Mandalenko, taky bych se "plastovkám" nevyhýbala

, zvlášť, pokud je tam úpal, tam ti ty něžné budou trpět.
Já těch skutečných popínavek taky moc nemám. Zatím nejlíp z nich prosperuje růže olivetská, ale ta kvete jen jednou a je drobnokvětá a pak Eden rose, která mi roky namrzala, ale po přesazení ke zdi, která jí chrání( a taky se mi tam lépe provádí zimní ochrana), se hodně zlepšila a letos kvete prakticky celou sezonu nepřetržitě.
Květy mají výdrž cca 14 dní ( je ale chráněná proti západnímu sluníčku, což květům určitě hodně pomáhá).
V Praze a okolí by mohla dobře prosperovat ( pokud nejsi v nějakém mrazovém údolí). Kdybys jí poskytla trochu ochrany na zimu, dělala by ti určitě radost

. Loni mi vyhnala pruty cca 3m dlouhé, ale sama je ohne zhruba ve výšce 2,2m. Na těch skloněných vetvích bohatě kvete. Není to ale růže ke sloupu ( výhony jsou silné a tuhé, není možné jí oplétat okolo sloupu), spíš k vedení do plochy. Momentálně se u zdi rozkládá cca 2,5m na každou stranu.
Clair Marin mi u zdi nevymrzá, ale žádná hitparáda to není. Nechce se větvit, letos mi chytá padlí. Ale kvete hezky, to jo, i opakuje.