Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Porovnávání a vybírání růží

Porovnávání a vybírání růží 22. čen 2012 08:05 #280676

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
:up Honzo, tyhle tvoje srovnavacky miluju, vzhledem k tomu, ze ruze (diky vam tady B) ) teprve poznavam, natoz abych nejakou doma mela, tak mi to hezky ukazuje rozdil mezi tema vasima oblibenyma. A uz planuju co si za nejaky cas (az bude kam) poridim.
A W.S. 2000 ten samet nema? Jinak jeho kvety jsou fakt nadherne.
Myslis, ze by sly k sobe W.S. a Gertrude Jekyll?
Poslední úprava: 22. čen 2012 08:08 od Kika.

Porovnávání a vybírání růží 22. čen 2012 08:14 #280677

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kiko, rádo se stalo. William Shakespeare 2000 má trochu jiný samet. Takový studeně narůžovělý.
Květy jsou při určitém pohledu matně lesklé (to jde? :lol: ) - tak trochu asi jako Stachys (čistec, trvalka).

Ke Gertrude Jekyll bych asi spíš dal Munstead Wood nebo Darcey Bussell, ale William Sh. taky může být zajímavá možnost. :up
(u mne ta Gertrude je taková... prostě rostou všechny tři vzhůru k nebesům jako koště :) ) a na pegging tam nemám prostor.

Ještě jedna. Poctivě vypisuji kvůli vyhledávání:
Louise Odier, Young Lycidas, Wisley 2008, Munstead Wood, Darcey Bussell (syn. Monferrato), Zéphirine Drouhin,
Alan Titchmarsh a no name historická jednoukvetoucí voňavá z řízku od Mirka Mirindy
asrovnvaka2162012.jpg
Poslední úprava: 22. čen 2012 08:18 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, fanynka, Jevgenija, skalnička, evai, Martin, jana H, Evka, Kika a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Porovnávání a vybírání růží 22. čen 2012 12:16 #280703

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Honzo, prosím, jak máš vysokého Darceyho B.?

Porovnávání a vybírání růží 22. čen 2012 14:44 #280714

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Mám Darcey Bussell třetí sezonu a má tak 80 cm u mě je to furt mály keřík ale pěkny.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, helena, Kachnishte, evai, Evka

Porovnávání a vybírání růží 22. čen 2012 15:03 #280715

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Honzo,mám moc ráda ty tvoje srovnávačky z jednotlivých květů,děkuji.
Tvoje Gertruda má světlejší květy než moje,nebo jsi schválně vybíral ty světlé?Kdyby moje G.Jekyll měla stejný odstín jako na tvém obrázku,tak by se mi moc líbila prostřední kombinace:Darcey Bussell-The Prince-Gertrude Jekyll,Darcey dodává této trojici jiskru.
gertrudajekyll.jpg

Na obrázku níže by měl být Brother Cadfael,je to první květ a v květináči,úžasně voní.
Pokud je to on,tak jsi měl pravdu ke Spirit Freedom moc nejde.?
brothercadfaelb.jpg

Spirit of Freedom
spiritfreedomb.jpg
Poslední úprava: 25. čen 2012 19:18 od Evka.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena

Porovnávání a vybírání růží 22. čen 2012 18:27 #280719

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Příspěvek k tmavým austinkám. Také možná kombinace s Gertrude J.

Othello
Othello.JPG

A ještě jen malá, úsměvná poznámka - Darcey Bussell není chlap, ale křehká primabalerina královského baletu v Londýně. :cheer:
Následující uživatel poděkoval: helena

Porovnávání a vybírání růží 22. čen 2012 18:47 #280721

• Evka
  • Platinum Boarder
Eva L. napsal:

A ještě jen malá, úsměvná poznámka - Darcey Bussell není chlap, ale křehká primabalerina královského baletu v Londýně. :cheer:

No jo,ono k tomu svádí ta čeština,co nemá ová je chlap.:laugh:

EvoL,ale teď vážně.Otelo se mi také moc líbí,jen nevím,která je na tom zdravotně i jinak lépe,odolnost dešti,bohatost kvetení a podobně.

Porovnávání a vybírání růží 25. čen 2012 19:13 #280820

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kachnishte napsal:
Honzo, prosím, jak máš vysokého Darceyho B.?
Eva L. napsal:
Je pravda, že k primabalerině by mi seděla jiná barva, např. bílá, že. I proto semi nezajídá synonymum (jakkoli je nemám rád = chaos)
pro Darcey Bussel - Monferrato. Už jsem si i zapamatoval, že jsou dvě R, nikoli T. :)

Kačko, Darcey do metru. Asi tak. Ve stínu počítej tak 120 cm. Čím víc slunce, tím nižší (80-100).

Evka napsal:
Honzo, ... tvoje Gertruda má světlejší květy než moje, nebo jsi schválně (ne-vybíral?) ty syté?
Kdepak, Evko. Vybírám co možná nejrepre květy (ve smyslu věrnosti). Někdy vezmu dva, neb každá růže (natož květ) je originál.
Po pár letech tě neudiví, jak moc proměnné květy s ohledem na počasí a jejich fázi vývoje jsou.

Evo L., vím, že tvá kritéria pro růže hodné tvé zahrady a péče jsou velmi příšná a v síti favoritek uvíznou jen ty opravdu nejlepší.
Proto mě obvzláště zajímají tvé dojmy z Othello. Zejména, co se opakování (resp. množství květů za sezonu) týče. Děkuji. :)
Poslední úprava: 25. čen 2012 20:02 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: Kachnishte, Evka

Porovnávání a vybírání růží 25. čen 2012 19:34 #280824

• Evka
  • Platinum Boarder
Honzo,teprve teď jsem si všimla co jsem napsala za nesmysl(už jsem to opravila),ale ty jsi naštěstí pochopil co jsem myslela.
Je pravda,že teď každou chvíli žasnu nad barvoměnou austinek.Příkladem je i St. Swithun na kterou jsem se ptala v neznámých růžich,protože první květy byly tak bledé,no a dnes jsou středy květů podstatně sytější.Nebo třeba různá sytost a mírně jiná stavba květů dvou Shakespeare 2000,či Charls Rennie Mackintosh-kdybych sama neviděla velký barevný rozdíl mezi prvními a současnými květy,řekla bych,že jsou to dvě odrůdy.A mohla bych tak pokračovat dál.:)

Porovnávání a vybírání růží 26. čen 2012 06:57 #280832

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Honzo, svou otázku jsi uvedl opravdu lichotivě, díky. :cheer: O to víc mě mrzí, že moje odpověď asi nebude dostačující. Othella mám od loňského léta, z kontejneru. Zaujala mě na něm nejen barva, ale i příjemná vůně. Zimu přežil výborně, je zdravý. Momentálně má 3 silné výhony asi 70cm dlouhé, vzpřímené, nerozvalující se, zakončené květem. Jeho další vývoj je pro mě zatím obestřen tajemstvím. Budu ho sledovat, slibuji. :)
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Evka
Moderátoři: Eva L., Květa