Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Ramblery - růže dle typu

Ramblery - růže dle typu 13. led 2012 14:51 #275716

• linda21
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 1
ahoj, nemáte prosím někdo nebo nevíte, kde by se dala sehnat The Fairy - Climbing (čili popínavá)?? Potkala jsem ji tady: donaldsgarden.blogspot.com/2010/05/051410.html a moc se mi líbí... díky :) linda
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.6239.1
Poslední úprava: 13. led 2012 14:52 od linda21.

Ramblery - růže dle typu 13. led 2012 16:48 #275723

• virágszirom
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 389
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Ramblery - růže dle typu 12. čen 2012 11:46 #280076

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
dresla napsal:
Kamarádka mi na podzim poslala fotku své Paul's Himalayan Musk (prý na hrušni:laugh: )

To je tak úžasná růže! :woohoo: Projela jsem si ji na google obrázcích, na HMF, tady.... tuhle růži prostě nutně potřebuji!!!

Už mám několik adeptů, ke kterým bych ji upíchla, ale nevím - když ji dám k vysoké staré hrušni, která ale ještě plodí, neumoří ji PHM? To by mi manžel neodpustil, je z ní každoročně několik litrů dobré hruškovice. ;) Když ji dám k jasanu, neumoří jasan ji? A co borovice, bude to spolu pěkně hrát?
Kirsten
Poslední úprava: 12. čen 2012 11:48 od Kirsten.

Ramblery - růže dle typu 12. čen 2012 16:32 #280084

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Kirsten, Pauls Himalayan Musk mám na jabloni a vůbec si vzájemně nepřekáží. Sázena 2006. PHM prorostla do koruny, šlahouny má asi 10 metru. Letos i ona pomrzla, jinak je velmi odolná a neubližuje jí ani ledový vítr. Můžu jenom doporučit.

Ramblery - růže dle typu 12. čen 2012 17:09 #280089

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Moc děkuji, heleno. A s tou odolností proti ledovým větrům jsi mne hodně potěšila, jsme tady v takovém větrném tunelu, výjimečně tady nefičí (ale já mám vítr ráda).

Ještě prosím - jak dlouho ti kvete a v kterou dobu?
Kirsten
Poslední úprava: 12. čen 2012 17:11 od Kirsten.

Ramblery - růže dle typu 12. čen 2012 20:39 #280119

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Pauls H.M. je růže, po které také toužím. Jak MOC omrzla?
Mám sen o rambleru na dvoře, jako je má Isabela:
a-little-bit-of-paradise.over-blog.com/album-1406141.html
Nesmějte se, já vím, že žiju skoro na Brdech a ne ve slunné Francii. :blush:

Moje Venusta Pendula ve švestce neomrzla vůbec.
venusta.jpg

Copak asi Venusta u Maggi??!
Poslední úprava: 12. čen 2012 20:40 od Vlaďka.
Následující uživatel poděkoval: helena, evai, mišpule, Kirsten

Ramblery - růže dle typu 12. čen 2012 21:08 #280122

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Na plote do ulice mame jeste jednu Flammentanz, vedle buji Fagus silv.rohanii s tmave cerv. listy...jde to
12.6.2012004.jpg
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena

Ramblery - růže dle typu 13. čen 2012 07:02 #280146

• helena
  • Platinum Boarder
Kirsten, loni kvetla od 1. do 21. června. Toho 21. června byl velmi silný vítr, takže "orval" všechny dokvétající kvítky, jinak by určitě kvetla o něco déle. Jinak hodně voní, asi nejsilněji z mých růží, včetně historických.

Vlaďko, jak moc omrzla, nedokážu odhadnout. Netýkalo se to hlavních šplhacích šlahounů, ale spíše těch postraních větviček s násadou květů. Ona totiž v lednu narašila a následně ji ten silný a dlouhotrvající mráz popálil. ALE velmi dobře obráží. Dokonce odspodu, kde bych žádná očka nečekala, vyrazily nové šlahouny. Hezky se zahušťuje. Takže čekám, že příští rok to bude krása.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Kirsten

Ramblery - růže dle typu 30. srp 2012 16:34 #282967

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
[quote="HonzaPM" post=241209

Dresla odpovídá:
S růžovými ramblery to bude horší. Mám určitě Rosendorf Steinfurt, ten je opakující, zdravý, jenže se mu nechce do výšky a zatím je spíš keřový. To ta příměs pro opakování s ramblery dělá. To samé je se Super ramblery. Nejsem si jistá, jestli je ještě nějaká Frau Eva Schubert. Je tam Raubritter s měkkými výhony, to ale není rambler. Opravdové světlerůžové ramblery mám Rusalku a Poemu, to jsou hrozní trifidi a nejsou naočkovaní. Z trochu jiného soudku ...je tam Cecile Brunner clg.
Edit: Honza[/quote]

našla jsem novou růži s jednoduchým bílým květem. Na HMF píší rambler, Massad pak, cituji : Rosier liane 'RÊVE DE MIREILLE®' Masremi. Mireille Brassine des roseraies Filroses aime les roses simples et elle est tombée sous le charme des grandes églantines blanches aux pétales découpés de cette nouvelle variété. Ces églantines, le rosier les porte sur des rameaux puissants à fort développement, pouvant atteindre 4 m de haut. Le feuillage est très sain et la floraison se répéte plusieurs fois durant la saison. Hauteur : 4 à 5 m. Largeur : 2 à 3 m. Rosier remontant.

Utilisation : Sur arbre
Résistance aux maladies : Très Résistant
Parfum : Sans
Hauteur : + d'1m50
Floraison : Remontant (du printemps à l'automne)
Exposition : Ensolleillée
Couleur : Blanc

no a teď...
co myslíte, že udělají s francouzským ramblerem - opakujícím - naše mrazy ? Je mi jasné, že jde o hádání naslepo. Žádný rambler nemám, zkušeností tudíž nepolíbená. Třeba by to mohla být ona Honzou hledaná..
Když namrzne - bude dělat keřisko ?

takhle by měla vypadat
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.67024
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Kachnishte

Ramblery - růže dle typu 30. srp 2012 17:02 #282968

• helena
  • Platinum Boarder
Květo, podle letošní zkušenosti s Pauls Himalayan Musk (mám ji dlouho, všechny zimy o.k., letošní špatně - narašila, poté omrzla a jedna hlavní větev v létě uschla) dost záleží na poloze. Nedobré je větrné, v zimě hodně osluněné místo, sušší.
Nové letošní přírůstky jsou slušné, odspodu, mimo jiné, vyrazila několik 3-4 metrových prýtů, které v dalším roce poporostou a rozvětví se. Odhaduji, že tohle by mohlo být ramblerům vlastní.
Následující uživatel poděkoval: Kirsten
Moderátoři: Eva L., Květa