Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 04. pro 2011 23:57 #274039

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
Květo, děkuju za pochvalu fotky.
Claire A. byla krásná i ve skutečnosti (to poznamenávám proto, že víme, jak fotky někdy dokážou klamat). Koupila jsem ji pekelně draze kontejnerovanou u nás v Pragofloře (moje vůbec nejdražší růže!), takže se holka musela snažit! :) Mimochodem ta žlutá Scabiosa je od Dresly, která ji kdysi dovezla přímo z Anglie. No, aby jim to spolu neslušelo ;)
A Queen of Sweden? To byla u mě láska na první pohled! Má dle mého vkusu dokonalý tvar květu i krásnou barvu/y (mění se od meruňkové přes poměrně sytě růžovou až do bělavé). Hodí se mi i její košťatoidní habitus. Už se moc těším, až to za cca sedm měsíců rozjede všech šest najednou - mám je všechny u sebe pod oknem do kuchyně :) Teď už jí kvete jen jeden kvítek... podzimní střih jsem u ní neprovedla, vezmu ji nakrátko až na jaře. Chyba??? Nebo jedna z více možností střihu/nestřihu?
Poslední úprava: 05. pro 2011 00:00 od Doubravka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 05. pro 2011 00:09 #274042

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
chicht, dotyčnou Scabiosu jsem poznala. U mne nejde, nevydrží.
ad podzimní střih - nedělám ho, pokud nemusím. Zbytečná brána pro možnou infekci. Proč pokoušet..
Stříhám jen opravdu dlouhé výhony ( kt. by se mohly vylomit - trpívá na to OdileM. ).
Nevadí heslovitost, viď ?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Doubravka, Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 05. pro 2011 12:29 #274123

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Může mi , prosím někdo zkušenější vysvětlit, jak je to s růží Winchester Cathedral a jejím původem? Jsem googlila a našla, že "....female parent(semena) pocházejí z křížení růží ´Wife of Bath´ a ´neznámým semenáčem´, a male parent (pyl) pochází z křížení růží ´Mme Caroline Testout´ a ´The Friar´....". A přitom se uvádí, že je to sport ´Mary Rose. Předem díky. H
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 05. pro 2011 14:45 #274142

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Hanko, to křížení se týká Mary Rose. Winchester Cathedral a Redouté jsou její sporty. Takže po genetické stránce jsou oba sporty potomky z původního křížení, jen v jejich buňkách došlo k nějaké mutaci a proto se od původní Mary R. barevně liší.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: hana.johana, Doubravka, Kachnishte

Re: David Austin - Anglické růže II 05. pro 2011 14:56 #274144

• Eva L.
  • Moderator
Eva.Trifon napsal:
No třeba manželovi kadidlo smrdí, ale oni měli přísného faráře, který jim flágnul, když to kadidlo ukradli :blink: :whistle:
Opravdu záleží na subjektivním vnímání, no popis vůní od Honzy je pro mně něco nadpozemského, já ji cítím - buď je silná, příjemná a jiná než jiná vůně B)
Q of Sweden si asi pořídím :)

Evo díky, dnes jsem se poprvé opravdu upřímně zasmála při představě jak pan farář honí kluky s ukradeným kadidlem. Nedivím se, že manželovi při té vzpomínce kadidlo smrdí. :woohoo:

Queen of Sweden si pořiď. Budeš spokojená. Už jsem ji tu někde vychvalovala, tak znovu (zaslouží si to) - krásný tvar a barva květů, absolutně zdravá a mrazuvzdorná. Keř je úzký, jako sloupek. Možná by bylo hezké sesadit tři keře do trojsponu. Vypadala by bohatěji.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 05. pro 2011 16:20 #274159

• zdenka
  • Platinum Boarder
Honzo, někde jsi uváděl (snad v Topce 2011), že Abraham Darby ti u vás kvete dost pozdě, nevím, zda si pamatuji dobře.
Možná se bude hodit následující info:
taky mi kvete déle než ostatní i u nás. Mám sesazeno k sobě na jednom místě Abraham Darby a Hyde Hall a obě kvetou později, HH ještě dýl než AD. Nemůže pozdní kvetení být spíš vlastností dané růže než podmínkami?
Obě růže mám za plotem u potoka mimo růžovou zahradu, "na hanbě", protože AD má na mě moc žluté při podzimním kvetení a HH nevoní.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 05. pro 2011 16:36 #274167

• Eva L.
  • Moderator
Zdenko, určitě existují ranější a pozdnější odrůdy (jako u jablek :cheer: ). Z austinek mi kvete mezi prvními např. Winchester Cathedral a samozřejmě její maminka Mary Rose. Abych teď jmenovala nějakou vyloženě pozdní, tak to si zrovna nevzpomenu. Asi to budou ty tmavě červené jako W. Shakespeare, ale je to bez záruky. V tom množství současně kvetoucích růží už nemám přehled. Z jiných růží je hodně pozdní např. The Fairy. Abrahama Darbyho nemám a Hyde Hall je zatím roční mrně, takže nemůžu posoudit.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka

Re: David Austin - Anglické růže II 05. pro 2011 16:40 #274169

• zdenka
  • Platinum Boarder
W.Shakespeare mi kvete skoro ve stejnou dobu jako Mary Rose
Poslední úprava: 05. pro 2011 16:42 od zdenka.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 05. pro 2011 16:48 #274172

• Eva L.
  • Moderator
zdenka napsal:
W.Shakespeare mi kvete skoro ve stejnou dobu jako Mary Rose

No tak vidíš, jak jsem se sekla. O těch pozdních opravdu nemám přehled. :blush:
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 05. pro 2011 17:02 #274173

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Zdenko, dívala jsem se teď do fotek, Abraham Darby nemám. Opravdu, Hyde Hall mám zachycenou kvetoucí x ostatním angl. o 14 dnů až 3 týdny později.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka
Moderátoři: Eva L., Květa