Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Porovnávání a vybírání růží

Porovnávání a vybírání růží 18. led 2015 22:17 #293556

• Kika
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1395
Bude to na chalupe, jizni cechy, asi tak 410 n.m., myslim, ze to misto je chranene dost.
A jeste dotaz, co takhle Graham Thomas? Sel by? A co pripadne k nemu? Byla by to hodne divoka kombinace s Westerlandem? Ja vlastne zadnou z nich nemam nakoukanou v realu, a na fotkach se to obcas dost lisi.

Porovnávání a vybírání růží 19. led 2015 06:26 #293558

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Graham Thomas nemám - já mám Golden Celebration- taky žlutá . ale myslím , že by to byla velmi divoká kombinace .
jinak jižní Čechy - to je paráda.navíc chráněno zdí . pokud chceš přisadit nějakou angličanku - tak mně by se k Westerland líbila Port Sunlight . mám ji a je krásná .

DSCN0151_2015-01-19.jpg

Port Sunlight
DSCN0173.jpg

DSCN0175.jpg

Westerland
Poslední úprava: 19. led 2015 07:17 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Lukáš, Marijka

Porovnávání a vybírání růží 19. led 2015 07:44 #293560

• Kika
  • Platinum Boarder
Jee, Kajo, dekuju. Ano, neco takoveho by se mi libilo. Chtela bych, aby ten altanek byl takovy vyraznejsi bod v hodne zelene zahrade (mame hodne ovocnych stromu). Ale aby ty ruzicky byly sladene.
U te Westerland mam jeste strach (ale rikam, ze jsem je nevidela nazivo), jestli by s tou zdi moc nesplyvala. Jak to vidite?
Graham Thomas by byl vyraznejsi. Ale take nevim co k nemu.

Omlouvam se, ze takhle otravuju, ale zkusenosti tady mate hodne a ja fakt tapu.

Porovnávání a vybírání růží 19. led 2015 08:03 #293563

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Kiko, G.T i Golden Celebration jsou růže se sytě žloutkovou barvou. Jejich ladění s Westerlandem si nedovedu moc představit. To spíš opravdu Port S. nebo CPM, nebo světlejší JtO.

Pokud se bojíš, že to bude se zdí splývat, tak co naopak skupinku angličanek z toho žlutého spektra?
Dozadu něco vyššího ( G.T., Teasing G., Golden C.), dopředu něco nižšího Emanuel ( Crocus Rose) ;) .

Porovnávání a vybírání růží 19. led 2015 08:11 #293564

• Kaja
  • Platinum Boarder
tak Westerland nebude v žádném případě splývat - je tak svítivě oranžovočervený , že je výrazný zdaleka. a ten P. Sunlight by k němu krásně ladil . dala jsem fotky - ty jsou celkenm věrné. W. hravě dosáhne 3m výšky.
jen angličanky - i když vyššího vzrůstu nesplní požadavek popnutí zdi .
Poslední úprava: 19. led 2015 08:12 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Marijka

Porovnávání a vybírání růží 19. led 2015 11:47 #293567

• Marijka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 222
Kika napsal:
Omlouvam se, ze takhle otravuju, ale zkusenosti tady mate hodne a ja fakt tapu.
Kiko,
to jsme dvě,
jedna věc je načíst forum a procházet fotky (díky za fota kombinací a "srovnávaček", to neskutečně pomáhá), druhá je vidět ty krásky naživo, to my dvě evidentně jen tak nedohoníme.
Tímto děkuji všem zde, že jsou ochotní se podělit a poradit :)
Ale jestli chcete něco k rododendronům, kalmiím, azalkám, hortenziím a jiným kyselomilným potvorám, včetně stromů (a jehličnanů obecně), tak jsem zcela k dispozici, zvláštní zaměření na růst kořenů :)

Porovnávání a vybírání růží 19. led 2015 13:14 #293573

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Kaja napsal:
Golfinch má asi 4-5 roků - nevím přesně .Dresla mi ji poslala už ,,dospělou '',asi dvouletou . krásně se chytila a kolik má? zítra změřím . :) je to krásná růže ,proměnlivá - od nažloutlých nových květů až po bílé starší
Edit - tak jsem byla změřit . chybí snad pár cm do 5m - ale na straně kde jde s kopce ho stříhám. leze už druhý rok do Pomponelly na druhou stranu ještě může ;) taky narostl dost do výšky . pokud se nic nesemele - bude to záplava . Dreslo díky ♥

Kájo, 5 metrů?! :ohmy: Já u ní počítám s maximální výškou 2metrů.
Střiháš ji nějak? Není to taky tím, že loňská (a letošní s největší pravděpodobností též) zima byla tak mírná, že nešla k zemi?
Já si ji přisadila ke Colonial White (všímáš si HOnzo,jo?) ale nevímnevím, jestli nebudu rozesazovat. Kvůli barevnosti a typem květů. Nejdřív se mi to líbilo a teď jsem zase na vážkách...

Kiko, mně osobně by se líbila ta růžička, co navrhovala JanaV. Zeď je krásná, ale cihlová barva by asi všechny navrhované růžindy barevně utopila. A teď si vyber,viď?

Porovnávání a vybírání růží 21. led 2015 15:37 #293608

• Kika
  • Platinum Boarder
Ahojky, tak nakonec jsem se priklonila k tomu co radila Kaja, chtela bych objednat Westerland, Port Sunlight a Crocus rose (ta se mi mooooc libi) :cheer: Ted jen aby byly k mani..
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Porovnávání a vybírání růží 22. led 2015 09:03 #293621

• Kaja
  • Platinum Boarder
krásná kombinace -ale kde je teď seženeš - pokud nemáš daleko k p.Šípovi do Skaličan, zajeď tam osobně .něco má jen ve dvojce . ale i tak jsou velmi slušné .
Poslední úprava: 22. led 2015 09:04 od Kaja.

Porovnávání a vybírání růží 22. led 2015 11:36 #293625

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Westerland může koupit třeba tady www.drago.cz/ruze-westrland/ ,Port Sunlight tady se podívat koncem týdne www.ruzepelcovi.cz/Galerie/Licencovane-r...ight.aspx?NodeID=568 ,Crocus Rose www.zahradnictvi-aronie.cz/zahradnictvio...-Emanuel-Crocus-Rose ;)

A obě dvě austinky tady www.anglickeruze.cz/search?tag=Ke%C5%99ov%C3%A9+r%C5%AF%C5%BEe ,ale samozřejmě dráž.
Poslední úprava: 22. led 2015 12:13 od Evka.
Moderátoři: Eva L., Květa