Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání III

Dělání, dělání III 06. bře 2019 09:40 #324791

• Zoja
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 17
Dnes je u nás - střední Čechy, 200 mnm - opět krásně. A to je ten problém... moje růže od loňska ani pořádně neopadaly, raší jak divé a já se bojím, že bude ještě mrznout. Tak zatím nestříhám. Co myslíte, mám se do toho pustit?
Je jich 69.Brzy dorazí dalších 14 kousků ze Skaličan, tak abych to přežila :). Jo a ještě bokem - v ó-bé-í jsem čerstvě koupila deset růží v akci, byly balené v takové té igelitové zavinovačce a zavoskované. No, je to v zemi, ale po rozbalení jsem se dost naštvala. Aspoň čtyři byly odspodu zastřižené tak moc, že kořeny skoro nezůstaly. Asi nepřežijou. Takže výhodná cena 55 za kus po přepočítání vychází na devadesát. Nadávám i sobě...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, alenak, alcearosa

Dělání, dělání III 06. bře 2019 17:55 #324792

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
U nás v noci -3, ve dne sluníčko......růže sice už pomalu vyhazují lístečky, ale počkám si na zlatý déšť. Sice to bude potom šichta,nemám jich zrovna málo, ale zvykla jsem si nespěchat. I tak ještě potom člověk časem dostřihává :whistle: Já třeba ještě ani neodkrývám levandule a babičky lilie candidy, ani růže neodhrabuji. Rozdíl teplot ve dne a v noci je veliký a sluníčko je ještě jedovaté :cheer:
Poslední úprava: 06. bře 2019 18:11 od quendery.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, alcearosa

Dělání, dělání III 06. bře 2019 18:57 #324793

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
Taky dnes bylo u nás -3st.C a přes den svítilo sluníčko. Růžím jsem odebrala chvojí, listí mám na nich taky. Zojo, vzhledem k tvé nadmořské výšce bych se do toho asi dala. V nejhorším, když by byly hlášeny velké mrazy, tak přihrnout motyčkou trochu zeminy na středy. Jak se více oteplí, pak se špatně stíhá, teda u mě. :laugh: Cibuloviny se ukazují už skoro všechny.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, alcearosa

Dělání, dělání III 25. bře 2019 20:12 #324861

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3707
Tak jsem začala střihat růže a jsem z toho smutná. I když zima nebyla špatná, dokonce u nás bylo i trochu sněhu, loňské sucho a vedra se na holkách podepsala a tak jich šlo docela dost na ježka. Jsem zvědavá, jak to rozchodí. Sice jim budu podstrojovat, ale až podzim ukáže. :dry:
Následující uživatel poděkoval: Jikra, babkaela

Dělání, dělání III 25. bře 2019 23:39 #324864

• alenak
  • Platinum Boarder
Začala jsem pracovat na zahradě v sobotu, dnes jsem koukala jak růže tečou....hlavně ty, které byly hodně střižené.2/3 mám ještě stříhat :silly: Jinak se mi zase nezdají tak špatné, ale jsem zvyklá stříhat víc. Ochladilo se, je to dobře, meruňky jsou napučelé, musíme hlídat a hned stříkat. No je to loterie, taky jsou moc narašené borůvky, snad to zvládnou. Myslím, že pomohlo včasné podzimní hnojení, škody velké nejsou, zatím. ;)
Následující uživatel poděkoval: Jikra, babkaela

Dělání, dělání III 26. bře 2019 10:02 #324868

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
O víkendu jsem taky makala, už mám ostříhané všechny růže. A musím říct, že letos vypadají velmi dobře, tak jsem jim střihla fazónku jen tak trosku, aby byly upravenější. Narcisy mám bohužel hodně pocuchané, protože jak opravujeme dům, tak na ně naházeli bordel a než se mi ho podařilo zlikvidovat/přesunout, tak už tulipány a narcisy byly venku.
A meruňka už je v plném květu. A taky zatím letos poměrně dobře vypadají klematisy. Střihla jsem je už na podzim, tak se nevyčerpávaly posíláním energie do výhonů, které bych teď ostříhala, ale hodně jich vyhnalo další výhony ze země. Zatím mám ze zahrady docela radost, i když se obávám sucha, i teď je to velmi suché.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jikra, babkaela, alcearosa

Dělání, dělání III 30. bře 2019 20:57 #324904

• alenak
  • Platinum Boarder
Dnes jsem pokračovala ve stříhání růží, snad to zítra dorazím. Co mě překvapilo, jak se prodírají ven lilie, zdá se mi to nějak brzo. Vypadá to, že ztráty v liliích letos nebudou, alespoň jedna dobrá zpráva. V okolí sousedky všichni stýskají letos na cibuloviny, hlavně narcisy, jak mají málo poupat. Opět velebím macešky, ty to kvetením zachraňují. :)

Dělání, dělání III 31. bře 2019 07:34 #324907

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
s těmi narcisy je to pravda . taky mi velmi málo letos kvetou . aspoń ty rané . ty pozdnější jsem se ještě nedívala . :blink:

Dělání, dělání III 31. bře 2019 20:22 #324909

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
DSC09270.jpg

za dva dny víc jak 500 kousků ostříháno asi mi zítra upadne ruka a to jsem vzal ještě nějaké keře a vrby
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Jikra, Ajka, alenak, bradhal

Dělání, dělání III 31. bře 2019 20:56 #324912

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2220
Dnes jsem taky konečně stříhala - nosím si ty větvičky po zahradě ve starém šuplíku z mrazáku. Říkala jsem si, ty jo, už čtvrté šuple, toho ale je letos hromada, to jsem dobrá, jak mi to jde. Pak jsem viděla tuto fotku na fb. :laugh:
Následující uživatel poděkoval: Ajka
Moderátoři: Eva L., Květa