Vlaďko, krásné pokoukáníčko na to, jak ti přezimoval.
Zatím pořád hodnocení popínavek je myslím předčasné, mohou ještě mrazová poškození "docházet". O zelených listech si samo mohu nechat leda zdát, ale stonky vypadají nepoškozeně.
Příjemně překvapená jsem z obou Kordesových - Parkdirektor Riggers to snad má v popisu, vypadá OK.
Dobře vypadá ale i Summer Vine ( to mám radost, moc jsem nedoufala ), je na průtahu.
Vlaďko, jak je na tom u tebe ?
OK, zelené stonky až nahoru, má i Louise Odier.
Max. mráz 21,5, sníh cca 40 cm. Dva týdny holomráz, max. -14,5.
Hodně růží mám sestřižených ( přesazování, nové ), na některých ještě není poznat, zda přežily zimu, ale zdá se, že jsem o žádnou růži nepřišla. Teda doufám.
Většina růží je pomrzlá na hranici sněhu, někt. níž. Většinu jsem nenakopčovala.
Nejvíce omrzlé : Odile Masquelier ( každoročně, ona si to pak vynahradí ), sedmičková Welwyn Garden Glory, poměrně hodně i Susan Daniel, Mystique Ruffles. Zůstaly jim živá tak 3 očka.
Jednoznačně největším zklamáním - opět Harknessova mini Pink Pirouette. Loni byla marodná, navíc vypadá málo mrazuodolná. Dávám jí poslední příležitost.
K příjemným překvapením patří Buquet Parfait, zelený zůstal i nad hranicí sněhu. Což jsem neočekávala, Dresla říkala, že na poli namrzá.
Pro ilustraci ( foceno cca před 14 dny, růže jsou předsestřižené. Pálili jsme ohýnek, tak jsem rychle ty trnité větve kvůli Bendovi ošmikla a přiložila )
Gentle Hermione
stav Ghislaine de Feligonde
Opět naprosto mrazem nepoškozená - nad 1 m vysoká - Sweet Haze