Jen v rychlosti navážu na Kiku - tímto zdravím a jsem ráda, že Evelyn dělá radost

s objednávkou z Lottum. Kika byla prakticky jediná, která dostala růže, nad kterými nemusela doslova plakat. Začalo to už dopravou. Na trackingu bylo uvedeno, že růže dorazí v pondělí 4.4. Celý den jsem proto byla doma a čekala, nikdo nepřijel. Myslela jsem, že bude doručovat buď ČP nebo nějaká přepravní společnost, kdo ale zásilku poveze uvedeno nebylo. Druhý den jsem volala ČP a řekli mi, že takovou zásilku vůbec v evidenci nemají a ať tedy počkám. Čekání trvalo další 2 dny, a pak mi tedy na poště sdělili, že pokud jde zásilka z Holandska, tak nejde přes ČP, ani na českou vyclívací poštu, ale soukromými společnostmi, protože NL údajně nemá smlouvu s ČP (Lottum nekomunikoval). Podle trackingu nebylo možné zjistit, kdo to veze (uvedena byla 3 různá trackingová čísla) a tak jsem tedy všechna zadávala do online vyhledávačů zásilek různých společností, až ve čtvrtek jsem měla štěstí a zjistila, že kytky veze In Time. Volala jsem jim, na pátek slíbili dovoz. V pátek růže sice přišly (4 dny zpožděné), ale jen jejich polovina! Druhý balík klidně nechali ve skladu s tím, že je doručí v pondělí. Nestalo se tak ani v pondělí, ani v úterý a ani ve středu. Přes urgence a nadávky a vyhrožování, prostě nic. Až ve čtvrtek se dohrabal kurýr, balík jsme otevřeli, růže uvařené a plesnivé komplet, vyplnila se reklamace a zase odjel. In Time to bylo jedno, prý jsou pojištění. Nutno říct, že v prvním balíku byla většina kytek, ve druhém zbytek. Už v tom prvním balíku byly mizerné růže (viz foto dole). Některé objednané růže Lottum nedodal vůbec, místo nic si navýšil počty na jiných, takže mám třeba místo 1 ks Mme Plantier kusy 3 atd., celkem se jedná o 13 ks navíc dodaných růží, které nikdo nechtěl, 2 ks napočítané a nedodané a k dnešnímu dni už celkem 18 růží mrtvých - komplet suché/nemocné - nepomohlo nic. V balíku přišly i plesnivé, s velkými bílými výhony, většinou ulámanými. Některé jsou nemocné - korová spála. Mnoho jich je mechanicky velmi poškozených, výhony vylámané až u krčku atd. Mnoho jich je i nestandardních - 1 výhon. Přikládám foto typicky vypadající růže z Lottum - černá, malá, suchá, nemocná, bez pupenů.

Až budu mít víc času, dám jich sem víc, tohle je jen ukázka. Lottum do teď nekomunikuje. Sice přišly růže, které jsou ok, ale je jich málo, převážně mezi historickými, ale také to není pravidlo, některé historické jsou taky katastrofální.