Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Meilland - růže dle šlechtitelů

Meilland - růže dle šlechtitelů 03. led 2018 09:48 #321509

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3690
Evi, Clair Matin mám......před pár lety jsem si přivezla řízek z nějakého našeho setkání......dlouho trvalo, než začala růst....teď je to takový rozevlátý keřík tak 150 cm......u mě se jako pnoucí zatím netváří :cheer: Je trochu náchylnější na ČS, ale odpouštím jí....moc se mi líbí její jednoduché elegantní květy, které se na keříku objevují postupně celou sezonu. Mám jí na celodenním slunci a to jí nic nedělá, stejně jako déšť. Stárnoucí květy mají takovou " rozpitou" barvu a růže dobře čistí.

DSC06851.jpg

DSC06423.jpg

DSC06387.jpg

DSC06801.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, Marta, alcearosa

Meilland - růže dle šlechtitelů 03. led 2018 11:15 #321510

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Ahoj Quendery, děkuju moc za informaci. :) Květy Clair Matin se mi líbí, začínám mít poslední dobou úchylku na jednodušší květy. Hledala jsem nějaký věrohodný popis a došla jsem k dost různorodým parametrům. Někde se zmiňuje výška keře až 3m a šířka 2,5m, jinde je to zase jinak - asi podle toho, jestli se pěstuje jako popínavka, nebo sadovka. Já bych raději tu sadovku s výškou max. do 2m a šířkou do 1,5m. Tam, kde bych ji chtěla mít, víc prostoru není. Snad se dá usměrňovat řezem. Alespoň někteří pěstitelé to tvrdí.
Jinak je to monstrum, ale nádherné. :kiss:

Meilland - růže dle šlechtitelů 03. led 2018 11:30 #321512

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7622
Děkuji pí Janoštíková za informace. Na For Garden jezdím, když to letos opět vyjde, moc ráda se zastavím a nějakou radost si u Vás koupím.

Zdraví Alena
Poslední úprava: 03. led 2018 11:35 od alenak.
Následující uživatel poděkoval: Láďa

Meilland - růže dle šlechtitelů 03. led 2018 11:40 #321513

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3690
Evi, myslím, že pěstovat ji jako sadovku nebude problém.....už jsem tu psala, že u mě jsou růže méně vzrůstné,no to moje kamení jim moc nesvědčí......ale i tak jí držím " v mezích možností" mojí malé zahrady a střih jí vůbec nevadí :whistle:
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Meilland - růže dle šlechtitelů 03. led 2018 15:28 #321516

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Janoštíková napsal:
Ráda bych reagovala na povzdech ohledně Flóry Olomouc.

Růže bohužel v létě a na podzim na Flóře nebylo možné prodávat, protože z důvodů extrémně horkého léta ve Francii nám Meilland Richardier nebyl schopen růže dodat. Na příští sezónu prodej růží s jistotou chystáme na For Garden v Praze, na jarní Flóře a v ZC Brabec v Brně, ostatní je v jednání a uvidíme, jak se podaří.

Ohledně pěstování meillandovek v našich podmínkách je to složitější. Za stávajících podmínek, kdy je problém francouzské růže vůbec dostat do prodeje v ČR (někteří prodejci je u nás nabízejí bez prodejních práv, tedy nelegálně), jednoduše Meilland nemá zrovna velkou motivaci nabízet do ČR licenci k pěstování. Jak jsem psala již v kterémsi předchozím příspěvku, je to běh na dlouhou trať.

Jsem potěšena, že francouzské růže se těší vaší přízni. Budu se těšit na setkání s vámi v následující sezóně v některém z prodejních míst a věřím, že vám růže Meilland udělají radost i v nové sezóně 2018.

Meillandovy růže jsou tu celkem populární, ale bohužel se na Flóru nebo For Garden dostane jen málo růžařů. Není nějaká možnost nabízet jejich růže třeba na eshopu a tím rozšířit povědomí o jejich produkci u nás v ČR? Je velká skupina lidí, kteří je neznají, ale tyhle veletrhy neobrážejí..

