Vlaďko, vidíš... mně MT namrzla i loni. ( jako žádné drámo, někt. jsou na tom hůř ). K zemi nejde. Jen mne překvapilo, že byla opravdu pod kupou a...
Lenpel, Parade - dtto. Ještě jsem ji nechala, ale vypadá, že půjde k zemi. Podryl mi ji od sněhem krtek - ale takovou kupu jsem fakt v životě neviděla.
To se snad nedá nazvat ani krtinou, spíš hromadou. Chudák Parade musí být ve vzduchu.
k stříhání těch nových - Kájo, někt. stříhat budu i když je mi to líto. Sázela jsem je dost hluboko ( navíc mi na jaře vždycky při zahazování ještě sklouznou hlouběji ) - mám pod zemí tak dvě očka. Nechám jedno, max. dvě nad zemí, zbytek šmiknu. Jediná u kt. si to rozmýšlím je Belle de Sardaigne, přišla růže s cca 10 větvičkami. To by snad jako základ keříku mohlo postačovat.
Ehm, pokud mne Eva nepřesvědčí o opaku, dám na ni.
Emilka napsal:
Chystám se taky na reportáž, ale je ještě velmi brzo. Mám zkušenosti, že i když se tváří zdravě, v dubnu neobrazí. A po zkušenosti z lonského roku ještě chvíli vytrvám, abych nemusela šmikat 2x. A co se mi jenom trochu nebude zdát tak fiknu pořádně. Vloni jsem se snažila něco zachovat, ale stejně to potom celý rok živořilo.
Podle zběžného prohlédnutí zatím souhlas s ostatními - hidtorické bez omrznutí, angličanky zatím taky v poho - hlavně James Galway.... Tantau

( podle očekávání.)
čajovky nepřekvapily, ani nezklamaly - průměr...
Jenom co mě hodně mrzí tak Buff Beauty - na podzim jsem přesazovala a je hooooodně omrzlá. Ostatní opakující popínavky taky budu stříhat hodně. Kvetly až do prvních mrazů a tím to měly spočítané. Z toho pro mne plyne ponaučení - zaměřit se na jednou kvetoucí.
Někde se tu někdo pozastavoval nad mrazuvzdorností Filipes Kiftsgate. No zatím se mi nijak nezdá, spíš bych řekla, že je zase omrzlá. Na rozdíl Bobie James ( je hned vedle) už krásně raší. Takže Bobie bude asi lepší volba.

Podrobněji později.
Právě o stříhání toho, co s nebude zdát jsme nedávno mluvily s Evou. Výše jsem psala, jak mrazová poškození se objevují až teď ( na zdánlivě zdravém, pučícím až nahoru stonku ) se třeba v polovině objevuje hnědá mrazová skvrna .. člověku je líto a pak růže živoří. Šmiknu ( asi, teda..

)..