Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Porovnávání a vybírání růží

Porovnávání a vybírání růží 27. čen 2012 06:48 #280878

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Moc všem, i v SZ, děkuji za nápady. Nějak to poskládám a dotaz zúžím a pro představu sem dám fotku místa, ale předem prosím neděste se, jsme stále ve fázi rozkladu po stavbě a po povodni. Momentálně mám otevřeno asi šedesát oken s růžemi, bude chvilku trvat, než si to srovnám v počítači i v hlavě, tam především. ;)
Kirsten

Porovnávání a vybírání růží 27. čen 2012 07:28 #280880

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Děkuji za "zamodření" , jsou parádní. Že to není srovnání hodnověrné vzhledem k stáří sazenic je mi jasné, mě spíš šlo o porovnání barev jedním foťákem, a jaký je typ květenství.

Kirsten, já bych zase klidně volila Geschwindovky. Další typ by mohly být rugozy - miluju Jabloňový květ www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.42964 Martina Frobishera www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.4156 a Therese Bugnet www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.2473 , jednak kvetou celou sezónu, druhak dělají šípky a ostnů mají nepočítaně :) a pak bych vzhledem k nadm. výšce zkusila zalovit mezi dalšími "kanaďankama" od Pelců.

Taky Nevada s prázdými bílými květy (kvete skoro furt) www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.4454 by se mi na Šumavskou chalupu hodila
Poslední úprava: 27. čen 2012 07:29 od amazonka01.
Následující uživatel poděkoval: Kirsten

Porovnávání a vybírání růží 27. čen 2012 08:28 #280882

• Kirsten
  • Platinum Boarder
Amazonko, díky, několik rugosek už tu od jara od Dresly mám (Therése Bugnet - nádherně voní! a je celá krásná, Jense Munka, Rotes Phaenomen a Roseraie de L´Hay) na oplocení zahrady, zatím zkušebně, ale během následujících dvou let plánujeme to celé dokola pokrýt rugoskami. Ty od Dresly přišly nádherné, mám z nich radost.

Jabloňový květ jsem viděla ve Skaličanech, hodně vyholoval - náhoda? Jinak by se mi líbil. Chystám se na Ritausmu, Martina Frobishera, určitě budu chtít další Terezky, moc se mi líbí, ty ostatní rugosky se zatím aklimatizují a pokvetou asi až příští rok. A nějakou nižší bílou rugosku pro podsazení. Švejdovky jsem taky nějaké další objednala.

No šumavská chalupa s kachlovou pecí byla sice původním záměrem, ale v té době žádná neodpovídala našim představám, tak máme malý domek ze 30. let v krásném prostředí. Pec bohužel zboural někdo z předchozích uživatelů.

Nevada mne zajímá, díky za tip.
Kirsten

Porovnávání a vybírání růží 27. čen 2012 08:41 #280883

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Jabloňový květ mi nijak nevyholuje, ale mám ho teprve 5 let (a 3x přesazovaný a tím pádem řezaný :D)
Poslední úprava: 27. čen 2012 08:44 od amazonka01.

Porovnávání a vybírání růží 27. čen 2012 08:46 #280884

• Kirsten
  • Platinum Boarder
Ha, tak to je zpráva zpráv! Já ho úplně po té návštěvě ve Skaličanech zatratila. Mám o čem přemýšlet, plot je dlouhý.

Přesazování se děsím, ale na 99,99% se mu nevyhnu, protože jsem v té prvotní růžové euforii to tady tak nějak bez rozmyslu splácala, ale mám růží zatím ještě málo. (Hrozně málo!!! ;) )
Kirsten

Porovnávání a vybírání růží 27. čen 2012 10:38 #280885

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Jabloňový květ jsem obdivolala u Dresly na DODu, a tam taky vyholuje. Nejlepší bude okouknutí přímo na podzimním DODu.
JK.JPG

JK_2.JPG
Následující uživatel poděkoval: Kirsten

Porovnávání a vybírání růží 03. srp 2012 11:04 #282075

• Dida
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 68
A které znáte záhonové růže s bohatým olistěním, krásnými květy - vońavými a barvou meruńkově růžovou do výšky cca 70cm?? Ta meruńkově růžová, tedy teplá barva je podmínkou. já znám Aprikolu od Kordese a o ni jsem přesazováním přišla. existují ještě nějaké takové??Dída

Porovnávání a vybírání růží 03. srp 2012 14:09 #282083

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Dido, jsou tu také růže rozdělené podle barev. Oranžové jsou na str. 3. Když potřebuji některou barvu, mrknu se do těchto ´kapitol´. Hanka

Porovnávání a vybírání růží 27. srp 2012 10:29 #282884

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Prosím, je možné nějak porovnat ´Vierge Folle´ a ´Sally Holmes´? Děkuji.
(zdá semi to anebo roste Sally H. tak nějak vzpřímeně - rovně nahoru?) Ď.

Porovnávání a vybírání růží 27. srp 2012 10:40 #282885

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Honzo,moje Sally H.je ještě malá,ale sázela jsem ji s tím,že poroste rovně nahoru,má to v mnoha popisech,že je úzká a rovná.Myslím,že se to zdá dobře ;)
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM
Moderátoři: Eva L., Květa