Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Doporučte růže k terase a do předzahrádky

Re:Růže k terase 12. říj 2010 18:09 #19978

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Skalničko maš to hezky . Proti Mme. Isaac Pereire nic nemam, libi se mi moc, to že bych ji nebrala jsem myslela jenom z duvodu že je velka www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.2111 , www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...it=10&limitstart=210
Možna že James taky moc vysoky www.rosebook.ru/roses/gallery/james-galway/page-3/
Obrazek zdobime jenom z jednoho uhlu pohledu ale jak to bude vypadat když sedět na terase. Vysoky ruže budou zaclanět vyhled tak nevim jestly to vadí nebo naopak maš to vumyslu.
Taky si myslim že Leonardo lze zasadit až k terase ve tvaru trojuhelnika, velka skupina bude vypadat hezky.Ještě se mi moc libi jak si tam dala buxusy a stomek taky je krasny.
Honzo, porovnaní super.:woohoo:

Re:Růže k terase 12. říj 2010 18:21 #19980

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Taky netuším, co je to teorie trojúhelníků, ale tipla bych si, že se sází stejné kytky do tvaru trojúhelníků nebo po třech ks? Janinko prosím, vysvětlíš nám to?

S tou vysokou růží vlevo máš asi pravdu. Byla jsem to okouknout venku a fakt by asi zakrývala z dost velké části klematis. Vůbec jsem si to neuvědomila. Tady je vidět, jak tyhle PC-návrhy matou.
Nenechej se zmást mým rádoby detailním plánem. Je to spíš o tom, že mám prázdný záhon, který potřebuje osadit. Dále vím, co mi na zahradě ještě chybí nebo bych chtěla mít, a ten záhon mi momentálně dává volný prostor, kam by se to dalo "nastrkat" . Takže většinou je to tak, že něco živelně nakoupím, protože to prostě CHCI nebo MUSíM MíT a pak bádám, kam s tím.... Naštěstí zahrada je v zárodku, takže místa je zatím relativně dost, ale přesazuju taky o 106. Tady na těch záhonech před terasou mám taky kde co a většina z toho teď půjde pryč. Nejhorší je, že nevím kam :( Proto bych teď chtěla ten záhon zvládnout tak nějak naostro, abych se pak přesazování co možná nejvíc vyhnula. Tož tak.

Jdu si přeskládat záhonek ;)

Re:Růže k terase 12. říj 2010 22:10 #20004

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Hihi, teorie trojúhelníků - psala o ní Kerie na Livu. Co si pamatuju: vršek nejvyšší rostliny= vrchol trojúhelníka (v prostoru jehlanu), další rostlinky by měli dosahovat výšky spojnice se základnou (od nejvyšší postupně snižovat). Trojúhelníky se mohou navzájem prolínat. A těchto pomyslných troúhelníků může být dost. Zkuste si vzít nějakou fotku zahrady, která se vám fakt líbí a počmárejte ji trojúhelníkama, mělo by to vyjít.Výsadba tímto stylem má lahodit oku. Kerie, pokud to čteš, promiň;) , vím o co asi jde, ale napsat to neumím.

Re:Růže k terase 12. říj 2010 23:11 #20008

• Keria
  • Fresh Boarder
Ahojte...a zaroven dik Honziku za pozvanie do tejto debaty...Janinko, popisala si to spravne!
...a este k tej teori "trojuholnikov" - tak ta je prebrata od znameho ang. zahradnika Alana Titchamrsha z jeho serialu Ako sa stat zahradnikom - z casti projektovania zahonov...
Niekedy sa to dalo na nete pozriet, ale potom to zmizlo...ale aspon nieco z toho je na stranke BBC Gardening - tam je prave aj k tej teme o tych "trojuholnikoch" - len to chce nainstalovat nejake predvadzanie progamy...ale potom to funguje, dakedy davno som si to tam pozerala..
www.bbc.co.uk/gardening/htbg2/module1/
( dakde aj na L. by mal byt nacrt ako sa to robi, co som tam podla toho pre nazrnost davala...uff, len neviem sa k tomu nejak dopracovat vo vyhladavni..).
Zatial caute...a dufam, ze sa uz budem s vami castejsie stretavat aj tu ...len musim sa tu trochu rozkukat!

Re:Růže k terase 13. říj 2010 07:44 #20013

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Keria ahoj, to je fajn, že ses tu objevila.
Zrovna nedavno jsem koukala na Liv a říkala jsem si, škoda, že už nikde nepotkávám tvé příspěvky ...
:) :) :)

Re:Růže k terase 13. říj 2010 14:34 #20029

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Ahoj Keria, na Liv se sm tam podívám, bohužel tam skoro nikdo nechodí.
Ty trojúhelníky budou velice aktuální v zimě, celkem bych o tom chtěla vědět více:huh: , ehm, jaksi potřebuji více po lopatě:blush: sdělit jak, co a kde

Zkuste si vzít nějakou fotku zahrady, která se vám fakt líbí a počmárejte ji trojúhelníkama, mělo by to vyjít.Výsadba tímto stylem má lahodit oku.No zkusímto.

Re:Růže k terase 13. říj 2010 14:58 #20030

• Keria
  • Fresh Boarder
Dik za privitanie...takzeeeee....najskor pardon za vcerajsie mnozstvo preklepov...hihi, ale so mnou to uz lepsie nebude!
...ale mmt. som tu znovu - lebo sa mi podarilo na prvy sup najst ten obrazok, co som davala na L.
forum.living.cz/viewtopic.php?f=154&t=23...ojuholni%2A#p2566374
trh.JPG

Inak - koncipovanie zahrady, zahonov ..... je tema naozaj celkom zaujimava.... a veru na riadne dlhu debatu...takze naozaj idealna na dlhe zimne vecery...
Ono sice sa da pracovat stylom pokus-skusmo...aleeeee, na druhej strane ked sa clovek dopracuje k vysnivanemu cielu rychlejsie...a menej pracne...tak je to vzdy vyhra...lebo...verte , skoda kazdeho strateneho casu...
Hihi, to si ja v dnesnej dobe uz dovolujem kludanko vyhlasit...lebo viem o com hovorim! :P

Re:Růže k terase 13. říj 2010 15:25 #20031

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Tak těm trojúhelníkům taky moc nerozumím. Když koukám na ten obrázek od Kerie nejsem z toho moc chytrá:unsure:

Re:Růže k terase 13. říj 2010 15:34 #20032

• Keria
  • Fresh Boarder
Skalnicko, odklikni si diskusiu z Livingu...a prejdi na prechadzajucu stranu, tam je to trochu obsirnejsie rozvedene....Hm, ja viem...ze obcas moje vysvetlovanie je pritiahnute za vlasy, ale... aj preto som napisala, ze je to na dlhsiu diskuiu..
Hm.....ale pre nazornost nafotim napr. detail z mojej zahrady, kde si myslim, ze to ako tak funguje....pritom som to o sadila pred viac ako desiatimi rokmi, ked som o takom niecom nemala ani paru....
Mnohe zahony som medzitym uz x-krat prerabala, ale tato partia viacmenej funguje dodnes, len obas nieco v nej doplnim, zmenim...a stale z nej mam dobry pocit...

Re:Růže k terase 13. říj 2010 15:47 #20033

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Ahoj Kerie, jsem ráda, že jsi mě v tom nenechala:) . Skalničko, klikni na odkaz od Kerie a na strance 2 té diskuze má Kérijka předlouhé vysvětlování. A jakpak jseš na tom s předělaným plánkem:lol: ?
Moderátoři: Eva L., Květa