Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Lensovy růže + moschata hybridy

Lensovy růže + moschata hybridy 01. lis 2014 17:07 #292669

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květo, za obsáhlé popisy mooc díky.

Vlaďko, já jim taky fandím. Má být ještě slušně, tak třeba se leccos stihne.
Kdyžtak se dají nařezat do vázy.

Co se Vierge Folle týká, tak u nás na (skoro)horách si takhle nachystala druhé kvetení,
sic (lehčeji) kvetla od prvního floru stále. Takže možná se vám zdá, že je na tuto
dobu plná poupat, ale u nás prostě právě probíhá druhé kvetení, takže je to normální.
Nekrmím zrovna ji teda nijak. Jak jsem již psal - jsou to vděčnice.
Kdybyste viděli tu utuženou kamenitou mrtvinu, ve které roste (u zdi je navíc od souseda drenáž),
bylo by to na klobouček.

Po stranách obou Vierge Folle (druhá je víc ve stínu a je o poznání menší, ale je i mladší)
mám zrcadlovitě jednu a jednu Francine Austin. Jsou obě letos zjara sázené, jedna nová,
druhá dvouletá, přesunutá. Už dost pěkně kvetly, jedna kvete ještě (ta starší). Ta je i plnější,
keř má více výhonů, ale na výšku jsou obě stejné. Je to moc krásná ostinka, nevím, proč ji tajil.
Když jsme u těch horizontálních výhonů, tak i ona si je tu a tam dá. Ale to je na letos sázené
krásky normální, navíc se spíš váhnou množstvím poupat. Jsem zvědavson, jak to bude vypadat,
až budou dospělejší (hlavně tedy kontrast Vierge Folle - Francine Austin).
Uprostřed bych rád měl Buff Beauty - máte k ní někdo něco? Výška, opakování, atd.? Díky.
(a dozadu Lovely Green - teď tam jsou Chippendale, ale mají do půl metru (Kájo), dám je pryč
a chtěl bych tam nejen něco vyššího, ale takového jasnější, světlejšího (proto Buff a Lovely)).

Francine Austin 2/9
P1720826.jpg

Francine Austin 28/10
P1750675.jpg

La Feuillerie k řezu 31/10
P1750700.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, Martin, Lukáš

Lensovy růže + moschata hybridy 01. lis 2014 17:31 #292670

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Francine Austin je moc pěkná .
no a Chippendale - není možná - musí narůst ..
Přílohy:
Poslední úprava: 01. lis 2014 17:35 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Lensovy růže + moschata hybridy 01. lis 2014 18:07 #292671

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
Honzo tak díky tvým fotkám jsem změnil názor na Francine Austin nikdy se mi moc nelíbila a že jsem ujetý na austinky
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Lensovy růže + moschata hybridy 05. lis 2014 21:50 #292717

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Honzo, zachytila jsem dotaz na Buff Beauty.Muj prispevek nebude mit asi valnou cenu, protoze moje BB je zahrabosena v dost prikrym svahu, v nevalny, jilovite-kamenity pude.Pro predstavu nekde tady, vlevo vedle cervenolisty tavoly a nad zlutou azalkou (jarni f., uz aby to zase prislo)
19.5.2014004.jpg

Tedy BB je tam od r.2008, dodavatel Huber (Rak.), nevim na jaky podnozi, tenkrat me to jeste moc nezajimalo, netusila jsem, jak moc dulezity to je vedet.Slunce ma castecne ranni a pak tak 2 hodiny poledni upal (v sezone), jinak stin od stromu.Je nevsimana, neosetrovana i nestrihana.Jen po krutozime jsem ji prohlidla a zjistila, ze omrzla temer k zemi, takze to byl jediny strih.Kvete na koncich dlouhych vertikalnich vyhonu, urcite 2m.Barevne priblizim dalsim f.Jest-li voni, tak ne vyrazne, to bych zaregistrovala.Moc ji nefotim, takze nemam presny udaje o kveteni.Ale jsou tu f. z cervna i z cervence.A letos v zari taky urco kvetla.Precetla jsem si ted neco komentaru na googlu a mam dojem, ze je to ruze spis pro teplejsi oblasti.I kdyz f.na HMF od Fevy je kouzelny.Nevim, jak ji dokaze takhle pekne udrzet ve tvaru.
11.6.2014vedrovecermirnyochl.083.jpg

27.7.2014011.jpg

27.7.2014013.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., HonzaPM, Kaja, helena, Martin

Lensovy růže + moschata hybridy 05. lis 2014 21:56 #292718

• evai
  • Platinum Boarder
Tak tam mam jedno spatny foto, to druhy, omluva, napravuju
10.6.2014vedro083.jpg

Totiz, kdyz hledam v dokumentech, jsou obrazky zmenseny tak, ze se tezko orientuju a z Picasa neumim rovnou preposilat sem, mozna to ani nejde :S
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., HonzaPM, Vlaďka, Kaja

Lensovy růže + moschata hybridy 07. lis 2014 11:42 #292736

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Heavenly Pink
jako již dříve zmiňované Lensovky - byl to i její rok.

