Dneska jsem dostříhala moderní růže( historické později), tak trohu shrnutí :
Mráz max -15°C ( měřím u domu, na zahradě tak možná o 2 stupně víc ), před Vánoci slezl sníh, takže všechno byly holomrazy.
Neomrzlé nebo pouze konečky : Collete, Rokoko, Leonardo da Vinci, James Galway, Winchestral Cathedral, Maigold, Alchymist, Leander, The Fairy, Road 66, Rosarium Uetersen, Leverkusen ( přesazován a zkrácen), L.D. Braithwaite
Omrzlá 1/3 keře : Pierre Gagnair, Frau Eva Schubert, Queen of Sweden, Mary rose, A Shropshire Lad, Graham Thomas, The Pilgrim, Crown Princess Margareta, Dominique Loiseau
1/2 až 2/3 omrzlá : Abraham Darby, Astra, Egon Schiele ( přesazována v nedobré kondici), Fleurette ( poznamenána lonskou zimou), Helenka, Lancome, Paris 2000, Sonneschrim, Pas de Deux, Buff Beauty ( přesazována )
Omrzlé lehce nad zem nebo obrážející od země : Nostalgie, Sea foam, Swany, Pink Cloud, Westerland, Marie Antoinette, Augusta Louise, Gloria Dei,Golden Celebration, Vierge Folle ( brzo na podzim přesazována, větve měly květní pupeny , tedy nevyzrálé)
Zatím bez života : Dortmund ( po lonské zimě hodně živořila), Lichtkonigin Lucia, 1x Martini
Ještě váhám nad American Pillar - na poslední 1/3 výhonů krásně obráží, ale zdá se mi v prostředku chycená.
Potom mne hodně mrzí moje popínavá no name. Vloni byla hodně poškozená, ale bylo mi líto více střihnout. Takže to odešlo letos. Zůstaly jenom nové výhony.
Před střihem
na podpal
poškození starších výhonů