Květo, za obsáhlé popisy mooc díky.
Vlaďko, já jim taky fandím. Má být ještě slušně, tak třeba se leccos stihne.
Kdyžtak se dají nařezat do vázy.
Co se Vierge Folle týká, tak u nás na (skoro)horách si takhle nachystala druhé kvetení,
sic (lehčeji) kvetla od prvního floru stále. Takže možná se vám zdá, že je na tuto
dobu plná poupat, ale u nás prostě právě probíhá druhé kvetení, takže je to normální.
Nekrmím zrovna ji teda nijak. Jak jsem již psal - jsou to vděčnice.
Kdybyste viděli tu utuženou kamenitou mrtvinu, ve které roste (u zdi je navíc od souseda drenáž),
bylo by to na klobouček.
Po stranách obou Vierge Folle (druhá je víc ve stínu a je o poznání menší, ale je i mladší)
mám zrcadlovitě jednu a jednu Francine Austin. Jsou obě letos zjara sázené, jedna nová,
druhá dvouletá, přesunutá. Už dost pěkně kvetly, jedna kvete ještě (ta starší). Ta je i plnější,
keř má více výhonů, ale na výšku jsou obě stejné. Je to moc krásná ostinka, nevím, proč ji tajil.
Když jsme u těch horizontálních výhonů, tak i ona si je tu a tam dá. Ale to je na letos sázené
krásky normální, navíc se spíš váhnou množstvím poupat. Jsem zvědavson, jak to bude vypadat,
až budou dospělejší (hlavně tedy kontrast Vierge Folle - Francine Austin).
Uprostřed bych rád měl Buff Beauty - máte k ní někdo něco? Výška, opakování, atd.? Díky.
(a dozadu Lovely Green - teď tam jsou Chippendale, ale mají do půl metru (Kájo), dám je pryč
a chtěl bych tam nejen něco vyššího, ale takového jasnější, světlejšího (proto Buff a Lovely)).
Francine Austin 2/9
Francine Austin 28/10
La Feuillerie k řezu 31/10