Evko, moje Scepter d´Isle (sázená na jaře 2011) je ještě mládě, takže k tvaru keře se mi těžko vyjadřuje. Musím ale dát za pravdu Maggi, že květ je světlejší. Ta moje vypadala nějak tak jako na fotu tohoto pěstitele z HMF:http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.52154. Byla však krásná! Takovým půvabným způsobem roztomilá. Jsem ráda, že ji mám.
K vůni/nevůni myrhy:
Queen of Sweden nemá silnou vůni, ale spíš slabší, někdy ji necítím vůbec. Rozhodně však nesmrdí.
Ono, jak dobře víme, je to s vůněmi těžké, když dojde na to vyjádřit je slovy. (Honza je v tom výborný hlavně proto, že má krásnou češtinu. Ovšem i tak jde vždy pouze jen o jeho osobní vjem, názor, popř. hodnocení. Mimochodem jedním z důvodů, proč mám v předzahrádce Jamese Galwaye, je to, že jednou Honza popsal jeho vůni jako "vanilkový puding s malinami". A ten miluje můj partner

, a já ho tam pokaždé hledám a někdy i cítím (ten puding, ne partnera!).
Myrha u mě prostě není překážkou, ani u Glamis Castle. A ten ji teda má! Kort ve vedrech.
Jinak Falstaff, Pat Austin, W. Shakespeare či Golden Cel. a Jude the O., o Munstead Wood nemluvě, mi voní samozřejmě daleko víc.