Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Meilland - růže dle šlechtitelů

Meilland - růže dle šlechtitelů 06. led 2018 15:20 #321559

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Budu se tam muset znovu kouknout, co jsem odstěhovaná z Modřic, nebyla jsem tam. Tehdy tedy nic moc, ale je to už pár roků

Meilland - růže dle šlechtitelů 08. led 2018 07:50 #321573

• Janoštíková
Ještě bych ráda upozornila na to, že Brabcové jsou v Brně Modřicích dva - je potřeba nejít shánět do zahradnictví, ale do Zahradnického centra (Chrlická 875). Závoz růží bude v dubnu.

Meilland - růže dle šlechtitelů 09. led 2018 19:32 #321592

• ivik
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 736
Děkuji za informaci :)

Meilland - růže dle šlechtitelů 07. úno 2018 09:46 #321737

• Janoštíková
Dobrý den,
s paní Zemánkovou (zeuwicka) jsme se bavili o možnosti objednání růží v rámci velkoobchodu.
V tuto chvíli na jarní výstavu už je to problém, protože nabídka růží je značně probraná. Ale nabízím možnost objednání na podzim. Pro nás je schůdný následující postup:

Celé by to zaštiťovala paní Zemánková (tzn. vykomunikovali byste to s ní, ona by to pak souhrnně řešila se mnou, včetně financí).
Já bych jí dala na přelomu srpna/září k dispozici přehled všech dostupných odrůd k objednání - vy byste si z tohoto seznamu vybrali a objednali u ní konkrétní počty. Pokud se vám podaří dát dohromady minimální počet pro velkoobchodní objednávku (cca 40 ks), paní Zemánková to na sebe hromadně objedná, já zařídím komunikaci se zahraničím. Růže se dovezou k paní Zemánkové, odkud byste si je vyzvedli, případně vám je paní Zemánková rozposlala. Peníze budete také řešit přímo s paní Zemánkovou.

Vzhledem k okolnostem to v současné době nelze udělat jinak. Bude to celé založené na důvěře, kterou ve vás paní Zamánková vkládá. V tuto chvíli není potřeba nic řešit, pouze si promyslete tuto nabídku, zda byste to využili. S paní Zemánkovou bychom se ohledně toho ozvali pak v průběhu srpna.

Kontakt na paní Zemánkovou: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Jinak pokud budete mít zájem o růže Meilland už teď na jaře, najdete nás na veletrhu For Garden v Praze, na jarní Floře v Olomouci a budou k sehnání v ZC Brabec v Brně (jak už jsem zde dříve psala), tentokrát všude s rozšířeným sortimentem oproti loňsku, tentokrát budeme mít i pnoucí růže.
Pokud byste měli zájem, ozvěte se mailem nebo telefonicky, není problém se domluvit a objednané odrůdy vám odložit pro vyzvednutí na stánku, ať máte větší jistotu, že se nestane, že odrůda bude vyprodaná.

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
+420 734 682 895

Meilland - růže dle šlechtitelů 07. úno 2018 16:58 #321739

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Ahoj všem, ještě doplním, že to byl tak trochu můj zápal, nedá se tu nic moc sehnat.. domlouvala jsem se i s paní Janoštíkovou, že by byla i možnost, ať v tom není harakyr ;) objednat a vyzvednout na Floře nebo For Garden :) bylo by to napříč republikou a pokud na tyto akce chodíte, tak by jste mohli spojit příjemné s užitečným a ušetřit na poštovným ;) tím pádem by jste zaplatili p. Janoštíkové přímo na místě..
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Meilland - růže dle šlechtitelů 08. úno 2018 21:29 #321745

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Zeuwicko, děkuji a klobouk dolů před Tvou iniciativou. Zvaž, prosím, jestli by nebylo vhodné u zájemců zaplatit předem nebo alespoň zálohu. Přece jenom..... Já osobně bych si vybral v Brně i v Olomouci a pokud by byla možnost, i něco ze širokého sortimentu firmy M.-R.

Meilland - růže dle šlechtitelů 26. dub 2018 22:04 #322393

• Láďa
  • Gold Boarder
Dnes jsem byl na Floře v Olomouci. Okolo poledne jsem v hlavním pavilonu na galerii objevil prodejní stánek Meillandových růží. Jean Cocteau (Charleston) už měli vyprodaný. Zaregistroval jsem hlavně velkokvěté odrůdy (TH a grandiflory) Duftjuwel (Charlene de Monaco), Artur Rimbaud, Princesse de Monaco, Monica Belluci, Bolchoi, Jeane Moreau, Caprice Meilland, Andre de Notre a další. Raffaello bohužel neměli, takže jsem si koupil Barone E. Rotschild, starší, moc hezkou, už kvetoucí růži. Cena byla velmi příznivá. V 5 litrových kontejnerech za 39O Kč. V 3 litrových kontejnerech o 100 Kč levnější.
Následující uživatel poděkoval: Kika, Jikra, Adam88, Dita

Meilland - růže dle šlechtitelů 27. dub 2018 05:07 #322396

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Ahoj, také jsem byla. Vyzvedla jsem si objednané růže, no jak vánoční stromeček ;) mám tedy nováčky 2x pr. Charlene de monaco, Jean Cocteau, Jeanne Moreau, Alain Souchon, Andre le notre...víc jsem busem odtáhnout nezvládla ;) tak zas v létě ;)

Meilland - růže dle šlechtitelů 29. dub 2018 13:43 #322422

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
hezké jste si vybrali...

Láďo, možná až tak nemusíš litovat, že na tě Jean Cocteau (Charleston) nevyzbyl. Předevčírem jsem jej vykopávala, nepřežil tuto zimu. Mrazově méně odolný se jevil od počátku, furt s ním byly problémy ( jsem tu psala ). Kopčený, zčernalé větve i při -14 st. ( předloni ), dtto loni, navíc už zesláblý a na rozdíl od předchozích let to v sezóně již nedohnal. I tomu přičítám onu odúmrť.
Je mi to celkem líto, růžička to byla pěkná, s dlouhou výdrží květů. No, co už. ;)

Třeba přijde EvaL a poví, jak dopadl její.
Následující uživatel poděkoval: Láďa, Dita

Meilland - růže dle šlechtitelů 29. dub 2018 20:58 #322423

• Láďa
  • Gold Boarder
Ahoj Květo,
já už jeden Charleston mám. Eva ho uváděla i s fotkou a pro mne to byla inspirace. Objednal jsem ho vloni na jaře s dalšími růžemi u Rosen-Stange, kde ho měli bez udání ceny a pak jsem zjistil, že to byl bezplatný bonus k objednávce. Kdyby byla příležitost, přikoupil bych ještě jeden. Zjistil jsem, co Ty jistě víš, že když je jedné odrůdy více kusů, je úěinek daleko větší. Zatím přezimoval dobře ale jsme na jihu. Mně mrazem odešly jen dvě odrůdy, dvě Remembrance a L´Aimat.
Následující uživatel poděkoval: alcearosa, Dita
Moderátoři: Eva L., Květa