Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 06. kvě 2016 21:58 #306729

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ad Metation - dryák mého mládí.. :laugh:

Dávno již není povolený.
Překonaný, škodlivý, silná koncentrace, smrděl jak tchoř..

Ony ty stránky jsou pro doporučované přípravky značně zastaralé.
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 06. kvě 2016 22:12 #306731

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Čs na starletkách od Tantau: Eva je chycena fest, je jemnolistá a držela list dlouho do jara, bez střihu jako popínavka, ale známky má i Melina, asi jim záhon nesvėdčí... Rez na New dawn, padlí na mrazem sjetém Winchesterovi, mšice na všech....
Takže dnes u nás na zahradě chemicky mžilo....akorát španěláci zatím nikde! Doufám, že jim tem mrazíkový týden nesvėdčil...
Poslední úprava: 06. kvě 2016 22:13 od Iveta.
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 06. kvě 2016 22:18 #306733

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Španěláci u nás ano.Ferramol každé ráno sežrán,nacházím slizké stopy a budkáčů tu moc není :angry:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 06. kvě 2016 22:35 #306735

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
U nás taky slizounů překvapivě málo. Buď zabralo loňské krmení ferramolem, nebo je na ně prostě sucho :whistle:
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 06. kvě 2016 22:58 #306737

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Iveto, k Starlet - fakt ? :(

k trnům - plíseň - nemyslím. Resp. takto - nevidím. Stejnak jsi ji stříkla, tak, hotovson.

jen na okraj - já letos na jaře chodila a pozorovala s úžasem klacky. Měla jsem na někt. botrytis, na francouzských ale byly fleky jiné, šedivé, dlouhé, jakoby mačkané. Neumím jinak popsat. Asi jsem ani nefotila, ptž. jsem byla znechucená, co "nového, zatraceně" to zas mám.

Nedávno jsem prohlížela nějaký atlas chorob a byla tam fotka těch mých fleků. Diagnoza : přílišný osvit sluncem. :blink: .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Iveta

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 07. kvě 2016 07:35 #306741

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22571
dnes jsem si vzala brýle a dívala se .. no sem tam list s pár dírkama a nikde nic - jsem rozbalovala i lístky nahoře . ale fakt sem tam . mšice velmi málo . na ty tady mám hejno vrabců. sedí na keři a ozobují . mrazem malinko . ted´ se to ukazuje . na vršku třeba černé lístky- ty nejmladší . nebo na jedné loni sazené angl. pár malinkých lístků sežloutlo a odpadlo .možná bych ty brýle potřebovala silnější , ale nic nevidím . na růži u schodů byl pidikřísek .
Poslední úprava: 07. kvě 2016 08:23 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 07. kvě 2016 11:17 #306751

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Adj španěláci, já loni taky vykrmovala ferrramolem, tak třeba jsou výsledky i v málo pomnižené další generaci...alespoň zpočátku, než přilezou hosté odvedle :evil:

Adj Eva Starlet a čs: 1. při nákupu uprostřed lěta měla zežloutlé lístky uvnitř keře, no asi natésno naskládané květníky někde k prodeji....2. Loni u mne v záhonu jemně opad opět uvnitř keře koncem léta, je vcelku na vzduchu i slunci, ale nevybočovala z řady ostatních, mmch stříkám....3. Ty jemně lístky se mi opravdu letos nepodařilo vysbírat, jak dlouho drželi na keři a taky jsem nekropila zem žádnou chemií jako loni, to jsem stihla před pučením pokropit Sulkou (korová spála potlačena, vidím letos) ale EVu jsem obírala v dubnu ručně a ty jemné suché lístky padaly všude....
Tolik na její obhajobu.

A teď na druhé straně - její sestra Melina má vétší list, mám od loňska, mrňous, vysbiráno dobře....má první skvrnky :sick:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 07. kvě 2016 13:13 #306753

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
101_1279.jpg

101_1283.jpg

tak jsem je pěkně blejsknul z blízka - už jsem je postříkal a rez orvu
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., HonzaPM, JitkaU2, sarrka3, Jikra, Ajka

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 07. kvě 2016 13:33 #306754

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
no Luky u nás taky začíná rez i ČS. Pilatky se rojí, mravenci vesele roznášejí mšice. Na jedné semínkové je padlí a kalina - sněhová koulička má vylíhnuté larvy brouka Bázlivce, žroutské housenky, mají zatím jen 1-2 mm, ale jsou tam. ostříhala jsem, kde jsem je zaznamenala....růže jsem stříkala včera Baycorem + Mospilanem. A taky letos odešel na věky japonksý javor )asi důsleek loňských veder a sucha) a kleplo mladou meruňku...slimáka jsme našla zatím jednoho asi 2 cm...tak jsem ze všeho tak nějak otrávená :sick:
tady odkaz na Bázlivce
cs.wikipedia.org/wiki/B%C3%A1zlivec_kalinov%C3%BD
Poslední úprava: 08. kvě 2016 08:47 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Ajka

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 08. kvě 2016 09:23 #306802

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22571
mám dotaz - nebo prosbu .
máte někdo zkušenosti s postřikem Kuprikol 50 na růže ?? v návodu je všechno možné - od fazolí po brambory , stromy , ale růže tam uvedeny nejsou . přitom je to i proti korovým nekrozám . prozatím bych potřebovala postříkat kosatce. nevím ,co se za poslední dva dny na nich utvořilo. začína strakatit a černat listí . nevím , jestli jsem to nezpůsobila já - postřikem Mospilanu na tu mouchu , co leze do pupenů . ale nebyl to silný roztok .

DSCN7347.jpg

DSCN7349.jpg
Poslední úprava: 08. kvě 2016 09:32 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa