Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Mainau

Mainau 27. led 2009 09:59 #238

• MartaZ.
Slíbila jsem fotky z loňské návštěvy Italské růžové zahrady na ostrově Mainau.
picasaweb.google.com/fuchsinky
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re:Mainau 27. led 2009 13:41 #239

• Jirka
Krása, na Mainau musím někdy zajet. I ostatní fotky jsou krásné, ty fuchsie jsou všechny Vaše ?

Re:Mainau 27. led 2009 15:09 #240

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Marto, no to je nádhera. Smekám. Jak všechny ty hrnkové uzaléváš? Kolik ročně spotřebuješ kristalonu?
A další otázky:
Hortenzie s červeným okrajem: máš ji venku? Je normálně mrazuvzdorná?
Lilie: odbíhala jsem k LB a LG. Moc se mi líbí Satin Slippers,ale nikde v nabídce není. Jaké jsou tvé nejoblíbenější lilie?
Begonie stříhané: kvetou stejně bohatě jako obyčejné?
Rosničku ve skleníku si pěstuješ, nebo se tam dostala náhodou?

Myslela jsem, že na Mainau jsou soustředěny sbírky odrůd. Je ještě něco jinde, mimo tyhle formální záhony?

Re:Mainau 29. led 2009 03:09 #249

• Honza Plzeň
Marto !! Taková nádhera. Kochal jsem se půl dne ;) . Skleník se mi líbí moc, je netradiční. A ta zahrada, fauna, hrnkovky...? Však ty víš :) Myslím, že nutně potřebuju Lichtkönigin Luciu :P

Re:Mainau 31. led 2009 07:35 #281

• MaratZ.
Jirko, správná odpověď je: byly. Ano, všechny tyto fuchsie jsem měla a fotila u sebe doma. Ale my funchsionáři nikdy nevíme, jak přezimujeme, proto v této roční době můžu zodpovědně říci jen to že byly.

Dreslo, zalévání mě baví, protože to je příležitost si každou kytku prohlédnout, což je např. u fuchsií nutnost. Ale je to moje největší potěšení.
Kristalonu spotřebuju jen asi jedno až dvě balení, protože jsem omezená prostorem a můžu si to nechat přerůst přes hlavu tak vysoko, kam dosáhnu ze žebříku.

Hortenzie Hovaria-Mirai zatím přežila 5 zim víceméně bez ochrany.

Satin Slipers a ještě několik orientálek jsem umučila. Moje nejoblíbenější a nejen lilie jsou ty, které hodně vydrží. Co je zdravé, bývá krásné ( myslím květiny).

V begoniích nevidím velký rozdíl v pěstování , nejkratší dobu kvetou ty, které mou nedbalostí spadnou na zem a polámou se. :angry:
Kupuju u pana Urse z Pardubic. www.begonie.cz/
Rosničku mi dal kamarád, který jich má plnou zahradu a lezou mu až do bytu.

Na Mainau jezdím už od převratu a loni jsem se tam konečně poprve dostala. Problém je v tom, že všechny cestovky mají na pogramu za jeden den Mainau, Kostnici, Rýnské vodopády a bůhvíco ještě. Mě tedy rozhodně na Mainau jeden den nestačí.
Na Mainau je ještě jedna velká sekce botanických růží, které však v srpnu byly odkvetlé a šípky ještě nebyly vybarvené. Jela bych ráda na Mainou znovu třeba v květnu nebo v červnu, ale zas bude problém s tím, že v programu bude Kostnice a budu koukat na dům s Husem. Nemám proti němu celkem nic jako proti náboženskému reformátorovi, ale za ta nabodeníčka mu tedy neděkuji, v tom se mnou určitě uživatelé počítačů a internetu souhlasí.
Přidala jsem pár fotek z Mainau picasaweb.google.com/home

Re:Mainau 01. úno 2009 13:17 #294

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Marto, a kdo zalévá, když jsi na Mainau? Nemáš strach? Jak jezdíme s kytkařema do A., tak nejradostnější SMSky jsou vždycky, že doma prší a je zima:woohoo: Všem se obrovsky uleví.
Satin Slippers vypadala na fotce jako turbánková. Nějak nemohu najít vysokánské turbánkové lilie v jemnějším růžovém vybarvení.
Za odkaz na begonie díky. Asi bude třeba nějaké koupit, protože truhlíky s fuchsiemi zřejmě přijdou vniveč kvůli mrazu v ZZ.
Marto, ta rosnička se ti tam vždycky po zimě objeví?

Re:Mainau 01. úno 2009 14:58 #295

• MartaZ.
Na tu rosničku jsem taky zvědavá. Také mi tam už přezimovaly kuňky, ale nemám žádnou kvalitní fotku.
S tím zaléváním je problém, ale dostávám to jako vyžádaný dárek od dcery, nestojím totiž o kupované dárky, které si můžu koupit sama. Několikadenní péče o květiny je pro mne dárek ze všech nejmilejší a je penězi k nezaplacení.

Re:Mainau 03. úno 2009 10:46 #305

• MartaZ.
důkaz
P1110056.jpg

Re:Mainau 23. úno 2009 16:08 #324

• Roman P.
A kdy jsi v tom Mainau byla, resp jake obdobi bys pro navstevu doporucila. Planuju tam totiz letos zajet a v nabidce jsem dohledal pouze termin 18.6. A doporucilas bys mi i nejakou cestovku?

Re:Mainau 23. úno 2009 20:02 #325

• MartaZ.
Romane, já jsem na Mainau byla v srpnu, ale docela bych tam ráda jela na jaře. Vím o cestovce z Dobříše, která tam pořádá zájezd od 8 do 11. května. Dám Ti sem kontakt: sklenik3 zavinac seznam.cz, nebo tel.: 720 277 130. Ahoj, M.
  • Strana:
  • 1
  • 2
Moderátoři: Eva L., Květa