Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Doporučte růže k terase a do předzahrádky

Re:Růže k terase 13. říj 2010 15:48 #20034

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
jejda:woohoo: , jsem si nevšimla, že jsi už psala..

Re:Růže k terase 13. říj 2010 18:26 #20037

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Tak jsem si na Liv přečetla ten elaborát od Kerie a už to chápu. I ta fotka je velice hezká, ještě ty rostliny poshánět a poskládat.

Re:Růže k terase 13. říj 2010 19:05 #20039

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Tak už jsem si ty trojúhelníky taky načetla;) a je mi jasněji.
Janinko, sice jsem si to včera zase "přesázela" (zkoušela jsem dát tu vysokou růži vpravo ke smrčku), ale pak jsem nevěděla jak dál...... takže to co jsem stvořila mi nějak nesedí. A na základě Keriiny rady vidím, jak to mám vlastně všechno špatně. Zkusím využít trojúhelníky a seskládat záhon podle toho, snad se podaří. Už jsem totiž dost v koncích a popadá mě zoufalství (zejména mě deptá blížící se zima, která překazí mé úsilí :angry: ).
Tak nějak vím, co bych tam chtěla mít (barevně chci ladit do modro růžova), ale zdá se mi, že tam mám víc těch vyšších rostlin a ty nízké , na dotvoření pomyslného trojúhelníku, mi tam vlastně chybí. Teď přemýšlím čím nízkým osázení doplnit.

Re:Růže k terase 13. říj 2010 21:35 #20046

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Keria, Janinka - děvčata děkuji. Snad budu časem schopmá uplarnit v praxi.

Keria - z Liv. jsem se snažila načerpat základy, obdivuji trpělivost Květy, Tvou a všrch ostatních (dresla, ofous, .....) zkušených s blbenkami začátečníky, jako jsem já a jsen Vám všem moc vděčná. Fascinují mně vaše znalosti a ochota se o ně podělit, děkuji moc.
Pro naprosto neznalé jste andělé. Snažím se, přesto mi bude trvat léta, než dosáhnu alespoň na krajíček vašich ptaktických i teoretických znalostá

Když jsem objevila L. a půvoídní KR , téměř jsem nespala a četla. Se mi budete smát, ale nevěděla jsem o zaradě, kytí nic. Teorii se snažím dočerpat, v praxi je to zatím bída ....

Re:Růže k terase 13. říj 2010 22:00 #20048

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Rheo, je ze mne Červenáček.

Založila jsem vám na teorii trojúhelníků nové téma, myslím si, že tam bude posléze snáz dohledatelné.
Kérijko, zdravím.
Prosím, mohla bys teorii trojúhelníků zopakovat znovu v Výsadbě smíšených záhonů ? Nechci to odsud přemisťovat, aby nepozbyla tato diskuse smyslu.
Děkuji

Re:Růže k terase 13. říj 2010 22:34 #20055

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kerijko, vítej.

Já tu teorii (zatím?) tedy nechápu, ale když jsem dneska hrabal listí,
tak jsem si taky říkal, že to mám všechno, ale uplně všechno, špatně. :laugh:
Ale MarieTheresie do trojúhelníku sázené mám, to jo! :laugh: :laugh:

Re:Růže k terase 13. říj 2010 22:45 #20056

• Keria
  • Fresh Boarder
...len si zo mna robte srandicky, ze som tu!!...:silly: .....Hihi, ved som sa uz zariekla, ze zahrade a temam okolo sa uz nebudem vobec venovat!!!!
Fakt t.r....dokonca zuzujem zahony a redukujem vsetko co sa da...a vy ma tu vytiahnete a zase budem v tom!...Pritom som si niekolko mesiacov tak krasne kludne zila...ze mi uz nic netreba!!! - len vynimocne..... ked som obcas isla do Hornbachu, alebo Baumaxu nakupovat nejaky stavebny material ( este stale sa dava postupne do poriadku dom)...tak vynimocne nieco skoncilo v kosiku!!B) .
Hm...a teraz tu zase budem okukovat????!...a spekulovat co zase nutne musim mat!!!:woohoo:

Re:Růže k terase 13. říj 2010 23:04 #20060

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kérijko, vždyť my jsme naprosto, ale naprosto ouplně vážní.... :laugh: :laugh:

Ráda tě vidím.

A abych se vyjádřila k tématu - Skalničko, být tebou, šla bych do Honzou navržené kombinace.

Re:Růže k terase 14. říj 2010 09:19 #20066

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Tak jsem včera zkoušela skládat to trojúhelníku. Abych pravdu řekla, není to jen tak. Možná ve snaze dodržet nějaké pravidlo jsem pak byla ještě víc v křeči :unsure: ale zas na druhou stranu musím říct, že něco do sebe to má.

Květo, kterou Honzovu kombinaci máš na mysli? Měl tu několik nápadů.

Ještě jedna troufalá prosba.Prosím,dokázal by tu někdo z vás udělat mi obrázek (klildně i rukou kreslený) osázení terasy dle Kériiny teorie??
Díky moc předem.

Re:Růže k terase 14. říj 2010 11:02 #20079

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Nevím jestly Květa myslela Honzovu kombinaci Mary rose, Redoute, Winchester Catethral ale mě to taky leželo v hlavě a taky stromeček Picea glauca Conica.Obrazek jsem naskládala. Jak aplikovat trojuhelniky to nevím .:unsure: Skalničko chápu že už maš toho plnou hlavu, taky jsem si zaklada novy zahonek a na počitači to pro sebe skládala ale pak ... a zasadíla to tak jak mě to vyšlo. :blush:
ter4-091666832b494a57e7479b9f3b57c9ab.jpg
Moderátoři: Eva L., Květa