Amazonko, taky plním. Ale nerada... páč už předem vím, že nejhůř z tohoto srovnání vyjde Ebb Tide..
Přidám do srovnání Palais Biron, páč se mi zdál podobnější ( barvou, květem ) Ebb Tidu víc než Minerva.
Myslím, že Ebb Tidu škodím tímto srovnáním, ( snad zatím ) neoprávněně.
Může být mj. i rozdílem v umístění.
Palais Biron + Minervu mám zasazenou v záhonu, kde část dne ( odpoledne ) je již stín. Minerva ho má dříve než P.Biron. Ebb Tide x tomu v nejsušším a nejvíce osluněném místě zahrady.
Všichni jsou to nováčci, ale jak jsem již dříve jinde psala, sazenice, kt. měly v tom velmi suchém období část dne stín rostly, ty kt. byly na celodenním slunci jsou všechny ( do jedné ) malé, zakrnělé.
Ebb Tide jsem viděla loni na poli, krásný kulaťoučký keříček, olistěný od země. Snad ho mám v paměti uložený dobře, klam ovšem nevylučuji.
Minerva - v. 40, 6 výhonů, kvetl každý. 5 - 7 (9) květů na stonku. První květ 10.6, dnes jsem ostříhla poslední. Květy vydrží cca týden, na slunci se starší opalují. Krásně voní.
Palais Biron - v 50, 4 výhony, z toho pouze dva květní, druhé dva se tváří neutrálně, nerostou. 3 - 5 květů na stvolu, výdrž podobná jako u Minervy, nádherně voní. Nepálí se, horko na něj nemělo vliv.
Ebb Tide, celkem dost bohatě větvený, výška pouhých 15 cm. Jeden květ, ráno rozvil, druhý den opadal ( v tom horku ). Teď začal růst, má další poupátka. Jestli voní, netuším, nelehala jsem (

)
Minerva v začátku, 10,6
20,6
detail květu
Minerva
Palais Biron
Ebb Tide ( nebrala jsem do ruky, ale velikostně podobný )
Ebb Tide ( habitus, spíš tedy nehabitus.. ten osamocený kvítek u země.. výhonků má ale dost, na f. není zachycen celý )
u Palais Bironu nemohu najít fotku, kde by bylo vidět lépe, jak roste než zde. Z té trojvýhonové sazenice jeden výhonek se na bázi rozdvojil, vyhnal dva klacíky. Jeden kvete, druhý je opožděný, teď teprve v poupatech. Ulomili ho vrabci ( či jiný škodič ). Zbylé dva ( zeleň v popředí ) květní zatím nejsou.
Edit : na poslední fotce je v průhledu vidět v dálce Minerva, por srovnání barvy )
EvoL, to jsme se hezky rozmodrákovaly, viď ?