Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 03. led 2016 14:08 #302063

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Jana V. napsal:
Kájo, díky moc :up . Kdybyste někdo natrefil na dávkování pro postřik rostlin, prosím, dejte to taky sem. V tomhle odkazu jsou informace spíš pro léčbu lidí. Pro kytky píšou, že se to ředí, ale nepíšou, v jakém poměru.

Každopádně mě to postrčilo a půjdu si ho do lékárny objednat ;) .
Jani já o tom taky uvažuju. Akorát je to přecejen kov, přijde do země... Ale tak to měď taky.
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 03. led 2016 15:32 #302064

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Genoveso, zrovna stříbro je kov vyloženě léčivý ( dokonce tak, že se užívá i vnitřně), z jeho přítomnosti v půdě strach nemám. Naopak, doufám, že tam bude ještě dlouho působit. Ono to koloidní stříbro ho už samo o sobě obsahuje opravdu stopové množství, navíc se to má na kytky ředit. V tom Kájiném odkazu jsou dávky pro perorální podávání. Myslím, že ředěným postřikem nemůžu nikdy dosáhnout toho, abych půdu "předávkovala"

Nevím, jaké je "působení" mědi v půdě a v organizmech, ale třeba hliník je naopak vyloženě jedovatý. Takže ono to asi nelze generalizovat.

Já ho hlavně teď potřebuju pro koťata, mají plíseň. Doufám, že by to mohlo pomoc jak vnitřně, tak jim plánuju postříkat kožich.
Poslední úprava: 03. led 2016 15:34 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 03. led 2016 18:17 #302065

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
mně to donesl vnuk - matka jeho přítelkyně mu to už 2x dala. má exzém - ale on to nechce , tak se zmínil. já hned - dones to tady .. :blush:
Poslední úprava: 03. led 2016 18:18 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 04. led 2016 09:05 #302068

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
O koloidním stříbru jsme se bavily na jaře a přišla s tím Adriana tady www.krasneruze.cz/index.php/forum/8-re-o...uzi?start=610#295430

Já použila to co pak níže Marijka našla z netu od fy Harmony. Byl totiž okamžitě po ruce, prodávalo ho tu jedno zahradnictví.
Namíchala jsem ho spolu s dalšími postřikovými prostředky jako Hycol, wucal atd. (myslím i Kuprikol a dál bych se musela podívat po prázdných krabičkách). Párkrát jsem snad i kápla do konve a zalila s tím rajčata a okurky.
Škoda že jsem si nedělala nějaký dokument a neoznačila ty s a bez.

Já tu spíš místo korové spály řešila bílou skvrnitost www.krasneruze.cz/index.php/forum/search...te=all&childforums=1
a ta se mi vloni už neobjevila. Tedy jen na jahodách, ale ty jsem nepostřikovala. Taky panoval naprosto jiný charakter počasí příznačný právě pro tyhle choroby.

Ale byla bych moc ráda, kdyby se tu objevila Adriana a více se rozepsala o svých zkušenostech se stříbrem. Určitě má co psát :) .
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 04. led 2016 17:35 #302072

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Miško, děkuji za vytažení :) . Já jsem ani netušila, že se to koloidní stříbro dělá různých koncentracích, až když jsem koukala, kde ho objednám, zjistila jsem, že je jich několik různých : www.drmax.cz/vyhledavani$a1520-fulltextS...AD+st%C5%99%C3%ADbro
. Doufám, že u toho bude nějaký návod protože i to ředění bude různé dle koncentrace...
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 19. led 2016 19:52 #302529

• Adriana
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 118
ahoj holky,
zpráva z léta a pokusy se stříbrem- no, byla jsem nedůsledná...pár krát jsem postříkala KS, ale pak se oddala zase budování kapitalismu a zahrada šla bokem :lol:
vzpomínáte, jak jsem v hostách řešila tu zavirovanou hostu, kterou jsem vykopala a zničila, avšak, na jaro nějaký zbytek ještě vyrašil.
Tak ten jsem se snažila stříkat, a myslím že to vypadalo nadějně...tak se chystám na to letos, že ji jako doléčím, případně vyléčím úplně...ta publicita pak ve světových médiích :laugh:
to samé kadeřavost broskvoní, tam jsem stříkala taky pozdě, ale můj názor je ten, že by to mohlo fungovat, jen to chce tu důslednost a opakovat postřik...

ohledně koncentrace a předávkování- tak u rostlin bych to moc ani neřešila, lžičku na litr vody a nazdar..

Jano, ten drmax to má celkem drahé, já ted brala litr za 320kč, koncentrace 20ppm je nejběžnější a nejuniverzálnější
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, helena

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 20. led 2016 07:54 #302551

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
-- matka přítelkyně od vnuka mu pořád nutí roztok toho stříbra . nechci aby věděla , že to nepoužívá - a nevím jakou to má koncentraci . ale zkusím tím na jaře postříkat Elfe , ta má nejvíc korovou spálu .
Poslední úprava: 20. led 2016 07:54 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 20. led 2016 15:22 #302557

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Můj J. ho jeden čas i kloktal,musím se zeptat jak to ředil.A optám se na interně,tuším,že tam s tím oplácávají bércáky.
Předloni jsem(už ze zoufalství) stříkala padlí na Mrs.John Laing Clotrimazolem(plísně na nohou) ve spreji.Zabral,houba zhnědla a nešířila se z toho fleku.Akorát to nebylo moc hezký :P
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Marijka

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 20. led 2016 20:16 #302566

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Já tím zatím natírám synkovi akné :P , tak uvidíme, jak bude zabírat...
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 20. led 2016 22:03 #302570

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
Mišpul, na padlí stříkám mléko, u nás je farma, kde ho čerstvé prodávají, je tučné a bez ředění dám do ručního postřikovače a už jedu ;) , osvědčilo se mi to, dělala jsem tak na podzim azalky, cukety, melouny i okurky. Stříkám navečer a ráno byly krásný lesklý listy, prodlouží se jim vegetace. V Austrálii prý tím stříkají víno, jsem vyčetla ;) Jo a přeslička je taky poklad na zahradu.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., mišpule, Láďa, Jarka, Marijka, Jikra
Moderátoři: Eva L., Květa