Dlouhatánské kvetení, rychlé a bohaté opakování. Zdravá. Kvítky podobné The Fairy v něžnější růžové.
Rozdíl mezi nimi v habitu, Heavenly Pink kvete na vzpřímených výhonech. Musela jsem ji uvázat, větve násadu květů neunesly. Pro představu, na f. je jeden výhon.

P1180098.jpg

Jediné, co bych jí vytkla ( ale v podstatě nevím, jestli oprávněně ) je to, že nejdříve mi vždy kvete na nižších výhonech z loňského roku, další vlna pak nastává na jednoletých ( vyšších ) výhonech.
Na obou stíhá opakovat, takže se zdá, že kvete téměř nonstop. Nicméně, trochu mi to vadí, habitus pak působí trochu lajdáckým dojmem.
Na fotce jsou dokvétající nižší a nakvétající vyšší výhon snad vidět.

P1180313.jpg

celkový habitus - fotka je bohužel barevně vyblajchlá. Květů by bylo ještě více, část výhonů se vylomila pod tíhou květů.

P1190048.jpg

v II. floru - jak již to bývá - mají květy intenzivnější zabarvení
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Martin, Lukáš

Lensovy růže + moschata hybridy 07. lis 2014 17:15 #292748

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evoi, díky moc, že sis všimla i za obsáhlej popis.
Buff Beauty máš náramnou a celou zahradu krásnou, velkorysou. No prostě slint na druhou.
Má docela velké květy, viď? Ale myslím, že už vím, kam s ní.
Bude opticky nedaleko The Lady of the Lake, tak by barevně mohly souznět a lahodit.
Taky ji mám v šuplíku pod teplomilkou, tak snad by si ty dvoumetrové výhony mohla odpustit
a být mravnější? Uvidíme.

Květo, to je ale pilnice. Opravdu nebeská.
Poslední úprava: 07. lis 2014 17:18 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Lensovy růže + moschata hybridy 09. lis 2014 12:27 #292759

• Květa
  • Moderator
Honzo, tvá plánovaná výsadba je ( jako vždy u tebe ) moc lahodící oku. To by mohlo být moc, moc pěkné.
Téma bylo zamčeno.

Lensovy růže + moschata hybridy 09. lis 2014 21:52 #292783

• evai
  • Platinum Boarder
Ach jo, musim pridat jiny nazor.Honzo, pokud bych mela prisadit Buff Beauty k nejaky Lady, tak mozna k The Lady Gardener.Bylo by to skoro ton v tonu, ale muj pohled je, ze lepsi nez k skoro ruzovy Lady of the Lake.To je kombinace, kterou bych tezko zkousla.Ano, mas pravdu kvety BB jsou v prumeru cca 7cm.Jinak dekuju za poklonu k zahrade, si toho povazuju.
Kveto, je mi lito, tentokrat se v sesazeni BB a Lady of the L. rozchazime.Divny, ze?
No, mozna by se to sesazeni dalo jeste "zachranit" nejakou tmavsi a vyssi trvalkou.A to ty, Honzo, umis velevyborne :)
Téma bylo zamčeno.

Lensovy růže + moschata hybridy 10. lis 2014 00:34 #292784

• Květa
  • Moderator
Evi, zpřesním - já se vyjadřovala k tomu prvnímu plánu
2x Vierge Folle
2x Francine Austin
1x Buff Beauty
Lovely Green - počet ks neuveden

Mně ta kombinace bílých drobnokvětek a nažloutlé B.Beauty se líbí. Mohlo by to být spolu s tím zelenavým Lovely Green takové pěkně chladné a při tom něžné.
--
The Lady of the Lake - nikdy jsem ji neviděla, možná v ní až tolik růžové není ( ? )
V těch fotkách z Chelsea mi připadala až dost bílá - mýlím se ? S žlutými tyčinkami.
Zrůžoví chladem ? v té Francine Austin je ( občas ? ) také nádech růžové - chlad ?
( já mám např. teď květy Annelies - v létě sněhové, teď miminkovská růžová.
OT : Faktem je, že většinou II. flor vůbec neřeším - tam uplatňuji domácí rčení : ať se tam postaví třeba míchačka na beton, jedno jest. :laugh: A pak taky : podzim hýří barvami.. Výmluvy, obě, páč kdybych uvažovala nad I. fl. a pak nad II. kouřilo by se mi z makovičky. Se nedá :laugh: . Ona stejnak v poslední době u mne vítězí spíš chtivost a jakžtakžnost /= neřvi moc/ nad touhou po souladu :laugh: ).
--
hehe, jsem ve špatné "kolonce".
--
myslím, že nás Honza překvapí př. roky tím, jak to sesadil, jak mu to spolu maluje.
Vždyť mu to jde na 150 %. Vždycky nad jeho kombinacema slinťoším.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa