Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Porovnávání a vybírání růží

Porovnávání a vybírání růží 22. dub 2017 14:38 #317785

• Anonym
Bradhal, jaká je barva fasády?

Porovnávání a vybírání růží 22. dub 2017 18:22 #317788

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Barva fasády je mezi světle žlutou a béžovou, na slunci do žluta, ve stínu do béžova. Špatně se to popisuje i fotí. Na fotce v podvečerním slunku, narcis Dutch Master. Přímo roh vyfotit nešlo, byl tam velký kontrast mezi osvětlenou a zastíněnou stranou.

IMG_1747.jpg

IMG_1749.jpg

Tady situace od rohu. Orientace zídka k autu je na jih, zídka se štěrkem je západ, slunce sem svítí celý den. Plánovaná růže bude vysazena lehce mimo střed skruže blíže k rohu. Skruž má průměr metr, hluboká taky metr, takže na kořeny jedné růže by to mohlo stačit. Zemina kvalitní, skruž nemá dno, může si v případě potřeby prorůst dolů. Zálivka možná. Pod kýbly od barvy jsou zakryté Angely. K zarostení možný celý prostor vpředu a po stranách (nejen ten oválek) s možným protažením (podepřením konstrukcí třeba) k tomu rohu. Stávající perovskie a stračky jsou tam jen dočasně, to bude přesunuto.
Nebo jestli tam dat jenom něco malého dopředu a nechat Angely spojit se do stěny?

ROH.jpg
Poslední úprava: 22. dub 2017 18:24 od bradhal. Důvod: doplnění textu
Následující uživatel poděkoval: ibiska

Porovnávání a vybírání růží 09. kvě 2017 21:17 #318123

• bradhal
  • Platinum Boarder
Ještě jeden dotaz pro ty, kdo mají v zahradě Rose de Rescht. Hodí se barevně jako předsadba ke Gertrudě a Louise? Nepoperou se ty růžové? Podle fotek mi přijdou jakž takž, ale květy v reálu jsem neviděla. Mohl by z nich být takový historický růžový a voňavý koutek. Díky za názor.

Porovnávání a vybírání růží 25. kvě 2017 12:24 #318525

• ibiska
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 1248
Prosím máte někdo Gruss an Aachen? Nějaké reference, trpí nemocemi? díky za případnou informaci

Porovnávání a vybírání růží 25. kvě 2017 15:04 #318531

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Rose de Resht má pivoňkovou barvu . takže je tmavší než ty dvě. odstínem se myslím hodí dobře.ale ty dvě- Louise a Gertruda mají podobnou barvu .
Poslední úprava: 25. kvě 2017 15:28 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: bradhal

Porovnávání a vybírání růží 30. kvě 2017 08:29 #318584

• Milada
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 178
Ahoj, já ji mám, Gruss an Aachen.Před panelákem v záhonu. Je krásná, ale strašně se pálí na slunci. Vždy mám dilema, že ji přesadím. Ale v podstatě nevím kam, a už je usazená, nechce se mi s ní hýbat. Černou skvrnitost mívá jako většina těch růží tam. Letos jsem už stříkala, ale do dvou hodin přišel liják, tak nevím... Fotila jsem ji dnes ráno, až se večer vrátím nevím jak bude po těch tropech vzpadat.No ale tuším.
Fotky z mobilu nevím ,jestli se mi povedou vložit, už jsem to strašně dlouho nedělala.
Sony3107.jpg

Sony3108.jpg

Sony3109.jpg
Poslední úprava: 30. kvě 2017 08:30 od Milada.
Následující uživatel poděkoval: Jikra, alenak, Marta, ibiska, bradhal

Porovnávání a vybírání růží 30. kvě 2017 08:32 #318585

• Milada
  • Expert Boarder
Rovnou se omlouvám, otočit to neumím.

Porovnávání a vybírání růží 30. kvě 2017 12:39 #318597

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Milado, pokud se s tím nechceš následně upravovat, tak foť jen na "ležato" ;) . Já to tak dělám :whistle: , sice občas zapomenu, ale snažím se to u kytek dodržovat. U ostatních fotek je to jedno, PC si to sám otočí správně...

Jinak obdivuju tvou snahu zkrášlovat okolí paneláku ;) , musí u vás bydlet samí slušní lidé, když to ještě není orvaný :unsure:
Následující uživatel poděkoval: Milada

Porovnávání a vybírání růží 30. kvě 2017 13:50 #318605

• Milada
  • Expert Boarder
Děkuju! I za radu :-). Někdy je to orvané míň, někdy víc. Ale bohužel chodí tam na to nenechavci a děti si to rvou jenom tak pro radost :evil: . Teď to rozkvetlo všechno rychle najednou, a rychle jsem to vafotila, proto to vypadá tak bohatě.
Následující uživatel poděkoval: quendery

Porovnávání a vybírání růží 30. kvě 2017 16:52 #318612

• bradhal
  • Platinum Boarder
Stejně jsi dobrá, že to nevzdáváš. Fandím takovým lidem. No děti a kytičky, to je všude stejné, a dospělí a "veřejný majetek" taky. Ale máš to hezké, tak se z toho raduj.
Moderátoři: Eva L., Květa