Růže z jarní dodávky od Pelců jsou taky aktuálně ve stavu, kdy se rozmýšlejí, jestli chcípnou hned, nebo časem

.
Trochu jsem jim dopomohla, přišly zabalené ve strečové folii, přebírala jsem si je už potmě, vypadaly na první ( velmi letmý) pohled normálně. A protože jsem předpokládala, že budou jako vždy od nich perfektní, šoupla jsem je přes noc namočit do sudu a pak jsem je na pár dní dala do sklepa, protože nebyl čas je zasadit hned. Po pár dnech ale měly narašené asi 2cm bílé výhonky ( netuším, jestli byly už načaté když přišly, prostě jsem to nezkoumala, nebyl čas). Když jsem je sázela ( pro sichr do 10l růžáků), dost jsem je zastřihla, postupně jsem jim přidávala světlo, ale stav pokožky se ani po pár dnech nezlepšoval, bílé výhony uschly, takže jsem nakonec střihla dost radikálně.
Zatím větvičky mají zelenou ( ikdyž nezdravou) barvu, zatím nečernají, tak doufám, že je z toho vypiplám.
Každopádně, musím sebekriticky shrnout, že jsem bezhlavě neodolala nabídce slevy, ikdyž vím, že to jarní sázení je problém

. Nejsem si jistá, že se z toho poučím, páč jsem zřejmě nepoučitelná