Další se skřípěním zubů objednávají z ciziny a vysoké poštovné nebo nesrozumitelný eshop ve francouzštině plus pay pal je často odradí..
Poslední úprava: 03. led 2018 15:31 od varouch.
Následující uživatel poděkoval: quendery, alcearosa, Dita

Meilland - růže dle šlechtitelů 03. led 2018 15:54 #321518

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22571
je to tak - když budou k mání třeba v zahradních centrech , tak se nebudou pěstovat nelegálně . to si je raději každý koupí . zajímavé , že u firmy Tantau to problém není .pro Meilland není problém dovážet do Japonska , ale tady jsme asi v počtu kupujících zanedbatelní.
Poslední úprava: 03. led 2018 15:59 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Láďa, alcearosa, Dita

Meilland - růže dle šlechtitelů 05. led 2018 11:10 #321544

• Janoštíková
Budu se na vás těšit osobně a jsem ráda za všechny tyto připomínky.

Primárně se samozřejmě snažíme dostat růže do zahradních center a prodejen, zatím do toho byl ochotný jít jen pan Brabec v Brně. Ostatní jsou zdrženlivější a v tomto případě je zde prostor také pro vás, potenciální zákazníky, abyste se v zahradních prodejnách na francouzské růže ptali. Celkově je to prostě dlouhodobější záležitost a je potřeba na tom pracovat v obou směrech.
Co se týče pěstebních licencí, každý šlechtitel má jinou strategii, takže co jde u jednoho, nejde u jiného a je to tak v pořádku. Eshop řešíme výhledově. Věřím, že se tyto věci brzy posunou k lepšímu a francouzské růže budeme v prodejnách objevovat častěji.

Přeji vám hezký den a růžím příznivý rok.

Meilland - růže dle šlechtitelů 05. led 2018 19:19 #321546

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Brabec má zahradnictví v Modřicích u Brna. Na svých stránkách má jenom všeobecně o sortimentu růží napsáno, že má růže anglické a Kordes. Shop nemá a bližší údaje o prodávaných rostlinách také ne. Pokud by měl někdo o něco konkrétního zájem, musel by osobně kouknout, což moc příjemné není. Prostě zahradnictví, které se musí navštívit, aniž by člověk tušil, co tam vlastně dostane
Kdysi jsem se tam zastavila, nic jsem nekoupila, zahradnictví mě neoslovilo. Možná se to změnilo, ale informace na internetu jsou pořád stejně slabé-nebo jsem snad neotevřela ty správné stránky?

Meilland - růže dle šlechtitelů 05. led 2018 21:34 #321548

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7622
Brabec zahradnictví neznám. Mám ale zkušenost, že třeba mají krásné stránky, ale praktické zkušenosti bída s nouzí :laugh: , je to všude o lidech, na které se narazí. I staří praktici mají špíčky, ale mají to stranou, zase je otázka jak k tomu přišli,že :laugh: .
Je ale dobře, že nabídka je než před rokem 1990 někde jinde :) .Když jsem byla poprve v Holandsku zjara na květinovém korzu, zírala jsem o co byl člověk ošizen, tak si říkám, že se to stále pomalu lepší :) , takže se určitě i těch francouzkých růží dočkáme ;)

Meilland - růže dle šlechtitelů 05. led 2018 23:18 #321550

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Také já děkuji paní Janoštíkové za informace a jsem rád, že se zase budou Meillandovy růže u nás přímo od něho prodávat. Dvakrát jsem je kupoval na Floře (byl jsem moc spokojen, dokonce měli novinku Velasqez), u Brabce jsem minulý rok přišel pozdě, už doprodávali zbytky. K Brabcům jezdím pravidelně, na jaře budu informovat, jaký sortiment M. růží dovezou. Je to nejlepší zahradnictví v Brně a okolí.
Moderátoři: Eva L., Květa