Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Doporučte růže k terase a do předzahrádky

Re:Růže k terase 14. říj 2010 11:51 #20081

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Jevgenija wrote:
Nevím jestly Květa myslela Honzovu kombinaci Mary rose, Redoute, Winchester Catethral ale mě to taky leželo v hlavě a taky stromeček Picea glauca Conica.Obrazek jsem naskládala. Jak aplikovat trojuhelniky to nevím .:unsure: Skalničko chápu že už maš toho plnou hlavu, taky jsem si zaklada novy zahonek a na počitači to pro sebe skládala ale pak ... a zasadíla to tak jak mě to vyšlo. :blush:

Tak tenhle návrh se mi zatím, vzhledem k domu, líbí nejvíc :)

A trojúhelníky tam jsou minimálně dva :) (vrcholy klematis a Conica)

Re:Růže k terase 14. říj 2010 11:57 #20082

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
Jevgenije: vypadá to dobře...
ještě bych k té kombinaci přidala i něco stříbrného, třeba i šalvěj? a nějaké traviny drobnější... eragrostis spectabilis nebo agrostis nebulosa?
Anglie_II_741.JPG

Re:Růže k terase 14. říj 2010 11:58 #20083

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
jinak kombinaci růžové a modré mám taky moooc ráda
Přílohy:

Re:Růže k terase 14. říj 2010 12:13 #20084

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Jevgenie, jsi velice pohotová, palec nahoru.

Skalničko ( budu mluvit o tomhle posledním návrhu), levá strana se mi moc líbí (i trojúhelník vidím:lol: ), v pravo bych se snažila u bílé růže, aby mi vyrostla o kousek výš, nebo tam k ní nasaď třeba tu vyšší ostrožku. A nevím,s těma buxusama...., asi i jo, ale nenalanařím tě na heuchery? Nevím, jak moc to umíš s růžema, ony taky asi většinu roku nejsou takhle ukázkově nakvetlé, občas mají jen holé klacíky a pár květů (teda u mě, no:blush: ). Letos jsem u heuchery neostříhala květy (mám ji na přímým slunci)a vypadá i teď stejně pěkně, fotku tedy mám ze srpna. Do letoška jsem u ní měla růži (vymrzla) - tam co je pryšec a moc jim to šlo dohromady. A jak že máš ten záhon široký?
srpen1_093.jpg

Re:Růže k terase 14. říj 2010 23:18 #20112

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
jojo, myslela jsem tento Honzův návrh.

Myslím, že by tam slušela i Amazončina ( Šípova ) furtkvetoucí Roztomilá. Nevím jak roste ( šířa a výška ).

Re:Růže k terase 14. říj 2010 23:32 #20114

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Jevgenijo, jsi moc šikovná. Čučím. :)

Re:Růže k terase 15. říj 2010 07:51 #20120

• amazonka01
  • Administrator
Květa wrote:
Myslím, že by tam slušela i Amazončina ( Šípova ) furtkvetoucí Roztomilá. Nevím jak roste ( šířa a výška ).

Já k podobně tónovanému záhonu bych dala z těchle prcků radši Českou pohádku, nebo Gabrielle Privat. Roztomilá má občas šmrnc do lososova.

Re:Růže k terase 15. říj 2010 10:55 #20134

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
A Jevgeni, nezkusila by si vytvořit i pohled z boku na bazén ( o pohled ze zadní strany se ti "bojím" říct ), mě by zajímalo, jak to bude vypadat. ...........Když ty jsi tak šikovná!! Hanka

Re:Růže k terase 15. říj 2010 11:58 #20135

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Jevgenije, asi máš tak trochu pravdu, že ve finále možná bude to skutečné osázení proti plánovanému na PC trochu jiné. Když totiž chodím kolem těch záhonků, tak vidím, že: tu je méně místa, tu je tohle, tu zas tohle… Zase jsi to hezky naskládala.

K těm třem růžím. Všechny mají skoro stejnou výšku W.C. 1,2m; M.R. 1,2m, Redouté 1m. Ladí k sobě hezky, to je pravda. Ale… u Mary Rose uvádí, že trpí černou skvrnitostí. Je to tak, máte ji někdo? Nešla by tedy nahradit nějakou zdravější růžičkou? (Honzo, co mysllíš?). U Redouté mě zas odrazuje ta fujtajblová cena u Proplantu. A já se tak zamilovala do Jamse G. a Leonarda d. V. …:kiss: …….

Janinko, vím, že s růžemi to není žádná legrace. Zatím jich moc nemám. Jedna nonejm, která mi předchozí léta nádherně kvetla celé léto, je letos téměř bez listí (dalo by se spočítat na prstech jedné ruky). Mám sto chutí ji vykopat, protože pohled na ní je zoufalý a je navíc u vstupu do domu, ale zas říkám si, že to s ní zkusím ještě jeden rok a pak se uvidí. Heuchery se mi líbí moc. Zatím mám asi jenom dvě a přijde mi, že to s nimi buď moc neumím, nebo se jim u mě nelíbí. Moc totiž nerostou. Možná špatný výběr stanoviště…… Nicméně možná by šly heuchery zakomponovat ještě pod ty buxusy, resp. na začátek (okraj) záhonu. To se myslím, ukáže při realizaci.
Šířka záhonu v tom nejširším místě (odhadem) asi 1,5 m, ale není problém (dle potřeby ) rozšířit :) . S tím i více méně počítám.

Koukala jsem ještě na Vámi zmiňované růže. Jsou hezké, výška v rozmezí 80 -90 cm. Kterou Českou P.? Žlebčík má pro tuhle růži 3 varianty.

Re:Růže k terase 15. říj 2010 12:19 #20136

• amazonka01
  • Administrator
skalnička wrote:
Koukala jsem ještě na Vámi zmiňované růže. Jsou hezké, výška v rozmezí 80 -90 cm. Kterou Českou P.? Žlebčík má pro tuhle růži 3 varianty.

Mám jí od p. Šípa, a kvete asi takhle ruze.wi.cz/cs/ceska-pohadka-olomouc.html, Roztomilá je o fous sytější a šmrnclá do lososa, a Gabrielle Privat je malinová :)

Česká pohádka
__esk___poh__dka.jpg
Moderátoři: Eva L., Květa