Honzo, takové chvály si nezasloužím

.
- ad Comtes de Champagne ( vzadu ) - dávám ještě jednu f. více zblízka, barva je reálnější ( můj blbý foťák )
Mně se dost líbí, doufám, že bude dělat hezký keřík ( zatím se to moc neděje, roste doplacata - může být okolím ). Ale barva odkvétající mne tedy také překvapila. Počítala jsem s ní jako se žlutou.
ad Esprit D´Amour - jj, něha, úžasná. Jen já s ním mám popravdě problém - vůbec mne nenapadá, kamsním. Ale vůbec. On by byl hezký jako doplněk k nějaké velkokvěté, masité... navíc, nelze říct, jak bude vysoký..
---
měňavky - měňavky mám ouplně stejně jako Kachni. Chodím na okružní inspekci několikrát denně, těším se z každé změny stavu. Prostě mne baví změny, proměny. Však je to na té mojí zahradě vidět - neklid v duši.
Nepřišla jsem ( zatím ?

) na chuť změně žluté v růžovou ( okraje ).
--
ad žlutá a růžová - na tu debatu si pamatuji, byla někde v souvislosti s tím barevným kolem, že ? Asi jsem ( nepamatuju přesně ) se zapojila. Mám za to, že se to posléze časem rozšířilo ( ála žádná žlutá k žádné růžové ) - což asi nebylo záměrem. Jinak to mám podobně jako Amazonka -
amazonka01 napsal:
Vlaďka napsal:

zrovna jsme se doma bavili, kdo že to vyprodukoval to ,,moudro´´, že se k sobě žluté a růžové růže nehodí. Záleží na odstínu a osobním vkusu, samozřejmě. Kombinuje je i Austin a další...
Zde například:
maleviksrosentradgard.blogspot.cz/2012/08/really-fluffy.html
No není to krása?
K sobě se nehodí studené a teplé barvy, ovšem je to jen pravidlo, a pokud se to někomu tak líbí, je to jeho volba a jeho záhon a zahrada. Navíc úplně jinak vypadá kombinace, kdy jsou barvy třeba "zakázané", ale díky jejich množství (třeba tři keře růžové růže a k nim veletrs rudbeckií) to oku lahodí.
Já mám ze žlutých a růžových růží (klasická městská výsadba, buď vyholené čajovky, nebo flekaté polyantky) husí kůži a mírnou nevolnost, hodně se mi nelíbí i Gloria Dei, ale třeba měňavky typu Chippendalle, Comte de Champangne, které jedou v oranžové a teplerůžové/lososové barvoměně miluju. Natož pak "blednoucí" růže, které pak vypadají, jako různě odstínované různé růže

Gloria Dei ( bývala opravdu hojně

), masově, doplněná tou ostrou růžovou čajovkou, další kus placu byly trenýrky. Betonový obrubník. A v prostředku trůnila socha třímající pochodeň, v lepším případě kandelábr.
Taky z toho mám husinu.
Osobně mám se žlutými růžemi ( ostře žlutými ) problém. Kdysi jsem si nějaké vysadila - ze všech se časem staly podárky.
Vlaďko, ty dvě na tvém odkaze se mi hodně líbí. Naprostá upřímnost - kdekoliv jinde ( u jiného ) bych nad nimi áchala. Soulad. Sama ( alibisticky - v současnosti ) bych si je na svou zahradu společně nevysadila. Jsou spolu krásné, ale tahle kombinace ve mně nic nebudí.
Musím říct, že jsem se hodně zamýšlela, co bych k nim vysadila ( nahnědlou heucheru, šalvěj ála Amethyst .. vyblajchované ) kurňa, zakazuju si o tom dál přemýšlet, páč nakonec by mne i lákalo si takový koutek zkusit.

Ještě že na něj nemám místo, nezapadl by.
Chá, otočka o 180 st. ve dvou řádcích, to je rekord..