O LEH jsem chtěla napsat totéž, Květa mě předběhla. A o střihu nováčků také - 2 očka jsou fakt maximum, co nechávám.
Květa napsal:
--
doufám, že s KS jsem se naučila žít, podobně jako s ČS. Co pozoruji, tak pokud je klacek napaden, k jeho odúmrtí nedojde dřív jak za 3 roky od infikování. Takto staré klacky mých růží jsou stejnak uvažovány k náhradě ( zmlazení ). Takže se v podstatě nic neděje.
--
Parádní, výstižné - palec nahoru. Sice bych radši, kdyby to neexistovala, ale na 2.stranu, díky Ivetě jsme to všichni včas zaregistrovali a snažíme se o omezení výskytu, ne-li úplnému vymizení.
Nejvíc mám zasaženou Nahému (Starkl). Bohužel, jako pnoucí budu muset říznout ke krčku a hlídat postřiky. Uvidím, jak se bude jevit příští rok. Letos jsem všechny růže vzala o5 nakrátko - jednak kvůli KS, jednak kvůli částečnému omrznutí výhonů (dlouhý suchý podzim a pak nezima) a pak: líbí se mi následný tvar keře. Větší ani nepotřebuju.
Iveto, můžeš napsat, jak se Ti povedlo s tou korovou spálou zatočit? Vyhodila jsi nejvíc zasažené růže, postřiky a čím? Díky