Jevgenije, asi máš tak trochu pravdu, že ve finále možná bude to skutečné osázení proti plánovanému na PC trochu jiné. Když totiž chodím kolem těch záhonků, tak vidím, že: tu je méně místa, tu je tohle, tu zas tohle… Zase jsi to hezky naskládala.
K těm třem růžím. Všechny mají skoro stejnou výšku W.C. 1,2m; M.R. 1,2m, Redouté 1m. Ladí k sobě hezky, to je pravda. Ale… u Mary Rose uvádí, že trpí černou skvrnitostí. Je to tak, máte ji někdo? Nešla by tedy nahradit nějakou zdravější růžičkou? (Honzo, co mysllíš?). U Redouté mě zas odrazuje ta fujtajblová cena u Proplantu. A já se tak zamilovala do Jamse G. a Leonarda d. V. …

…….
Janinko, vím, že s růžemi to není žádná legrace. Zatím jich moc nemám. Jedna nonejm, která mi předchozí léta nádherně kvetla celé léto, je letos téměř bez listí (dalo by se spočítat na prstech jedné ruky). Mám sto chutí ji vykopat, protože pohled na ní je zoufalý a je navíc u vstupu do domu, ale zas říkám si, že to s ní zkusím ještě jeden rok a pak se uvidí. Heuchery se mi líbí moc. Zatím mám asi jenom dvě a přijde mi, že to s nimi buď moc neumím, nebo se jim u mě nelíbí. Moc totiž nerostou. Možná špatný výběr stanoviště…… Nicméně možná by šly heuchery zakomponovat ještě pod ty buxusy, resp. na začátek (okraj) záhonu. To se myslím, ukáže při realizaci.
Šířka záhonu v tom nejširším místě (odhadem) asi 1,5 m, ale není problém (dle potřeby ) rozšířit

. S tím i více méně počítám.
Koukala jsem ještě na Vámi zmiňované růže. Jsou hezké, výška v rozmezí 80 -90 cm. Kterou Českou P.? Žlebčík má pro tuhle růži 3 varianty.