ježkovyvoči, to by zas bylo sáhopsaní, snaha o zkrácení vět bude muset být.
Honzo, nemýlím-li se, přejmenovávals 52 str. příspěvků ? Klobouček..
ad Saphir - z katalogu stav klidu, pak jsem jej viděla kontíkového a šup objednávka ( ještě byl ). Je krásný. Proto ta moje otázka v Tantau, jak jej máš dlouho. Jsem zvědavá na to, co s ním udělají ty + 30.st. Vč. toho, že není usazený..
barva - jsem se domnívala, že ta tmavší ( fialková ) je na čerstvém květu, pak šisuje... popisuješ jinak, ok, viděla jsem jen chvíli. Na keříku byly květy v různých stádiích vybarvenosti, totiž.
vůně - jsem si říkala, jestli neproběhl někde kolem Madame Pierre Oger někde v prapředcích . Mi připadala vůně podobná. Paměť může klamat, ale ...

koukám, že stále jedeš na nažloutlé vlně... ?
ad Pastella - ze dvou zdrojů byly její květy nehezké. Skoro všechny už neexistují, vč. mé. Pěstuju tu jednu sazenici ( tu původní, od Honzy ), u ní květy nezlobí. Ale unešená z ní nejsem, málo květů ( přesazením ? suchem ? ). Ráda rosarium.
Eva L. napsal:
Alcearoso, jsem zvědavá, jak budeš s Novalis spokojená. Třeba ano, chování růží je někdy nevyzpytatelné. Na toto téma se bavíme s Květou už hodně dlouho. Právě proto, že stejné růže na její zahradě se mnohdy předvádějí úplně odlišně od těch mých. Abych řekla pravdu, tak důvody těch rozdílů jsou z větší části tak nějak neuchopitelné. Většinou končíme debatu tím, že je to záhada, něco mezi nebem a zemí.

Nakonec nezbývá nic jiného, než pozorovat rostlinstvo na své vlastní zahradě a zkušenosti druhých brát s určitou rezervou.
jj, hodiny a hodiny

, můžeme brát v potaz výzkumy, možné příčiny, odlišnosti, stejnak si holky růžový hodí cochcárnu.
ad Novalis...
EvoL

- můj 6. sezonu
- takhle tedy nevypadal nikdy
- na příp. otázku, jestli bych si jej koupila znovu, neumím odpovědět. Nepřemýšlela jsem nad tím, díky zasazení ani nebudu.
- můj v tropech dělá toto :
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.300659 ( asi mám Španělsko, holt ), ještě "vylepšené" tím, že má slabé květní stopky a květy se zváhnou jako chobotnice. Tu samou chobotnici udělá po dešti, voda ale proteče, neslepí květy.
fotky v tropech a po dešti někde mám, ale to by byla náročná hledačka..
- občas je to seno až nekoukatelné, zase - nedělá jej hned, cca 3denní květ.
- na I. vlnu nasazuje delší dobu, pak je ale rychlík. II. fl. brzy, spolehlivě, nevadí sucho. Stíhá i III. vlnu, je-li teplý podzim.
- loni 120/140/200 = výška kvetení. Letos cca 100.
- letošní jaro Kordes růžím u mě nevyhovovalo, většina z nich je cca poloviční poštem květních stolů x jiným létům. Novalis taky.
2016, 22.6 - část keře, ptž. zbytek byl ještě nerozkvetlý. Foceno kvůli Minervě, taky
2016. květy na keříku byly slaběji už od 22.8. Tohle je foceno 2.9 ( to byly ty tropy )
2016, 7.9 chobotnice po dešti.
Pak ještě kvetl někdy v říjnu ( ? ) slabě
--
2017, 26.6
2017 28.6