Otvírám nové téma, kde by se mohly hromadit osvedčené receptury a návody.
Včera jsem byl inspirován nápadem z LOVE YOUR GARDEN, jak uchovat vůni z růží. Dovolil jsem si ho přeložit a předložit Vám k vyzkoušení. Mám takový pocit, že by to chtělo Honzu, který díky jeho speciálnímu čichovému aparátu

by mohl věrně posoudit zda výsledek z tohoto návodu stojí za to. Pokud ano, tak si myslím, že by to byl skvělý dárek v pěkné lahvičce s mašličkou pro milovníka růží.
Převzato z programu LOVE YOUR GARDEN
Jak se dělá růžová voda pomocí destilačního procesu:
Doba přípravy: cca 1 hodina
ingredience:
* Velká kytice voňavých růží
* Cihla
* Velký hrnec s klenutým víkem
* Žáruvzdorná mísa
* 2 velké pytle s ledem
postup:
1. Otrhejte okvětní lístky z růží.
2. Dejte cihlu do středu hrnce a nasypte okvětní plátky květů do výšky horní hrany položené cihly.
3. Umístěte mísu na cihlu a zalijte plátky vodou tak, aby voda dosáhla spodní části mísy.
4. Dejte víko na hrnec opačně tak, aby klenutí směřovalo dolů. Po víku budou kapky sjíždět do nachystané mísy. Víko musí přiléhat k hrnci.
5. Přiveďte vodu do varu.
6. Jakmile se to stane, položte pytle ledu na víko a zeslabte teplotu, tak, že můžete slyšet vodu jemně vřít.
7. Jak voda kondenzuje na studeném víku, mísa se pomalu plní růžovou vodou.
8. Kontrolujte obsah mísy pravidelně. Voda by měla mít vůni a chuť po růžích. Po asi 40 minutách by měla být miska plná růžové vody.
Tento postup lze aplikovat pro kteroukoliv Vaši oblíbenou voňavou růži.