Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Meilland - růže dle šlechtitelů

Meilland - růže dle šlechtitelů 28. čec 2017 22:13 #320170

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Bradhal, mám, ale zase jsem s ní letos hýbala :unsure: , takže aktuální foto by bylo nevypovídající - zjara byla střižená k zemi, dlouho trvalo, než vyrazila ( stejně jako ostatní - čekala na pořádný déšť :unsure: ).

Meilland - růže dle šlechtitelů 29. čec 2017 07:10 #320176

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Bradhal, plním tvoje přání a představuji letošní Bonicu. Daří se jí výborně, sluníčko má asi od 11,00 do večera. Je to spolehlivá růže - má vysokou mrazuodolnost (5. z.), průběžné kvetení. Pokud se objeví č.s., tak až na konci léta a z toho se úspěšně otřepe. Výška keře je necelý 1m, šířka asi 70cm. Podmínky, jaké jí chystáš, jsou optimální.

Bonica82.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Lukáš, alenak, Marqetka, Marta, babkaela, bradhal

Meilland - růže dle šlechtitelů 29. čec 2017 11:14 #320179

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Děkuji moc. Pořád vymýšlím, jak udělat předzahrádku. Je to pás v kolísavé šířce zeminy 1-1,5m a délce 5m, případně 7-9m, to už je pak celkem jedno( jeden konec je ze všech stran ohraničen cestami a chodníkem, druhý je volný.) A právě ten ohraničený konec u cest, tu špici, která je vidět jako první při cestě ulicí k našemu domu, bych chtěla nějakou stálekvetoucí, něco, aby ti okolojdoucí a jedoucí měli pořád co okukovat. Měla jsem pár růží, tak jsem přikoupila a nepomohlo to, stejně se pořád nemůžu rozhodnout, jak to udělat a kterou tam vlastně dát a s čím ji kombinovat. Tak děkuju za radu.

Meilland - růže dle šlechtitelů 07. zář 2017 16:08 #320582

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Tak takto kvete Bonica tentokrát. Asi se jí zalíbila vedle kvetoucí Pastella. Hanka
IMG_20170907_075631333.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kika, Lukáš, alenak, Marta, alcearosa, rok.zaruka, bradhal

Meilland - růže dle šlechtitelů 08. zář 2017 13:12 #320596

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Hanko, :blink: :woohoo: .

Meilland - růže dle šlechtitelů 09. zář 2017 10:47 #320601

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Květo, také kulím očiska! A takto kvetou hned dva nové výhony. Květy jsou asi ve výšce 140cm. Pokusím se ji namnožit. Když začala kvést, byla ta barva světlejší, teď po těch u nás chladnějších dnech a hlavně nocích barva ztmavla a jsou na květech vidět i skvrnky po deštivých dnech. A květy drží už druhý týden!! Hanka

Meilland - růže dle šlechtitelů 19. pro 2017 12:52 #321388

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
raffaello2.jpg

raffaello.jpg

raffaello_2017-12-19.jpg

Raffaello / Michéle Meilland 2013 /- krásná , máslově žlutá , asi metr. před měsícem jsem ji přesadila , ale nevím , jestli to rozdýchá . mám málo síly a těmi rycími to není nejlepší . asi jsem ji utrhla kus kořene. :(
Následující uživatel poděkoval: Láďa, alenak, rok.zaruka

Meilland - růže dle šlechtitelů 19. pro 2017 13:06 #321389

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
l.m.jpg

lovelymeidilland.jpg

Příloha lovelymeidiland.jpg nebyla nalezena.

Lovely Meidilland / Erfurt/ - pokryvná , visí na břehu. taky má podpěru , přes kterou přepadá . vyhazuje dlouhé výhony a kvete dlouho do mrazu . celkem odolná , ale občas stříknu .
Poslední úprava: 20. pro 2017 07:03 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Láďa, alenak, Marta, rok.zaruka

Meilland - růže dle šlechtitelů 21. pro 2017 22:41 #321414

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
- k Raffaello - je v HK v rozáriu, po soutěži, má ji i město HK v jednom parku - tam byla prý letos nádherná,
ale není u ní jmenovka, kvůli vandalům. Letos v roz. byla taky moc pěkná, fotku jsem bohužel nenašla. Myslím, že se nemusíš bát výšky, tak do 1 m, střihem zjara se dá určitě udržet. Vloni jsem si na ni všimla v létě padlí, zdála se mi na padlí choulostivější, v HK se nestříká. Letos byla celkově lepší, i když růže prý šly hodně na jaře nakrátko. Květ má větší, pěkně stavěný, vůni si nevybavuji. Nevím, zda jsem se nespletla, ale někde jsem ji viděla v nabídce - ale kde ? Když tak dám vědět.

- růže Jazz Festival - tato růže mě dostala daleko více, ta byla letos nádherná, veliká výdrž velkých květů,
nepálily se. Myslím, že byla letos hodně obdivovaná, zdravá a má nové výhonky barevné, to se mi na růž.líbí

tady jsem fotky našla a prodávají ji na Rosaplantu (prostě Poláci jsou větší obchodníci, u nás prý není zájem pěstovat francouzské růže :silly: - šlechtitelé prý zájem mají), třeba se to v budoucnu zlepší, budeme věřit :)
DSCN9565.jpg

DSCN9567.jpg

DSCN9647.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Lukáš, Láďa, Marta, rok.zaruka, Dita, Malajkaa

Meilland - růže dle šlechtitelů 21. pro 2017 23:12 #321415

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7633
- ještě přidám růži, která se mi moc v rozáriu líbila - AM 129 - Rayon de Soleil
tato růže má stále spoustu květů a poupat,neskutečně zdravá, zažila jsem bouřku, kroupy - nic to s ní neudělalo, ostatní růže poválené atd. , tato nic, slunce, nepálí se - má vadu - nevoní, barva je žlutá, žloutková, taky každý nemusí ....., fotky mám - nebude ze mě fotograf :cheer: květy menší, má ji v nabídce Rosaplamt :ohmy:
DSCN9673.jpg

DSCN9674.jpg

DSCN9675.jpg

ještě jsem našla foto 1 fl., tak pro zajimavost ;)
DSCN9217_2017-12-27.jpg
Poslední úprava: 27. pro 2017 19:29 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., JitkaU2, Kaja, quendery, Lukáš, Láďa, Jikra, Marta, babkaela, rok.zaruka a tento uživatel má 2 dalších poděkování
Moderátoři: Eva L., Květa