Prosím zkušenější o radu s výběrem:
Vnější roh domu, kolem zdi 40cm okapový chodník, potom metr záhon bez možnosti rozšíření, ale růže mohou rozložit větve až ke zdi. Růže vysazené přesně na pravý úhel, z každé strany rohu Angela. V pozadí o nějaký metr dál za jednou Angelou Perrenial Blush, na druhé straně v pozadí směrem ke vchodu je Louise Odier. Tou rohovou růží měla být podle původních představ Guirlande d´Amour, bohužel jsem ji umořila. Řízky mám, ale nevím, jestli je tam dát a čekat nebo dát něco jiného. Všechny ostatní růže v této části budou nižší výplňové bílé nebo růžové (odstínově k té Louise Odier, Gertrudě Jekyll a Angele), ostatní rostlinstvo jen bílá, růžová a odstíny modré a fialové.
Nevím, myslela jsem, že by tam dobře vypadalo něco světlejšího a vzrůstnějšího než ty růžové Angely nebo naopak nižšího, nevím. K dispozici mám Alden Biesen, Ballerinu, Queen of The Musk, teoreticky ještě White Jacques Cartier. Nebo pro změnu něco tmavého - Darcey Bussel, Tradescant, Prince, Gospel, ale je to na celodenním slunci. Dát tam strakatého Ferdinanda Picharda by byla asi divočina, nevím, Leonardo da Vinci a Rose de Rescht mi tam nesedí, asi by to bylo moc podobné intenzity růžové.
Prostor na tu růži je bezpečně půl metru na obě strany, pak už se asi bude dotýkat větvemi s Angelami (podle toho, jak porostou). Směrem dozadu k rohu domu má volno, může být i o něco opřená. Nebo tam nedávat nic většího, nechat narůst Angely a dat před ně něco malého?
Chtěla jsem Annelies, ale ta byla u Dresly pryč než jsem mrkla. Nicméně můžu něco zkusit dokoupit, pokud by tam nepáslo něco z výše uvedeného.
Předem díky za rady a názory.