Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Meilland - růže dle šlechtitelů

Meilland - růže dle šlechtitelů 30. dub 2018 16:16 #322432

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Už jsem tady s Charlestonem. Mám dva keříky, jeden vypadá docela slušně, druhý trochu zaostává. Nicméně dostaly při holomrazech na frak, ale přežily. Jsem ráda.

Není nad názornou ukázku :

DSC05834.jpg

DSC05835.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kika, Láďa, alcearosa, Dita, Malajkaa

Meilland - růže dle šlechtitelů 02. kvě 2018 20:06 #322462

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Dnes jsem navštívil zahradnictví Brabec v Modřicích u Brna. Měli tam větší výběr Meillandových růží než na Floře. Z velkokvětých navíc např. Velasquez nebo Jubilee Papa Meilland - voňavá, větší květy než G. Diana a méně se pálí. Mám ji od lońska a mohu doporučit. Z mnohokvětých, záhonových, měli oceňované Cherry Bonica, Rayon de Soleil, i již zmiňovaný Jean Cocteau. Kontejnerované, cena cca 350 Kč.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, Dita, Malajkaa

Meilland - růže dle šlechtitelů 11. kvě 2018 08:06 #322583

• Janoštíková
Letos na Floře jsme kvůli objednanému většímu sortimentu prodávali ve dvou stáncích. Na galerii v pavilonu A to byly čajohybridy - letos cca 2x větší sortiment i množství než vloni, stejně se po nich zaprášilo. V pavilonu E pak ostatní (pnoucí, sadovky, floribundy, pokryvné atd). Pokud jste již neobjevili nějakou oblíbenou odrůdu, protože byla vyprodaná, pak mě to mrzí. Těžko se nám zatím odhaduje, které odrůdy půjdou lépe/hůře, takže příště doporučuji objednat/zamluvit předem, jako to udělala paní Zemánková a další, kterým jsme část odrůd odkládali bokem ještě před výstavou.
V Modřicích u pana Brabce letos opět jsou k dostání, také oproti loňsku rozšířil sortiment a navýšil počty, ale počítám, že to tam taky půjde rychle na odbyt.
Tak ať se daří a letošní sezónu ať vám zahrádky hezky rozkvetou.

Meilland - růže dle šlechtitelů 13. čec 2018 23:29 #323258

• Láďa
  • Gold Boarder
Další dvě z mých Meillandovek

Jardins de France (Kurfuerstendamm)
Moc se mně líbí její lososově růžový odstín. Kvete hodně téměř ve stínu.
IMG_1538.jpg

Baronne E de Rothschild
Floribunda grandiflora, cca 80 cm, velké květy s výdrží. Foceno po jarní Floře ještě v kontejneru

IMG_1127.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, quendery, Jikra, Ajka, alenak, alcearosa, Dita

Meilland - růže dle šlechtitelů 18. říj 2018 17:31 #323979

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
DSC08908.jpg

DSC08914.jpg

DSC08922.jpg

DSC08923.jpg

DSC08915.jpg

Alexandrine - její podzimní kvetení , tahle růže je opravdová voňavá kráska , čajohybrid , ale i když ji ostříhám na 50cm tak znovu doroste na 2m , je jen jednou stříkaná a to preventivně jinak je to velice zdravá růže
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, chrast, Láďa, Jikra, Ajka, alenak, Luša, alcearosa, LucieT a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Meilland - růže dle šlechtitelů 16. lis 2018 17:11 #324097

• Láďa
  • Gold Boarder
Mademoiselle Meilland. Čajohybrid, velké květy samostatně na koncích výhonů voní, v sezoně zdravá, na jaře napadená spálou, velmi rychle nasazuje nová poupata, takže keř stále kvete. Extremní povětrnostní podmínky moc nesnáší. Krásná barva. Keř zatím pod 1m.

IMG_1545.jpg

Line Renaud (Elbflorenz).
Velkokvětá, květy v menších okolících, zdravá. U mne méně vzrůstná jako předchozí.

IMG_1403.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Milada, Lukáš, Jikra, Ajka, alenak, Luša, babkaela, alcearosa a tento uživatel má 3 dalších poděkování

Meilland - růže dle šlechtitelů 16. lis 2018 19:03 #324101

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7622
Jsou krásné obě. Ta první mi připomíná Jazz Festival.
Následující uživatel poděkoval: Láďa

Meilland - růže dle šlechtitelů 30. lis 2018 10:55 #324179

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ad Line Renaud ( Elbflorenz ) - pěstovala jsem ji 5 let. Příliš se v mých podmínkách neosvědčila. Podobně jako jiné TH nechtěla být obtěžována okolní zásadbou. Měla velmi dlouhou pauzu mezi kveteními + na vysoké teploty nereagovala příliš dobře ( seděla úplně ).
Krásně voní.
Poslední úprava: 30. lis 2018 10:55 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Láďa

Meilland - růže dle šlechtitelů 23. led 2019 19:44 #324614

• Láďa
  • Gold Boarder
Napsal jsem paní Janoštíkové, jestli bude na For Garden nebo jestli bude prodávat na jarní Floře. Jako odpověď jsem dostal tyto maily:

Vážený pane,
kolegyně Janoštíková, která byla obchodní zástupkyní pro růže Meilland, je momentálně na rodičovské dovolené. Váš dotaz jsem odeslala vedoucímu zahradnického úseku Ing. Šupovi, bude Vás v této věci kontaktovat. Pokud byste měl jakékoliv další dotazy, obracejte se, prosím, přímo na něj na mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..
S přáním hezkého dne Marie Doleželová

Dobrý den pane,
Růže Meilland již nemáme v nabídce. Vaší poptávce proto bohužel nemůžeme vyhovět a není nám ani známo který subjekt tohoto šlechtitele v ČR zastupuje.
S pozdravem
Ing. Zdeněk Šup
provozní náměstek

Bohužel to vypadá, že s prodejem Meillandovách růží u nás je v současné době konec. Naštěstí v polských školkách Meillandovy růže prodávají. Dokonce i novinky.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, Jikra, alenak, babkaela, bradhal, Zoja, LucieT

Meilland - růže dle šlechtitelů 25. led 2019 12:12 #324619

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
njn, :( , ono při obsazenosti zdejšího trhu Kordes růžemi je proniknout těžké.
Poslední úprava: 25. led 2019 12:13 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.
Moderátoři: Eva L., Květa