jana H napsal:
Pro Honzu-v našem Hornbachu jsem vykoupila Annapurnu,měli tři,neodolala jsem těm referencím o vůni.Zasadila jsem je do trojsponu,uštípala poupata,zatím se měsíc nic neděje...uvidíme asi až příští rok.
Jano, díky a zdravím. Co to je "Váš Hornbach"? Dík. Oštipování poupat - není to škoda? Stačilo růži nechat vykvést (tř. v kontejneru)
a pak nařezat do vázy a sazenici vysadit. Annapurna má ve váze opravdu výbornou výdrž a skvěle voní i další dny.
U mě tedy to stříhání mělo jiný důvod - substrát se mi rozpadl při sázení, růže okamžitě zvadla.
Teď už má super nové výhony, zatím jalové. Má slunce až po 15.00 hod, tak asi proto, ale zase je pod stříškou proti dešti.
S dalšími sazenicemi (snad Filroses) plánuju experimentovat, co se stanoviště týká.
Vůně Annapurny je boží a stejná jako má Kronprinsesse Mary Castle (předpokládám, že tak voní i Margaret Merril a Pope John Paul II).
Papeže jsem min. týden mámil z jedné ze dvou emerických školek, kt. ho na HMF nabízejí, bohužel... Druhá školka (zatím) nekomunikuje.
Hi,
Unfortunately, we cannot ship outside of the continental US at this time.
The variety Pope Jonh Paul II will not be available as bare root plants for 2012 .
This variety, as well as several others, is out of production at the current time following the bankruptcy of Jackson & Perkins company.
We are hopeful that the J & P Exclusive varieties will return to commercial production soon.
Thank You for your interest
Jeff Smith
S & W Greenhouse, Inc.