíc napučelá, latnatky chci zítra, listí u modřenců je taky nejvyšší čas, více vyniknou pak samotné květy. Ono se jetě ochladí, tak se zpomalíme. :laugh:
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Kika

Dělání, dělání III 27. úno 2019 17:22 #324749

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
U nás jaro ještě nehrozí, ale vypustila jsem děti odpoledne na zahradu proběhnout, když svítilo slunce. Zatím jenom stříhám klematisy, ty teda raší jako divé, myslím na starém dřevě pupeny. Svrbí mě nůžky na růže, ale ty mají čas. Nůžky jsou vůbec můj nejoblíbenější nástroj v zahradě, furt něco oštipuju. Jsem musela být v minulém životě koza.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Kika, Jikra

Dělání, dělání III 27. úno 2019 17:59 #324750

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3706
Já jsem vylezla na zahradu včera, bylo nádherně......ostřihala jsem konečně víno, rybíz, staré trvalky, šmikla sušinu na latnatkách, no prostě jsem si zařádila.....byla to paráda, ani se mi nechtělo domů. :laugh: Sice půl zahrady je ještě umrzlá, zakrytí nechávám, ale zbytek tedy moc mokrý není.....zítra jdu sázet lilie od p. Basíka. Jo a koukala jsem, že některé růže jsou tedy pěkně napučené.... :whistle:
Poslední úprava: 27. úno 2019 20:16 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Kika, Jikra

Dělání, dělání III 27. úno 2019 19:21 #324754

• alenak
  • Platinum Boarder
U nás už dnes "vonělo" jaro, dokonce jsem slyšela navečer zpívat kosáky. Zasadila jsem nakoupené lilie, dostříhala hortenzie, mochnu, ještě zítra chci odstranit listí u modřenců. Růže u nás taky pučí, ale je brzo, ono se ještě ochladí, hlásí pro nás vodu, kéž by. :) Ale už jsem dnes měla kafe na zahradě. ;)
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Kika

Dělání, dělání III 27. úno 2019 19:25 #324755

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
tady dneska nebylo až tak teplo . zítra bude možná líp , ale pak se má ochladit a zase po neděli oteplit . je to jak na houpačce. a růže jsou fakt dost napučené - taky jsem se dívala.

Dělání, dělání III 28. úno 2019 22:05 #324763

• alenak
  • Platinum Boarder
jo Kájo, profukoval vítr, ale slunilo, ostříhala jsem alespoň levandule - snažím se :laugh:
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání III 01. bře 2019 08:46 #324767

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
U nás včera bylo parádně. Teplo, slunko, bezvětří. Prostříhala jsem dost podstatně 5 pnocích růží, snad to přežijí. Najednou bych střih všech 200 ks zbylých růží nezvládla, musím postupně. Nejvíc to odnesla Golden Gate, ta byla 2 roky nestříhaná a moc přehoustlá.Zbytek dlouhých větví jsem vyvázala vodorovně, tak uvidím co to udělá. Ohýbat se dají jen nové, ještě měkké větve, pak už ne. Kromě pnoucích postupně odbaluji choulostivky. Ty největší cimprlíny nechám zabalené, počasí je nevyzpytatelné.Už aby bylo normální jaro.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra

Dělání, dělání III 04. bře 2019 12:34 #324772

• Jikra
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2913
Alceo! Ty máš botanickou zahradu? Starat se o tolik růží je tedy hodně-hodně náročný, Klobouk dolů! J.

Dělání, dělání III 04. bře 2019 14:46 #324774

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Jirko. mám zahrádku úzkou nudli a růže mám všude. Jsem oběť zdejšího webu. Začala jsem střídmě s růžemi od Pelců, kam jsem roky v létě jezdila - Sobotka, Český ráj - kraj mého srdce, ale pak jsem narazila na zdejší Krásné růže - a konec. Růže neodkláním a tak je přehuštěno. Máš pravdu, když vše kvete, říkají známí , že je to botanická zahrada. A to jsem původně tvořila vlny a zákoutí s různými keři a jehličnany, že jako bezúdržbová zahrada. Jenže fotky, nadšení a zkušenosti zdejších růžkařů udělaly své. V zimě sleduji diskuse, růžové weby a kreslím kam by se ještě vešlo. Sice jsem se už zařekla, že dost, ale....
V předjaří a na podzim je práce jako na zahrádce, ale pak to kochání z barev a vůní !!!
Následující uživatel poděkoval: quendery, Kika, Láďa, Jikra, alenak, babkaela, bradhal
Moderátoři: Eva L., Květa