Lenka napsal:
Lenko, pořád mi Generál Štefánik vrtá hlavou. Hlavně to, proč tvá růže (Dreslou určovaná jako GŠ)
neopakuje a proč má růže (Dreslou též určovaná jako GŠ) po řezu až k zemi vyhnala nové, kvetoucí výhony
a také už kvetla první rok po zasazení (to leckdy jednoukvetoucí nedělají) - safra, že já ji dal pryč.

No a teď jsem si konečně prohlídnul tvou koláž na opravdu
velkém monitoru (jinak čučím na mobil či noťas)
a... napadá mne (je-li barva květů na tvých fotkách akurátní), že tvá růže na koláži snad, asi, nebude Generál Štefánik.
(vycházím-li z fotek Lili z Průhonic (pravá GŠ) - moje a průhonická růže jsou oproti tvé opravdu do modra)
No jo, ale co by to mohlo být, ta tvá? Jednu možnost mám, ale tu růži jsem nikdy naživo neviděl.
Vygůglit se dá plno jejích nádherných obrázků. Ombrée Parfaite. Mrkla bys na ni? Co ty na to? Ď. Ale může to být i jinak.
Připaluje se tvá růže na sluníčku? Kvetla už prvním rokem? Přidám koláž mé pravokořenné sazenice.
PS: zajímavý je třeba tenhle obrázek a odkaz
www.stauden-und-rosen.de/index.php?seite=vergleich&id=3
PS2: tohle je zajímavé, nemám dočteno do konce, ale vložím (možná, že v Průhonicích roste Cardinal de Richelieu - prý píše Šíp)
... anebo taky Generál Štefánik nikdy nebyla vyšlechtěna, a bylo to jen přejmenování již existující růže, ale které?
(La Negresse? Centifolia à fleurs doubles violettes? Nebo je to ještě docela jinak??)
forum.garten-pur.de/index.php?board=23;a...splay;threadid=33920