Jirko, správná odpověď je: byly. Ano, všechny tyto fuchsie jsem měla a fotila u sebe doma. Ale my funchsionáři nikdy nevíme, jak přezimujeme, proto v této roční době můžu zodpovědně říci jen to že byly.
Dreslo, zalévání mě baví, protože to je příležitost si každou kytku prohlédnout, což je např. u fuchsií nutnost. Ale je to moje největší potěšení.
Kristalonu spotřebuju jen asi jedno až dvě balení, protože jsem omezená prostorem a můžu si to nechat přerůst přes hlavu tak vysoko, kam dosáhnu ze žebříku.
Hortenzie Hovaria-Mirai zatím přežila 5 zim víceméně bez ochrany.
Satin Slipers a ještě několik orientálek jsem umučila. Moje nejoblíbenější a nejen lilie jsou ty, které hodně vydrží. Co je zdravé, bývá krásné ( myslím květiny).
V begoniích nevidím velký rozdíl v pěstování , nejkratší dobu kvetou ty, které mou nedbalostí spadnou na zem a polámou se.

Kupuju u pana Urse z Pardubic.
www.begonie.cz/
Rosničku mi dal kamarád, který jich má plnou zahradu a lezou mu až do bytu.
Na Mainau jezdím už od převratu a loni jsem se tam konečně poprve dostala. Problém je v tom, že všechny cestovky mají na pogramu za jeden den Mainau, Kostnici, Rýnské vodopády a bůhvíco ještě. Mě tedy rozhodně na Mainau jeden den nestačí.
Na Mainau je ještě jedna velká sekce botanických růží, které však v srpnu byly odkvetlé a šípky ještě nebyly vybarvené. Jela bych ráda na Mainou znovu třeba v květnu nebo v červnu, ale zas bude problém s tím, že v programu bude Kostnice a budu koukat na dům s Husem. Nemám proti němu celkem nic jako proti náboženskému reformátorovi, ale za ta nabodeníčka mu tedy neděkuji, v tom se mnou určitě uživatelé počítačů a internetu souhlasí.
Přidala jsem pár fotek z Mainau
picasaweb.google.com/home