HonzaPM napsal:
....že tak voní i Pope John Paul II).
Papeže jsem min. týden mámil z jedné ze dvou emerických školek, kt. ho na HMF nabízejí, bohužel... Druhá školka (zatím) nekomunikuje.
Hi,
Unfortunately, we cannot ship outside of the continental US at this time.
The variety Pope Jonh Paul II will not be available as bare root plants for 2012 .
This variety, as well as several others, is out of production at the current time following the bankruptcy of Jackson & Perkins company.
We are hopeful that the J & P Exclusive varieties will return to commercial production soon.
Thank You for your interest
Jeff Smith
S & W Greenhouse, Inc.
Honzo, ty bys šel do placení fytocertifikátu ? + náklady na dopravu ?
koukala jsem se k nim na stránky, nějaké růže by mne u nich zajímaly. Na stránkách mají uvedeno ale pouze zasílání na území USA.
No, ono je to zřejmě off, zvlášť když ti odepsali, že pro r.2012 ( zasílání do jara 2012 ) ho po bankrotu JaP company nemají.
Kdybys do nějaké obj. z USA šel, dej vědět, pls.
( mj. před časem jsem četla, že zřejmě Austin sebral prodejcům v USA možnost prodávat jeho růže, zřídil si v zámoří své vlastní zastoupení . Ale to je taky mimo téma, jen jsem si vzpomněla

).
Jano, Madrigal Rusové uvádějí jako 2 +. To by asi při troše stříkání šlo ustát, ne ?
www.rosebook.ru/roses/modern-shrub/the-fetzer-syrah-rose/
( faktem je, že ledaskdy se chová růže jinak než uvádějí, ale vodítko by to být mohlo )