Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Porovnávání a vybírání růží

Porovnávání a vybírání růží 13. říj 2015 13:28 #301173

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Jarko nevím, jak vysoký má být Falstaf. Leonardo da V. se u mě držel 3 roky pěkně při zemi, byl kontejnerovaný, tak možná proto. Teď už druhý rok v sezoně docela hodně naroste, po 1. floru udělá kandelábry klidně 2m vysoké :woohoo: . Foto cca 3 týdny zpět.
DSC05333.jpg
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka, Kamcule1, AlenaC, Jarka, Vendy, Jikra

Porovnávání a vybírání růží 13. říj 2015 13:50 #301174

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Genoveso, musí se u tebe mít báječně :P . Já ho mám sázený najaře 2012 a drží se stále do metru. Nicméně u mojí mámy je každoročně napodzim teké skoro dvoumetrový. Ona ale pravidelně zalévá ( narozdíl ode mě).
Možná může být i rozdíl v podnoži. Máma ho má od Pelců ( asi před 5-6 lety), já od Dresly.

Porovnávání a vybírání růží 13. říj 2015 13:50 #301175

• Kamcule1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 310
Foto cca 3 týdny zpět mě vrhá do hluboké deprese... Nešla by ta zima přeskočit? Já asi měla být medvěd či jiné hibernující zvíře.

Porovnávání a vybírání růží 13. říj 2015 14:08 #301176

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Kamčule, myslím, že současné počasí tak působí na nás všechny. Já se celé léto těším, až do toho budu moct rejpnout, nejdřív to nešlo kvůli suchu, teď ta kosa :sick: . Je tam venku jako v prosinci :up a já mám tolik práce, co je třeba udělat,a le v téhle zimě si akorát koleduju o nachlazení :angry: . Ale přeci to takhle nemůže vydržet až do vánoc, musí se oteplit ;) .
Následující uživatel poděkoval: Kamcule1

Porovnávání a vybírání růží 13. říj 2015 15:57 #301177

• sany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1321
Leonarda mám vypestovaného z odrezkov, tiež asi tri roky sa držal pekne nízky. A tento rok sa tiež predviedol. Vybehol takmer do dvoj metrovej výšky, aj napriek suchému a horúcemu letu. Asi mu to sucho robí dobre.
Anka
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jarka

Porovnávání a vybírání růží 13. říj 2015 16:43 #301178

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Leonarda mám taky na úpalu a je krásný .má tam i dost sucho . sice ho zalévám , ale i tak . počítejte s dost velkým keřem .
DSCN1866_2015-10-13.jpg

tohle je jedna rostlina - asi šestiletá
Následující uživatel poděkoval: Eva L., mišpule, Evka, Jarka, Jikra, alenak

Porovnávání a vybírání růží 13. říj 2015 18:52 #301180

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Jana V. napsal:
Genoveso, musí se u tebe mít báječně :P . Já ho mám sázený najaře 2012 a drží se stále do metru. Nicméně u mojí mámy je každoročně napodzim teké skoro dvoumetrový. Ona ale pravidelně zalévá ( narozdíl ode mě).
Možná může být i rozdíl v podnoži. Máma ho má od Pelců ( asi před 5-6 lety), já od Dresly.
:) No, člověče ani ne, letos první rok měl čs už od poloviny července, docela dost, nohy měl/má holé :evil: .
Musím ho vzít na podzim kuprikolem a na jaře syllitem s broskvema, ty jsem letos taky nezvládla. Měly lepší kadeře než sousedovic pudl :blush: .
S podnoží si vyber, mám z Hornbachu originál od Kordese :)
Poslední úprava: 13. říj 2015 18:53 od Genovesa.

Porovnávání a vybírání růží 13. říj 2015 19:02 #301181

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
P6140003.jpg

Falstaf -moc pěkná růže má k dvěma metrům
já bych se přiklonil asi k Mary Rose - mezi angličankami by byl Leonardo jak trn v oku
Následující uživatel poděkoval: Evka, Jarka, Jikra, alenak

Porovnávání a vybírání růží 13. říj 2015 19:26 #301183

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Genovesa napsal:
Jana V. napsal:
:) No, člověče ani ne, letos první rok měl čs už od poloviny července, docela dost, nohy měl/má holé :evil: .
Musím ho vzít na podzim kuprikolem a na jaře syllitem s broskvema, ty jsem letos taky nezvládla. Měly lepší kadeře než sousedovic pudl :blush: .
S podnoží si vyber, mám z Hornbachu originál od Kordese :)

Genoveso, netuším, co používá Kordes ( ale je to jinak Meilandovka). Zvláštní také je, že můj nemá ani trošku ČS, zatímco mámin jí má každoročně :huh: . A pak si má člověk udělat nějakou představu, když se to pokaždé chová jinak :P
Poslední úprava: 13. říj 2015 19:28 od Jana V..
Následující uživatel poděkoval: Lukáš

Porovnávání a vybírání růží 14. říj 2015 11:11 #301191

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Díky všem za rady, Leonarda jsem vyškrtla, vyhrajou to angličanky. Klasika. ☺
Moderátoři: Eva L., Květa