Já mšice tak nějak přecházím, nebo jako EvaL. - ručně. Párkrát (doslova)jsem použila Mospilan, ale zjistila jsem, že jsem asi vzala i jejich škůdce, tak to nechávám být.
K česnekovému postřiku - před Vánoci byl na čt2 pořad, jestli ten, jak na něj upozorňovala Marijka, o královské zahradě v Londýně a tam hovořil hlavní zahradník o tomto postřiku. Že ho aplikují několikrát za sezonu, růže jsou pak zdravé.
Ale - a to mne odradilo - jediné ale je, že byl ten zápach 2denní a návštěvníci zahrad si na něj ztěžovali. Ale recepturu neprozradil, prý jejich letité tajemství.
Adriano, díky za postřehy k KS. Který jsi tedy používala? Na kadeřavost mne nenapadl ho použít. Zkusím. Zkoušela jsi i prolít ke kořenům? V příbalovém letáku to též doporučovali. Já to dělala jen na rajčata a okurky a pak zbytek na ty nováčkové růže. Systematičnost mi též chybí

.
Mám objednané nějaké hosty od Lukonu, zkusím je do toho ponořit jako prevenci.
K plísni na nohou - dermatoložka a i tradiční čínská medicína doporučuje koupele v octové vodě. A ponožky v nich máčet místo aviváže. Plíseň jsem nakonec zlikvidovala, u octu jsem zůstala. Používám místo aviváže vůbec, jako čistící prostředek v domácnosti a i skleník před sezonou tím drhnu.
Možná ho naředit a stříknout tím růže?
Obecně k postřikům - nějak se mi masivní postižení růží a trvalek zatím - ťukťuk - vybýbá. Možná i proto, že nováčky beru 1.rokem preventivně chemií - Diskus,Dithane, Karathe apod. podle situace a rady zde. Pak z toho dalšími roky a usazením vyrostou.
Kájo, chlapi na tyhle alernativní metódy moc nevěří. A hlavně - v mládí se nic neřeší. To až bude vnukovi víc, tak si možná tohle uvědomí. Zatím si užívej toho stříbra ty

.
JanoV. - akné u syna - uvítám Tvoje postřehy. Budu muset řešit taky

- ta puberta !